برنامه "مجله پزشكی ورزشی" جمعه 12 خرداد، با حضور دكتر حامد نجف پور، جراح و دندانپزشك، پیرامون نوشیدنی های ورزشی به گفتگو پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر حامد نجف پور، جراح و دندانپزشك، در خصوص نوشیدنی های ورزش و تأثیر آن بر سلامت، اظهار داشت: نوشیدنی های ورزشی به سه دسته ایزوتونیك، هایپوتونیك و هایپرتونیك تقسیم می شوند. نوشیدنی های ایزوتونیك سریعاً جایگزین مایعاتی كه از طریق تعریق از دست رفته اند، می شود و ذخایر كربوهیدرات بدن را تأمین می كند. نوشیدنی های ایزوتونیك توسط اكثر ورزشكارانی كه در مسافت های متوسط و طولانی می دوند و ورزشكاران رشته های تیمی و گروهی استفاده می شود. غلظت گلوكز این نوشیدنی بین 6 تا 8 درصد است كه قند از دست رفته هم جایگزین می كند.
نوشیدنی های هایپوتونیك، نوشیدنی هایی هستند كه سریعاً جایگزین مایعاتی كه از طریق تعریق از دسته رفته اند، می شود و برای ورزشكارانی است كه نیاز به مایعات بدون كربوهیدرات دارند، مناسب است؛ مانند ژیمناست ها و سواركاران.
نوشیدنی های هایپرتونیك ذخایر گلیكوژن عضلات را تأمین می كند و در مسابقات استقامتی مثل وزنه برداری استفاده می شود.
وی، تصریح كرد: ما می توانیم نوشیدنی ها را در منزل تهیه كنیم و نیازی نیست كه آنها را از مراكز خرید و داروخانه تهیه كنیم.
دكتر نجف پور، طرز تهیه نوشیدنی های ورزشی را بدین صورت شرح داد: تركیب200میلی گرم آب پرتقال طبیعی، یك لیتر آب و یك گرم نمك نوشیدنی ایزوتونیك تهیه می شود. با مخلوط 100 میلی گرم عصاره پرتقال، یك لیتر آب و یك گرم نمك نوشیدنی هایپوتونیك درست می شود و نوشیدنی هایپرتونیك با تركیب 400 میلی گرم آب پرتقال، یك لیتر آب و یك گرم نمك تهیه می شود.
برنامه مجله پزشكی ورزشی، هر جمعه ساعت 14:30 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.