فرهنگ و ورزش شنبه تا پنج شنبه از ساعت 11:30 به مدت 1:20دقیقه

بررسی علل عدم موفقیت باشگاه های ایرانی در قرارداد با بازیكنان خارجی

برنامه "فرهنگ و ورزش" این هفته (3 تا 7 آذر) به موضوع شیوه های مدیریت در باشگاه های ورزشی اختصاص دارد.

1397/09/05
12:17

به گزارش رادیو ورزش؛ امروزه بسیاری از باشگاه های حرفه ای توانسته اند نقش مهمی را در اقتصاد كلان كشورها ایفا كنند؛ به عنوان نمونه می توان از باشگاه های فوتبال اسپانیا نام برد كه ارزش مادی آنها در سال 2002 میلادی رقمی حدود 46 میلیارد و 400 میلیون یورو بوده است. این كشور با توسعه صنعت باشگاه داری حرفه ای در فوتبال توانسته 47 هزار شغل ایجاد كند. توسعه صنعت باشگاه داری در فوتبال به كشورهای صاحب نامی مثل انگلستان، اسپانیا، ایتالیا و آلمان محدود نمی شود؛ بلكه كشورهای آسیایی هم مثل ژاپن، كره جنوبی و حتی چین توانسته اند با مدیریت مناسب گام های اساسی در جهت توسعه اقتصادی صنعت فوتبال بردارند.
مدیریت مناسب قطعاً در هر حوزه ای می تواند نقش بسیار ویژه و خاصی را ایفا كند و البته خیلی مهم است كه در باشگاه های ورزشی شیوه های مدیریتی چگونه باشد.
كاظم اولیایی، مدیر اسبق باشگاه استقلال و پاس همدان و عضو هیأت مؤسس اتحادیه فوتبال، در پاسخ به این سوال كه اتاق فكر شما برای نظام جامع باشگاه داری چه اقدامی انجام داد، بیان كرد: بیش از 12 سال است كه طرحی به نام طرح جامع باشگاه داری در مجلس وجود دارد. این طرح در دور اول تصویب شد و قرار شد مركز پژوهش ها روی آن كار كند. مركز پژوهش ها هم تعدادی جلسه برگزار كرد؛ اما دوستان آنقدر وارد حوزه اجرا و سطح شده اند كه به این عمق كمترین توجه را ندارند. به نظرم بیشترین تقصیر در این زمینه سهل انگاری قانون گذاران ما است.
وی، تصریح كرد: فوتبال در دنیا وارد مرحله جدیدی شده است. كشور ما هم سالهای سال است كه این مسئله را پذیرفته و به عنوان فوتبال حرفه ای آن را تعقیب كرده و هزینه آن را می پردازد؛ اما متأسفانه هیچ قوانین مدونی برای این موضوع نداریم. هر باشگاهی برای خود یك اساسنامه نوشته است؛ در حالیكه هیچ جای دنیا اینطور نیست. ما باید یك اساسنامه مشترك را به عنوان پایه در نظر بگیریم.
اولیایی افزود: مجلس باید قاعده ای مثل طرح جامع باشگاه داری را تصویب كند و خود نظارتی روی آن انجام بده كه اصول درست رعایت شود. وقتی ما اصولی را حاكم نمی كنیم و افرادی را در كوتاه مدت و بدون تخصص، تبحر و علاقه به عنوان كارمند وارد حوزه ای می كنیم با چنین مشكلاتی مواجه خواهیم شد.
این مدیر فوتبالی، در خصوص دلایل عدم موفقیت باشگاه ها در قرار داد با بازیكنان گفت: متأسفانه در باشگاه ها افراد منفعت طلب زیادی وجود دارند كه این افراد مدیران را در اختیار می گیرند و روی قراردادها تأثیر می گذارند. مدتی قبل بازیكنی در كشور ما آمد و 400 هزار دلار قرارداد بست؛ درحالیكه حتی یك لحظه بازی نكرد. همین بازیكن شكایت كرد و ما محكوم به پرداخت این مبلغ شدیم. این بازیكن اكنون با 50 هزار دلار برای تیمی دیگر بازی می كند. اگر كمیته اخلاق می خواهد اقتدار نشان دهد و منافع ورزش فوتبال را رعایت كند، باید وارد این حوزه شود.
برنامه فرهنگ و ورزش، امروز با اجرای درخشنده، كاری از گروه تفریحات ورزشی بود كه در جهت اعتلای فرهنگ ورزش روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت11:30 به مدت 1 ساعت و 25 دقیقه از رادیو ورزش پخش می شود.

دسترسی سریع
فرهنگ و ورزش