برنامه فرهنگ و ورزش این هفته (5 تا 10 اسفند) به موضوع مهندسی ورزش خواهد پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ افزایش تقاضا در ورزش برای به وجود آمدن تجهیزات كامل ورزشی ضرورت سرمایه گذاری در این بخش را در سالهای گذشته آشكار كرده است. جایی كه در دنیای ورزشی رقابتی كوچكترین تغییر در تجهیزات می تواند سبب تغییر چشمگیر در شكست و پیروزی ها شود و از این رو تجهیزات ورزشی یكی از ضروریات برای ركوردشكنی ورزشكاران در میادین ورزشی است.
هر روز شاهد بكارگیری فناوری های جدید برای طراحی، ساخت و تولید تجهیزات ورزشی هستیم و در واقع مهندسی ورزش توانسته با در نظر گرفتن ماهیت ورزش و نیاز ورزشكاران تجهیزات بسیار مناسبی را طراحی و به عرصه ساخت برساند. با پیشرفت علوم ورزشی و بالا رفتن مهارت ورزشكاران نیاز به بهتر شدن تجهیزات و وسایل ورزشی احساس شد و با ورود فناوری به این بخش و شكل گرفتن نگاه فنی و مهندسی به آن انقلابی در تمام زمینه های ورزش به وجود آمد. به همین علت تربیت مهندسانی كه بر تمامی علوم مرتبط با ورزش تسلط داشته باشند از نیازهای روز كشور است.
دكتر مهری دهبان، استاد گروه مهندسی ورزش دانشگاه آزاد تهران واحد علوم و تحقیقات درباره رشته مهندسی ورزش توضیح داد: هدف رشته مهندسی ورزش ارتقای كمی و كیفی ورزش است. ورزش در تمام دنیا فارغ از مسائل سیاسی، اقتصادی، مرزها و ... مطرح می شود. به همین دلیل نیاز داریم رشته مهندسی ورزش را كه رشته ای نوپا است و به همت دكتر رضا سارنگ در دانشگاه علوم و تحقیقات شروع بكار كرده است به سمت معماری صحیح و ایجاد فضای ورزشی استاندارد برای ورزشكاران سوق دهیم. تمرین در فضای استاندارد به ورزشكاران كمك می كند تا در رقابت های بین المللی امتیازهای بهتری بگیرند.
وی تاكید كرد: این گرایش زیرمجموعه نظام مهندسی ساختمان كشور خواهد شد تا فارغ التحصیلانش در مقطع كارشناسی و كارشناسی ارشد زیر نظر این حوزه باشند و مجوز فضاهای ورزشی نیازمند مهر و امضای مهندسین ورزش خواهد بود. مهندسان ورزش 4 تا 6 سال در این رشته تحصیل می كنند و تخصص لازم را بدست می آورند. آنها با استانداردهای روز دنیا آشنایی كامل پیدا می كنند و فاكتورهای مختلف را می شناسند و برای كشورمان استاندارد تعیین می كنند. در فضاهای ورزشی علاوه بر حضور مهندس معمار، مهندس عمران و مهندس تاسیسات، مهندس ورزش هم حضور خواهد داشت.
دهبان اظهار كرد: ما باید تحقیقاتمان را گسترده تر كنیم. اساتید شاغل در این گرایش می توانند دستگیر دانشجویان خود باشند. سعی بر این داشته ایم كه آیین نامه هایی را بنویسیم كه در اختیار مجلس قرار بگیرد و آنها با تفكر و تعقل نتایج را اعلام كنند. برای پیشرفت رشته نوپای مهندسی ورزش كه حدود 10 سال است در كشورمان وجود دارد؛ تلاش های شبانه روزی صورت گرفته و شاهد این هستیم كه رضا سارنگ، بنیانگذار این رشته زحمات زیادی برای آن كشیده است. بزودی دكترای این رشته مطرح می شود و این به معنای به بار نشستن رشته مهندسی ورزش است.
آینده كاری برای فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد و آنها باید امید داشته باشند. آنها در زمینه اختراع، آنالیز و ساخت تجهیزات ورزشی كار می كنند و می توانند با تاسیس شركت های خصوصی به كار خود ادامه می دهند. لازم است برای شناسایی این رشته به جوانان و علاقمندان سمینارهایی برگزار شود. همچنین مسئولین اماكن ورزشی دانشگاه ها و سالن های خصوصی و ... می توانند از طریق این سمینارها با ظرفیت ها و توانایی های فارغ التحصیلان مهندسی ورزشی و كاربرد این رشته در پیشرفت كارشان آشنا شوند.
برنامه فرهنگ و ورزش یكشنبه 6 اسفند كاری از گروه تفریحات ورزشی و با اجرای حسین شریفی بود. این برنامه جهت اعتلای فرهنگ ورزش روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:30 تا 13 ، از رادیو ورزش پخش می شود.