برنامه فرهنگ و ورزش این هفته (18 تا 24 آذر) به موضوع ورزش و دانشگاه با رویكرد فرهنگ و ورزش همگانی خواهد پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ محمد پوركیانی، نایب رئیس فدراسیون ورزش های دانشگاهی و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، در خصوص فضای ورزش دانشگاهی گفت: ورزش در تمام بخش ها جز مقوله هایی است كه هم بر سایر پدیده های اجتماعی تاثیر می گذارد و هم تاثیر می پذیرد. اگر فضایی ایجاد شود كه در آن آرامش حاكم باشد، مربیان با تجربه و متخصص فعالیت كنند و امكانات و تجهیزات مناسب وجود داشته باشد؛ می توان ورزش، بخصوص ورزش دانشگاهی را توسعه داد. دانشجو به دلیل رسالتی كه دارد؛ بخش زیادی از وقتش را در كلاسهای آموزشی، مشغول پژوهش، آزمایشگاه، مطالعه و ... می گذراند و زمان محدودتری نسبت به سایر افراد جامعه دارد.
با وجود تمام محدودیت های زمانی می توان موقعیتی را فراهم كرد كه دانشجو در كمترین زمان به امكانات ورزشی دسترسی داشته باشد. در كشورمان حدود چهار میلیون و پانصد دانشجو وجود دارد. طبق آماری كه در سال 91 گرفته شد؛ 6٪ دانشجویان تحت پوشش ورزش های همگانی بودند. تلاش های زیادی صورت گرفت و برنامه های متعددی اجرایی شدند تا در پایان سال 95 این عدد به 31٪ رسید. این پیشرفت خوبی در بخش همگانی است اما در مجموع نیاز به فعالیت بیشتری داریم.
خوشبختانه در بخش قهرمانی توفیق خوبی داریم. ما در بازی های جهانی دانشجویان كره جنوبی 2015 جایگاه نهم را به خود اختصاص دادیم. در مسابقات 2017 چین نیز جایگاه دهم را بدست آوردیم. ما موفق شدیم با حدود 80 ورزشكار جایگاه خود را در جهان تثبیت كنیم.
پوركیانی پیرامون بهره گرفتن از الگوی كشورهای موفق در زمینه ورزش دانشگاهی توضیح داد: طبیعتا برای جلوگیری از هزینه های اضافه و انجام درست كارها، هم برنامه های داخل كشور را بررسی می كنیم و هم از تجربیات بین المللی بهره می گیریم. در بخش تطبیق فعالیت های ورزشی كشور خودمان با كشورهای موفق كار كرده ایم و از آنها الگو گرفته ایم. ضمن اینكه به مسائل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی آنها هم دقت كردیم. هدف این است كه امكانات ورزشی در دسترس باشد و زیرساخت ها بگونه ای باشد كه هر زمان دانشجو اراده كرد از آن استفاده كند. همچنین دانشجو باید بتواند فعالیت های متنوعی در آن انجام دهد. زیرا دانشجو طالب فعالیت های متنوع و جذاب تر است. ما در این زمینه با توجه به نیازهایمان از كشورهای موفق الگوبرداری كرده ایم.
وی تصریح كرد: دانشگاه با رسالت اموزش و پژوهش فعالیت می كند و نمی توان توقع داشت كه ورزش در اولویت اول قرار گیرد و دانشگاه به باشگاه تبدیل شود. بسیاری از قهرمانان ما توانستند در دانشگاه حضور پیدا كنند و این خدمتی بوده كه آموزش عالی به ورزشكاران كرده است. از طرفی دانشگاه استعدادها را شناسایی و حمایت می كند.
نایب رئیس فدراسیون ورزش های دانشگاهی تاكید كرد: معتقد هستم كه ورزش در دانشگاه ها نباید جز فعالیت های فوق برنامه باشد؛ بلكه ورزش متن برنامه است. زیرا تاثیر جدی بر رفتار دانشجویان در جهت رفع خلاهای ناشی از تغییر و جلوگیری از ناهنجاری ها دارد.
برنامه فرهنگ و ورزش شنبه 18 آذر كاری از گروه تفریحات ورزشی با اجرای محمد درخشنده بود. این برنامه جهت اعتلای فرهنگ ورزش روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 12 تا 13:30، از رادیو ورزش پخش می شود.