برنامه "فرهنگ و ورزش" این هفته (17 تا 21 آذر) به موضوع ورزش و دانشگاه می پردازد.
به گزارش رادیو ورزش؛ امروزه در فرآیند مدیریت، برنامه ریزی و تصمیم گیری كلان، پرداختن به ورزش به عنوان یكی از محورهای اصلی بالندگی و شكوفایی استعدادها مورد توجه اكثر دولتها است. سهم قابل توجهی از موفقیت های ورزشی در كشور ما توسط خیل عظیم دانشجویان بدست می آید. اگر به مسابقات یونیورسیاد دقت كنیم، متوجه می شویم بسیاری از مدالهایی كه كسب كرده ایم، تكرار مدالهایی است كه در مسابقات جهانی و آسیایی شاهد آن بوده ایم؛ حتی در یك بعد بزرگتر مثل المپیك، دانشجویان در مسابقات مختلف شركت می كنند و نتایج ارزشمندی بدست می آورند.
دكتر مهدی علی نژاد، رئیس فدراسیون ووشو، در پاسخ به این سوال كه در چند دهه اخیر بخش قابل توجهی از ورزشكاران ما لزوماً تحصیلات قابل توجهی نداشته اند؛ شما این مسئله را به عنوان یك نقطه مثبت می بینید یا به نظرتان تأثیر آنچنانی در این زمینه نداشته است، بیان كرد: یكی از موضوعاتی كه كمیته بین المللی المپیك خیلی جدی دنبال می كند، مهارت آموزی به ورزشكاران است. هدف كمیته این است كه ورزشكاران را برای ادامه زندگی بعد از دوره قهرمانی آماده كند. طبیعی است كه یكی از بهترین روش های مهارت آموزی حضور در دانشگاه و كسب تحصیلات آكادمیك است. ورود به دانشگاه یك فضا و رویكرد جدیدی را برای فرد ایجاد می كند و فقط بحث تحصیلات نیست.
رئیس فدراسیون ووشو، تصریح كرد: به نظر من یكی از بهترین تصمیماتی كه در سالهای گذشته گرفته شد، این بود كه فرصتی به ورزشكاران داده شد تا در دانشگاه ها حضور پیدا كنند و آموزش ببینند. در بین ورزشكارانی كه در حال پیوستن به دنیای مربیگری هستند، افراد زیادی داریم كه دارای مدرك دكترای تربیت بدنی در گرایش های مختلف هستند.
این متخصصان بحث های عملی كه داشتند را با موضوعات علمی آمیخته اند و مربیان بسیار خوبی شده اند. افرادی هم كه در این فضاها حضور پیدا نكردند، نوع شخصیت و برخوردشان بسیار متفاوت است.
وی، در پاسخ به این سوال كه آیا شیوه هایی كه برای اجرای فرآیند آموزش تربیت بدنی در دانشگاه های كشور وجود دارد را می پسندید یا خیر، عنوان كرد: رویكرد دانشگاه ها متفاوت بوده است. بعضی از دانشگاه ها با دانشجویان تربیت بدنی سختگیرانه و برخی سهل گیرانه برخورد كرده اند. موضوعات علمی قواعد خاص خود را دارد و فردی كه وارد یك حوزه ورزشی می شود، باید آن چارچوب ها را رعایت كند. اگر دانشجو اطلاعات كافی از حوزه تحصیلی خود نداشته باشد و مدرك بگیرد، ارزش های علمی زیر سوال می رود؛ اما تا آنجایی كه بنده اطلاع دارم، دانشگاه های معتبر ما خیلی سخت گیرانه با دانشجویان برخورد كرده اند.
علی نژاد، نیز در پاسخ به این سوال كه به نظر شما توانسته ایم از گستره بسیار وسیع رشته تربیت بدنی استفاده كنیم، بیان كرد: ورزش در دنیای امروز یك صنعت است و دانشگاه های جهان مطابق با صنعت پیش می روند؛ به تعبیری دیگر خواسته های صنعت، علم را پیش می برد. امروز خواسته های صنعت ورزش علم را در شاخه های مختلف ورزش گسترش داده است. به نظرم ما به طور خاص در حوزه پزشكی ورزشی خیلی خوب كار كرده ایم؛ در بحث مدیریت ورزش و فیزیولوژی هم بد نبوده ایم؛ اما حوزه های دیگر را نتوانسته ایم آنطور كه باید و شاید پیش ببریم.
برنامه فرهنگ و ورزش، امروز با اجرای درخشنده، كاری از گروه تفریحات ورزشی بود كه در جهت اعتلای فرهنگ ورزش روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت11:30 به مدت 1 ساعت و 25 دقیقه از رادیو ورزش پخش می شود.