برنامه روانشناسی ورزشی سه شنبه 4 مهر ماه با حضور محسن پروازی، روانشناس ورزشی به موضوع صلاحیت های لازم برای ورود به حیطه روانشناسی ورزشی اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ محسن پروازی، روانشناس ورزشی پیرامون صلاحیت های لازم برای ورود افراد به حیطه روانشناسی ورزشی اظهار كرد: در حوزه روانشناسی ورزشی صلاحیت هایی تعریف شده كه افراد علاقمند باید دارا باشند و عبارتند از: 1- ادراك صلاحیت های شخصی. یعنی فرد چقدر در این حوزه علاقمند است و ویژگی ها و توانایی های روانشناس و مشاور را در خود می بیند. 2- داشتن مدرك تحصیلی روانشناسی یا روانشناسی ورزشی 3- عضویت در سازمان نظام روانشناسی كشور 4- گذراندن دوره های عملی زیر نظر ارگان های معتبری همچون سازمان نظام روانشناسی كشور، كمیته ملی المپیك، انجمن روانشناسی ورزشی و انجمن روانشناسی كشور.
البته گذراندن این مراحل الزاما به معنای ورود به حیطه حرفه ای ورزش مثل تیم ملی و باشگاه های حرفه ای نیست. در این حوزه حیطه های مختلفی وجود دارد و خیلی از روانشناسان بزرگ ورزشی دنیا در تیم های پایه، مدرسه ای و دانشگاهی كار می كنند.
وی در ادامه افزود: افراد علاقمند در زمینه روانشناسی ورزشی را می توان به 3 دسته تقسیم كرد: 1- افرادی كه مدرك معتبر ندارند كه باید مدرك معتبر بگیرند. 2- كسانی كه مدرك روانشناسی با گرایش غیر ورزشی مانند روانشناسی بالینی دارند كه باید دوره های مربوط به ورزش را بگذرانند. 3- كسانی كه مدرك روانشناسی ورزشی دارند و دوره ها را نیز گذرانده اند.
پروازی درخصوص اهمیت بكارگیری روانشناس ورزشی از طریق مراكز معتبر بیان كرد: از فدراسیون های ورزشی خواهشمندیم جهت استفاده از خدمات روانشناسی ورزشی از كانال های مربوطه مانند كمیته ملی المپیك یا انجمن نظام روانشناسی كشور اقدام كنند و اگر از كانال های دیگر اقدام كردند و پیامدهای منفی برای آنها داشت؛ این را به حساب روانشناسی ورزشی نگذارند و مقصر را افرادی بدانند كه صلاحیت فعالیت در این حوزه را نداشته اند.
برنامه روانشناسی ورزشی سه شنبه 4 مهر كاری از گروه علوم ورزشی، با اجرای مجدالدین مستعان تقدیم شنوندگان شد. این برنامه ساعت 13:30 روزهای سه شنبه به مدت 30 دقیقه از رادیو ورزش پخش می شود.