برنامه فرهنگ و ورزش این هفته (2 تا 7 اردیبهشت) به موضوع باشگاهداری در شهرستان های مختلف خواهد پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ مدیریت ورزشی از پیچیده ترین مسایلی است كه می تواند تاثیرگذاری سازنده ای روی ورزش كشور داشته باشد و غفلت از پیچیدگی های مدیریت ورزش و ضعف علمی مدیران ورزشی خود یكی از موانع رشد باشگاه های ورزشی بشمار می آید. همانگونه كه امروزه ورزش یك فعالیت حرفه ای چندجانبه شمرده می شود؛ باشگاه های ورزشی نیز در ورزش حرفه ای حلقه ای از زنجیره فعالیت ها محسوب می شوند.
امروزه ورزش یك فعالیت حرفه ای چندجانبه شمرده می شود. باشگاه های ورزشی نیز در ورزش حرفه ای حلقه ای از زنجیره فعالیت ها هستند. در این بین جوانب اقتصادی اهمیت زیادی پیدا كرده و مدیران باشگاه های ورزشی حرفه ای و همینطور مدیران باشگاه های محلی فقط مدیر هزینه و مدیر برگزاری یك مسابقه نیستند. بلكه همانند مدیران بنگاه های اقتصادی باید به دنبال ایجاد ساختار سازمانی و اقتصادی قوی باشند و بتوانند با افزایش درآمدها، كاهش هزینه ها، نظام مالی شفاف، مدیریت مالی كارآمد و نیز افزایش توان سودآوری سهم مهمی در فضای رقابتی داشته باشند كه البته این ویژگی ها مدیریت باشگاه های ورزشی حرفه ای را تبدیل به مسئولیتی سنگین و پیچیده كرده است.
علیرضا رحیمی، رئیس فدراسیون هندبال در زمینه باشگاهداری گفت: باشگاه ها پایه و اساس ورزش دنیا هستند و شروع ورزش تمام قهرمانان بزرگ المپیك و جهان از همان باشگاه ها است. متاسفانه هنوز در كشورمان تعریف قانونمندی از باشگاه ها نداریم. باید این موضوع روشن شود كه باشگاه داری بصورت دولتی است یا خصوصی. باشگاه های ما این ظرفیت را دارند كه از دولت جدا شوند. برای این منظور می توان مثلا 5 سال به باشگاه ها فرصت داد به آنها وام اعطا كرد و قدرت داد تا بتدریج و بدون زیان از بدنه دولت جدا شوند.
دكتر رسول نظری، متخصص مدیریت استراتژیك در ورزش و عضو هیئت علمی دانشگاه در تائید این نقص گفت: سازمان تربیت بدنی سابق حدود 40 سال با قانون سال 1354 اداره می شد تا اینكه در سال 1390 سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان با یكدیگر ادغام و به وزارت ورزش و جوانان تبدیل شدند. سوال اینجاست كه آیا دولت، قانونگذاران و متولیان این وزارت خانه قانون تاسیس وزارت خانه را آماده كرده اند؟ تا ما انتظار داشته باشیم كه زیرساخت های ورزش هم از قانون مدونی برخوردار هستند. متاسفانه نظام كلان قانونی ما در امر ورزش با مشكل روبرو است.
گاهی در كلان پدیده ورزش به عنوان پدیده ای تاثیرگذار در عناصر فرنگی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی پای بازی های جناحی به میان كشیده می شود. وقتی بحث نظام حقوقی مطرح می شود ما صرفا به سراغ الگوها می رویم. بدون اینكه الگوها را با توجه به داشته ها و ظرفیت های پنهان و پیدای خودمان بومی سازی كنیم. هرجا صحبت از نظام باشگاه داری می شود؛ حرف از باشگاه داری كشور همسایه ما، تركیه به میان می آید. عناصر فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و اقتصادی كشور تركیه با كشور ما كاملا متفاوت است. زیرساخت های حقوقی، سخت افزاری، نرم افزاری، منابع انسانی و نظام آموزشی این منابع انسانی هم جای بحث دارد كه ما هیچگاه به دنبال گرفتن یك الگو و آوردن این الگو با توجه به ظرفیت ها و داشته های بومی خودمان نبودیم.
برنامه زنده فرهنگ و ورزش شنبه 2 اردیبهشت كاری از گروه تفریحات ورزشی با اجرای حسین شریفی بود. این برنامه در جهت اعتلای فرهنگ ورزش روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت 12 تا 13:30، از رادیو ورزش پخش می شود.