برنامه فرهنگ و ورزش این هفته (20 تا 25 خرداد) به بحث در خصوص فعالیت های خیرین ورزش یار خواهد پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ خیرین ورزش یار به فعالیت های خیرخواهانه ای می پردازند كه در جهت توسعه منابع ورزشی در كشورمان حركت می كنند. فعالیت هایی كه اگر مورد حمایت و همراهی بیشتر دولت قرار بگیرد؛ نقش قابل توجهی در اعتلای ورزش ایران هم خواهد داشت. آن هم در شرایطی كه به سبب گستردگی حجم فعالیت های ورزشی دولت، دولت به تنهایی قادر نیست كه بدون مشاركت مردم خدمات كمی و كیفی مطلوبی را ارائه كند. از طرفی نباید فراموش كرد كه این بخش از حمایت های مردمی صرفا برای ایجاد بستر مناسب در جهت توسعه فضاها و امكانات ورزشی است و خیرین هم به دنبال انتخاب شخصی نیستند.
حتما می دانید افرادی در جامعه هستند كه از وضعیت اقتصادی بهتری برخوردارند. افراد متمولی كه علاقمند هستند در كارها و فعالیت های خیرخواهانه حضور چشمگیر و جدی داشته باشند. بسیاری از سرمایه های این گروه از افراد برای ساختن مجموعه ای از نیازهای یك جامعه اسلامی مثل مساجد و مدرسه ها صرف می شوند. از طرفی چند سالی هست كه خیرین در حوزه ورزش هم فعال شدند و به ساخت سالن ها و سازه های ورزشی بزرگتر می پردازند و حتی به ارائه خدمات ورزشی در بسیاری از نقاط كشورمان كمك می كنند.
مشاركت پذیری اعضای جامعه به عنوان نیاز اجتناب ناپذیر عصر ما همه ابعاد انسانی را در سطوح مختلف فكری، عاطفی و رفتاری تحت پوشش قرار می دهد. فرایند مشاركت پذیری از رویكردهای متفاوتی قابل توجه است. اما نكته مهم این است كه بایستی در جهت نظام مند بودن كنش های اجتماعی حركت كرد. چراكه این موضوع سبب می شود تا شرایط و موانع فرهنگی مشاركت پذیری از یك جامعه به شكل درست تر و بهتری بررسی شود. امروزه مقوله مشاركت مردم جهت توفیق هر برنامه كلان اقتصادی، اجتماعی و توسعه بشمار می رود. علت این امر هم گستردگی و تنوع زمینه های مشاركت است. بنابراین هرگز نمی توانیم به برداشتی محدود از مفهوم فراگیر مشاركت اكتفا كنیم. بنابراین مشاركت كنش هدفدار، ارادی و اختیاری و البته ارزشی است كه بین كنشگر و زمینه اجتماعی و محیطی او در جهت رسیدن به یك هدف معین و مشترك صورت می گیرد. ارادی بودن این تلاش كمك می كند تا فعالیت با موفقیت بیشتری همراه باشد.
مناف هاشمی، رئیس ستاد خیرین ورزشی در گفتگو با رادیو ورزش گفت: در كشور ما تجربیات خوبی در خصوص فعالیت خیرین در حوزه ساخت مراكز دینی، مدارس، مراكز آموزش عالی و ... داریم. كمیته ها، كارگروه ها و كمیسیون هایی در سازمان ها برای امور خیریه وجود دارد اما در نهایت انجام كارهای خیرخواهانه كاری از روی رغبت و برآمده از دل و ایمان و اعتقاد مردم است. طبیعتا كسانی كه در كار های مربوط به مراكز تعلیم و تربیت و مراكز مربوط به سلامت فعالیت می كنند توقع تشكر و تعریف و تمجید ندارند. ما به عنوان متولی باید مسیری را فراهم كنیم تا در خصوص فعالیت های خیریه ورزش یار در جامعه فرهنگ سازی درستی شكل بگیرد.
در طول دو سال و نیم گذشته وزارت ورزش و جوانان تلاش كرد كمك هایی كه بشكل مستقیم و غیرمستقیم به سمت جامعه ورزش روانه می شود را ساماندهی و در قالب ستاد و جشن های سالیانه در سطح كشور نهادینه كند. در حال حاضر حدود 280 پروژه ورزشی توسط خیرین در حال ساخت و یا تكمیل است. شاید به اندازه اعتبارات وزارت ورزش و جوانان از خیرین ورزش كمك می گیریم و آنها هیچ انتظاری از ما ندارند زیرا متوجه این قضیه هستند كه اگر به جوانان شهر خود كمك كنند قطعا به شكوفایی استعدادهای آنها، پیشگیری از آسیب های اجتماعی و اعتیاد و شادی و نشاطشان كمك كرده اند. خیرین ما در سطح كشور و حتی كسانی كه خارج از ایران هستند اگر مطلع شوند علاقمند به كمك به بخش ورزش هستند.
وی در ادامه گفت: افتخار دارم كه به عنوان یكی از اعضای ستاد خیرین در كنار وزرایی كه در بخش ورزش خدمت كرده اند؛ با جدیت كار را دنبال می كنم. ما در سطح 31 استان خود 28 ستاد خیر ورزشی داریم كه سالانه جلساتی را برگزار می كنند. با توجه به اینكه كار ما نسبت به خیرین مدرسه ساز و ... نوپا است امیدواریم كه افراد خیر بیشتری را به سمت ورزش هدایت كنیم. در طول دو سال گذشته حدود 200 میلیارد تومان به شكل نقدی و غیرنقدی از خیرین كمك دریافت شده است. در این میان رسانه، ورزشكاران نامدار، علمای دینی، متخصصین، كسانی كه در حوزه فرهنگ جامعه كار می كنند در جلب نظر خیرین تاثیرگذارند.
برنامه زنده فرهنگ و ورزش شنبه 20 خرداد كاری از گروه تفریحات ورزشی با اجرای محمد درخشنده بود. این برنامه در جهت اعتلای فرهنگ ورزش روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت 12 تا 13:30، از رادیو ورزش پخش می شود.