فرهنگ و ورزش شنبه تا پنج شنبه از ساعت 11:30 به مدت 1:20دقیقه

فرهنگ مدیریت هواداران

برنامه "فرهنگ و ورزش" یكشنبه 13 آبان، در گفتگو با علی امیری، مدیرعامل باشگاه نساجی مازندران و دكتر اكبر فریده فتحی، پژوهشگر حوزه فرهنگ هواداری به موضوع فرهنگ مدیریت هواداران پرداخت.

1397/08/14
09:45

به گزارش رادیو ورزش؛ اخیراً اتفاقات بسیار خوبی از بعد فنی و فرهنگی در باشگاه نساجی رخ داده است. مسائل فرهنگی این باشگاه خیلی ما را امیدوار می كند كه باشگاهی مثل نساجی مازندران یك سری اصول را برای خود در نظر گرفته؛ در راستای اصول مدنظر برنامه ریزی كرده و آن را عملیاتی می كند. هواداران این تیم ابتدای هر مسابقه حریف را تشویق می كنند؛ همچنین در پایان مسابقه فارغ از هر نتیجه، تیم برنده را مورد تشویق قرار می دهند.
علی امیری، مدیرعامل باشگاه نساجی مازندران، در ارتباط با موضوع فرهنگ هدایت هواداران عنوان كرد: باشگاه نساجی از سال قبل كه مدیریتش در اختیار ما و صنیعی فر قرار گرفت، این بحث را سرلوحه كارهایمان قرار دادیم كه واقعاً فرهنگ سازی جدیدی انجام دهیم؛ به همین جهت كارهای فرهنگی زیادی را شروع كردیم. ما به صورت مرتب جلساتی را با كانون هواداران برگزار می كنیم و به دنبال این هستیم كه بحث اخلاق در ورزش را زنده كنیم.
مردم مازندران و قائم شهر مردم اخلاق مدار و میهمان نوازی هستند و روح قهرمانی و پهلوانی دارند. هدف ما این است كه سفیران خوبی برای مردم مازندران درعرصه ورزش كشور باشیم.
وی، به یك سری اقدامات صورت گرفته اشاره كرد و گفت: برنامه ریزیهای مختلفی انجام داده ایم كه با ایجاد سامانه های هواداری به صورت شركت در قرعه كشی ها و حضور همراه تیم از این ظرفیت استفاده كنیم. انشالله ظرف چند وقت آینده اعلام می كنیم كه در قبال خدماتی كه باشگاه ارائه می كند، هوادار هم می تواند در اداره امور باشگاه مشاركت داشته باشد.
امیری، تصریح كرد: باشگاه داری به صورت خصوصی در ایران كار بسیار دشواری است؛ زیرا هزینه ها باید 100 درصد توسط مالك پرداخت شود. ریالی از دولت كمك گرفته نمی شود و واقعاً درآمدزا هم نیست. با توجه به شرایط اقتصادی موجود، اسپانسرها تمایلی برای ورود به این عرصه ندارند. امیدوارم همینطور كه به باشگاه های دولتی كمك می شود به باشگاه های خصوصی هم كمك شود تا این باشگاه ها در عرصه تیم داری زنده باشند.
دكتر اكبر فریده فتحی، پژوهشگر حوزه فرهنگ هواداری، در تقسیم بندی كلی رفتار هوداران عنوان كرد: در یك تقسیم بندی كلی، رفتار تماشاگران به 2 بخش سازمان یافته و غیر سازمان یافته تقسیم می شود. برای توصیف رفتار غیرسازمان یافته می توان دربی را مثال زد كه در این مسابقه عكس العمل فردی كه به تنهایی فوتبال را تماشا می كند با فردی كه همراه با یك گروه موافق و یا حتی طرفداران تیم حریف تماشا می كند، بسیار متفاوت است و اینگونه رفتار طبیعی است. علل مختلف می تواند این رفتار را تشدید كند و یا كاهش دهد؛ به طور مثال كیفیت خدماتی كه به هواداران ارائه می شود، می تواند در این رفتار مؤثر باشد.
رفتار سازمان یافته هواداران خود به چند بخش مختلف تقسیم می شود. در رفتار سازمان یافته یك دلیل غیر فوتبالی وجود دارد. این رفتار می تواند تأثیر گرفته از دلیل مذهبی، قومی و یا طبقه اجتماعی باشد. در این رفتار شاید كیفیت خدمات و یا فرهنگ جامعه زیاد تأثیرگذار نباشد.
برنامه فرهنگ و ورزش، امروز با اجرای نوروزی، كاری از گروه تفریحات ورزشی بود كه در جهت اعتلای فرهنگ ورزش روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت11:30 به مدت 1 ساعت و 25 دقیقه از رادیو ورزش پخش می شود.

دسترسی سریع
فرهنگ و ورزش