برنامه فرهنگ و ورزش این هفته (8 تا13 آبان) به موضوع نظام باشگاهداری در كشور خواهد پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ حسین راغفر، از فوتبالیست های سابق كشور، استاد دانشگاه و یكی از رؤسای پیشین فدراسیون فوتبال پیرامون باشگاهداری در ایران بیان كرد: ورزش یك مقوله مردمی است و نمی توان آن را دولتی كرد و باشگاه نهادی است كه زمینه گردهمایی كسانی كه برای یك هدف خاص ورزشی فعالیت می كنند را فراهم می آورد. در كشور ما باشگاه های اولیه بخصوص در حوزه فوتبال، عمدتا توسط افرادی كه شیفته و عاشق ورزش بوده اند بنیان نهاده شده است. متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل تجاری شدن مناسبات اقتصادی در كشور، ورزش هم به شدت متأثر از سرمایه گذاریهای تجاری شده و آن ظرفیت های مردمی و اشتیاق فردی كه موجب انسجام بخش های جامعه می گشت؛ بسیار كمرنگ شده و مادیات روی ورزش فوتبال سایه افكنده كه از تبعات این پدیده خدشه دار شدن تامین نیاز جوانان برای تحرك بدنی و عدم تربیت استعدادها برای تیم های ملی است.
راغفر افزود: ورزش و باشگاهداری جدا از بستر جامعه نیستند. باشگاه ها نباید فقط یك مركز تجاری باشند بلكه بایستی ظرفیت های گسترده ای را در زمینه مسئولیت های اجتماعی دنبال كنند. در ضمن سهم دولت ها را در تامین بخشی از هزینه های اجتماعی ورزش به عنوان یك مقوله مورد نیاز جامعه جوانان نباید نادیده گرفت و فعالیت های دولتی نباید منحصر به ورزش حرفه ای شود.
وقتی درآمد اصلی باشگاه های كشور وابسته به درآمدهای نفتی است؛ آنها نمی توانند فعالیت های حرفه ای خود را مانند كشورهای صنعتی دنبال كنند. در كشورهای پیشرفته عمدتا بنگاه های صنعتی تامین كننده هزینه باشگاه های معروف هستند و بخشی از بودجه تبلیغاتی این بنگاه ها صرف كمك به باشگاه های ورزشی می شود و رابطه معناداری بین اقتصاد، ورزش و باشگاهداری وجود دارد.
راغفر راهكار برون رفت از معضل باشگاهداری در ایران را عدم نگاه سیاسی به باشگاه ها و مدیریت باشگاه ها به شكل هیئت مدیره های انتخابی توسط طرفداران و افراد با سابقه دانست و گفت: ورزش شامل ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است و طرح جامع باشگاهداری باید تمام این ابعاد را پوشش دهد.
برنامه زنده فرهنگ و ورزش كاری از گروه تفریحات ورزشی با اجرای محمد درخشنده در جهت اعتلای فرهنگ ورزش روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت 11:35 به مدت 85 دقیقه، از رادیو ورزش پخش می شود.