فرهنگ و ورزش شنبه تا پنج شنبه از ساعت 11:30 به مدت 1:20دقیقه

فرهنگ هواداری یك شهرآورد

برنامه "فرهنگ و ورزش" این هفته (7 تا 11 مهر) به فرهنگ هواداری بزرگترین رویارویی فوتبالی یك كشور می پردازد.

1397/07/08
08:51

به گزارش رادیو ورزش؛ عیسی عظیمی، روزنامه نگار و مترجم كتاب فوتبال و فلسفه، در خصوص ویژگی هایی كه می تواند بر هواداری از یك تیم تأثیر بگذارد و در قالبی تحت عنوان دربی یا شهرآورد بروز پیدا كند، گفت: زمینه بروز هیجانات هواداران اگر به صورت كنترل شده باشد، بسیار جذاب است و یكی از ویژگی ها و ذات فوتبال است كه به ما این فرصت را می دهد هیجانات درونی را تخلیه كنیم. به نظر من دربی وقتی همین كار را در سطح یك شهر یا كشور انجام می دهد، ارزشمند است و نمی توان مدام سركوفت زد كه چرا اینطوری است. تا جاییكه خشونت قابل كنترل باشد، زیاد بد هم نیست و فرصت تخلیه هیجانات درونی را به ما عرضه می كند.
وی، درباره ریشه واژه دربی اظهار كرد: اساساً معلوم نیست كه واژه دربی از كجا آمده است. گفته می شود اولین بار رقابت بین دو تیم لیورپول و اورتون در بندر لیورپول به نام دربی خوانده شده است.
عظیمی، در توصیه به هواداران بیان كرد: افراد باید مواظب باشند كه فاصله بین بازی و زندگی واقعی حفظ شود. فوتبال زمانی ارزشمند محسوب می شود كه هیچگاه فراموش نكنیم این یك بازی است. احتمال فراموشی این موضوع در دربی زیادی می شود؛ علتش هم این است كه دربی ریشه در تفاوت های فرهنگی، اجتماعی و جغرافیایی دارد.
این روزنامه نگار افزود: نكته ای كه در بازیهای دربی وجود دارد، این است كه هیچگاه در 90 دقیقه تمام نمی شود. از مدتها قبل از بازی در جمع های هواداری درباره دربی صحبت می شود كه اوج آن در بازی است و بعد از بازی هم تا مدتها صحبت از آن به میان است. از این لحاظ جدا كردن بازی از زندگی واقعی درباره دربی سخت تر از دیگر بازیهاست؛ زیرا گفته می شود این بازی اساساً درباره تقابل فرهنگی، قلمرو و حق سربلندی برای طول یك سال است.
برنامه فرهنگ و ورزش، با اجرای درخشنده، كاری از گروه تفریحات ورزشی است كه در جهت اعتلای فرهنگ ورزش روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت11:30 به مدت 1 ساعت و 25 دقیقه از رادیو ورزش پخش می شود.

دسترسی سریع
فرهنگ و ورزش