فرهنگ و ورزش شنبه تا پنج شنبه از ساعت 11:30 به مدت 1:20دقیقه

جایگاه شورا و مشورت در ورزش

برنامه فرهنگ و ورزش این هفته (9 تا 14 اردیبهشت) به بررسی جایگاه شوراهای شهر و روستا در پیشرفت همه جانبه ورزش خواهد پرداخت.

1396/02/11
08:10

به گزارش رادیو ورزش؛ شورا اصلی عقلی است كه آموزه های دین اسلام در كتاب و سنت بر آن صحه گذاشته اند. انقلاب اسلامی ایران هم كه بر مبنای آموزه های اسلامی در چارچوب هدف سلبی خودش با استبداد و خود رایی ها به مبارزه برخواسته و تحقق مشاركت عمومی مردم در تعیین سرنوشتشان را به عنوان یك هدف ایجابی برگزیده اصل ارزشمند شورا را مورد توجه قرار داده است. قانون اساسی هنگامی كه در بیان اصول كلی حاكم بر نظام جمهوری اسلامی در اصل ششم شیوه اداره امور كشور را بر آرای عمومی مبتنی می كند و روش آن را انتخابات قرار می دهد به موازات اشاره به انتخابات رئیس جمهوری و نمایندگان مجلس شورای اسلامی از انتخاب اعضای شوراهای اسلامی هم به عنوان ابزاری برای تحقق حاكمیت مردم و تجلی اراده عمومی یاد كرده است.
قانون اساسی در اصل هفتم خودش شوراها را از اركان تصمیمگیری و اداره امور كشور معرفی كرده است. طبیعی است وقتی قانون اساسی جمهوری اسلامی در اصول كلی خودش شورا را به عنوان ابزار تجلی اراده مردم و نهاد سیاسی تصمیم گیرنده مورد پذیرش قرار داده در اصول بعدی بیشتر به آن توجه می كند و بر همین اساس فصل هفتم این قانون به شوراها اختصاص پیدا كرده؛ در این فصل طی اصول صدم تا صد و ششم وظایف، چگونگی انتخاب و سایر مسائل مربوط به شوراها مشخص شده است.
نكته قابل توجه این است كه نهاد شورا با توجه به اهمیت عقلی و اسلامی و البته میزان تاكیدی كه بر قانون اساسی در اداره امور جامعه دارد؛ به دلایل گوناگون در بیست سال اول بعد از پیروزی انقلاب چندان مورد توجه قرار نگرفت. بطوریكه اولین انتخابات رسمی شوارها در چارچوب اجرای قانون اساسی روز هفتم اسفندماه سال 1377 یعنی 20 سال بعد از پیروزی انقلاب در چارچوب برنامه توسعه سیاسی یا گسترش نهادهای مدنی و مشاركت عمومی برگزار شد و حدود 185 هزار نفر اعضای اصلی و علی البدل با رای مردم برگزیده شدند و بالاخره در نهم اردیبهشت ماه سال 1378 شوراهای شهر و روستا بطور رسمی دوره 4 ساله مسئولیت خودشان را برای تحقق حاكمیت مردم كه عملی شدنش در گرو فعالیت این نهاد است؛ آغاز كرد.
مصطفی اكبریان، دكترای جامعه شناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد تهران مركز درباره ضرورت وجود شوراها بیان كرد: ضرورت شوراها در دین و فرهنگ ملی ما به دفعات بسیار توصیه شده است. برای مثال در آیات قرآن و سیره معصومین علیهما سلام بارها اهمیت این موضوع نقل شده كه در حاكمیت و اداره نهاد، دستگاه و بطور كلی اداره كشور هم می توانیم این مساله را مشاهده كنیم و توجه داشته باشیم كه می تواند در جهت تعالی، پیشرفت و موفقیت افراد جامعه موثر باشد.
قطعا در شوراها اتفاقات خوبی رخ داده و تاثیرات مثبت آن در شهر و روستا دیده شده است. عقل و خرد جمعی در این شوراها بروز پیدا می كند تا زمینه های تغییر و تحول و دگرگونی را فراهم كنند. یكی از مولفه هایی كه می تواند در این مورد نقش آفرین باشد؛ اخلاق مداری در تصمیمگیری و توجه به منافع جمعی و فاصله گرفتن از علایق شخصی است. موانع و مشكلات وجود دارند بنابراین تمام افرادی را كه در حیطه كاری خودشان به فعالیت می پردازند باید قانون را مدنظر قرار دهند. در صورتی كه در تصمیمگیری ها و سیاست ها، اهداف كلان را در جهت دگرگونی مثبت قرار دهند و اولویت ها را تعیین كنند؛ می توانند بسترساز رسیدن به وضعیت مطلوب باشد.
عملكرد شوراها تا كنون رضایت بخش بوده و توانسته راهگشا باشد. بازنگری ها نیز در جهت اهداف مشخص شده در راستای تشكیل شوراهای موفق گام برمی دارد.
برنامه زنده فرهنگ و ورزش یكشنبه 20 فروردین كاری از گروه تفریحات ورزشی با اجرای حسین شریفی بود. این برنامه در جهت اعتلای فرهنگ ورزش روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت 12 تا 13:30، از رادیو ورزش پخش می شود.

دسترسی سریع
فرهنگ و ورزش