فرهنگ و ورزش شنبه تا پنج شنبه از ساعت 11:30 به مدت 1:20دقیقه

نقش ورزش در غنی كردن اوقات فراغت

برنامه فرهنگ و ورزش این هفته (21 خرداد تا 1 تیر) به موضوع اوقات فراغت اختصاص داشت.

1396/03/31
09:47

به گزارش رادیو ورزش؛ اوقات فراغت بخشی از زندگی انسان ها است و اگر افراد برنامه مشخصی برای گذراندن مفید اوقات فراغت خود نداشته باشند؛ این بی برنامگی می تواند سایر جنبه های زندگی را نیز به طور چشمگیری تحت تاثیر قرار دهد و سبب مشكلات زیادی شود. اوقات فراغت یكی از مسائل مهم نوجوانان و جوانان است كه شناخت نیازمندی ها و رفع احتیاجات و برنامه ریزی صحیح برای اوقات فراغتی كه آنها در اختیار دارند باعث می شود تا خلاقیت ها و نوآوری و پیشرفتشان ادامه پیدا كند. درباره چگونگی گذراندن اوقات فراغت تحقیقات زیادی صورت گرفته و نتایج این تحقیقات نشان می دهد كه اگر امكانات برای تفریحات سالم نوجوانان و جوانان وجود داشته باشد آنها به تفریح ناسالم گرایش پیدا نمی كنند. زیرا آسیب هایی كه ممكن است از اوقات فراغت در نتیجه بی برنامگی بر جامعه وارد شود بر هیچكس پوشیده نیست.
درباره چگونه گذراندن اوقات فراغت بحث زیاد است. در این میان ورود مسئولان فرهنگی كشور به حوزه برنامه ریزی امری ضروری و شكل دادن به نحوه گذراندن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان بسیار مهم است. زیرا مردم جامعه اغلب برنامه ریزی مفیدی برای گذراندن اوقات فراغت خود ندارند و این امر می تواند به سبب نداشتن اهداف مشخص و صحیح، نداشتن تخصص، نداشتن سواد لازم و دسترسی نداشتن به امكانات باشد. بنابراین مسئولان وظیفه دارند تا امكانات و وسایل را برای گذراندن صحیح اوقات نوجوانان و جوانان فراهم سازند. در غیر این صورت افراد بی برنامه شیوه هرچه پیش آید خوش آید را بكار خواهند گرفت. در اكثر موارد فعالیت های مطبوع و لذت بخشی كه خارج از برنامه كار روزانه و در ساعت های فراغت انجام می شوند سبب انبساط روح و شادمانی و برای جسم و جان هم مفید خواهند بود. بنابراین متخصصان در امر اوقات فراغت علاوه بر اینكه تفریح و چگونگی گذران این اوقات را در نظر دارند آنرا عمل موثری برای پرورش قوای جسمی و اخلاقی نیز می دانند كه یك نوع تنوع در زندگی به وجود می آورد و از افسردگی پیشگیری می كند. همچنین می تواند انرژی های روزمره را به انرژی مثبت بدل كرده و زندگی روزمره و كسالت آور را تنوع ببخشد و آنرا با لذت خشنودی همراه كند تا آنجا كه فرصت فكر كردن به كارهای خلاف باقی نماند. در غیر اینصورت بیكاری جوانان ممكن است موجب انحراف و دوری از دستورها و فعالیت های دین شود.
محمدعلی قره، عضو هیئت علمی دانشگاه در این زمینه اظهار كرد: اوقات فراغت به عنوان طلایی ترین و اثربخش ترین زمان زندگی همه انسان هاست. یكی از اشكالات ما این است كه اوقات فراغت را تنها در تابستان و برای جوانان و نوجوانان می بینیم. در صورتی كه مساله اوقات فراغت مهم ترین مساله زندگی زن و مرد و پیر و جوان است. اگر به زندگی مخترعین و مكتشفین جهان توجه كنیم؛ متوجه می شویم آنها در اوقات فراغت به اثربخشی بزرگ دست پیدا كرده اند. علاوه براین امام موسی كاظم (ع) در زمینه تقسیم زمان فرمودند: ساعاتی را به عبادت خداوند اختصاص بدهید؛ ساعاتی را برای امرار معاش كار كنید؛ ساعاتی را با دوستان خود بگذرانید كه عیوب شما را متذكر می شوند و ساعاتی را به تفریح بپردازید و این ساعت است كه به سه ساعت دیگر نیرو می دهد. به این معنی كه انرژی برای عبادت، كار و معاشرت با دوستان برای خودسازی را باید از تفریحات حلال بگیریم.
قره تصریح كرد: مهمترین مشكل مدیریتی كشور ما این است كه دولت برای اوقات فراغت مردم برنامه ای ندارد. زیرا شادی نیاز همه شهروندان است. از طرفی مساله آموزش و اوقات فراغت باید از طریق دانشگاه ها و با تدوین كتاب های ویژه، برنامه های رسانه ای مثل رادیو ورزش و از همه مهمتر روحانیون مورد بحث و بررسی قرار گیرد. ضمن اینكه باید از فضاهای ورزشی، مذهبی و دولتی برای تفریحات سالم و ورزش بهره برد.
برنامه زنده فرهنگ و ورزش سه شنبه 30 خرداد كاری از گروه تفریحات ورزشی با اجرای حسین شریفیبود. این برنامه در جهت اعتلای فرهنگ ورزش روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت 12 تا 13:30، از رادیو ورزش پخش می شود.

دسترسی سریع
فرهنگ و ورزش