فرهنگ و ورزش شنبه تا پنج شنبه از ساعت 11:30 به مدت 1:20دقیقه

تربیت نیروهای متخصص برای كارآفرینی در ورزش

برنامه فرهنگ و ورزش این هفته (21 تا 26 مرداد) به موضوع كارآفرینی در ورزش خواهد پرداخت.

1396/05/24
12:24

به گزارش رادیو ورزش؛ در ماه های اخیر خبرهایی به گوش می رسد كه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در تلاش برای ادغام برخی گرایش ها در رشته های مختلف و تبدیل آنها به گرایش عمومی است. یكی از این رشته ها مدیریت ورزشی است. گستردگی رشته علوم ورزشی، بازار كار و حوزه مطالعاتی آن باعث شد تا در مقطعی از زمان و بر اساس تجربه ها و مطالعات صاحب نظران این رشته به گرایش های آن مانند مدیریت ورزشی، فیزیولوژی ورزشی، رفتار حركتی و امثال آن تقسیم شود. هر یك از این رشته ها در مقطع كارشناسی ارشد و دكتری و بر اساس یك طرح تحقیقی در گرایش های مختلفی دسته بندی شدند. رشته مدیریت ورزشی در مقطع كارشناسی ارشد به 6 گرایش و در مقطع دكتری به 3 گرایش تقسیم شده است.
در مقطع كارشناسی ارشد این رشته با 6 گرایش مدیریت بازاریابی ورزشی، مدیریت رسانه های ورزشی، مدیریت راهبردی در ورزش، مدیریت اماكن و تاسیسات ورزشی، مدیریت رویداد ورزشی و مدیریت اوقات فراغت و فعالیت های ورزشی وجود دارد. مقطع دكتری نیز با سه گرایش مدیریت بازاریابی و رسانه، مدیریت راهبردی و مدیریت اوقات فراغت فعال است.
به نظر می رسد برخی از واحدهای تصمیم گیرنده در سطح كلان به این جمعبندی رسیده اند كه این گرایش ها باید تجمیع و بصورت مدیریت ورزشی و شكل سابق خود بازگردد. البته این امر هنوز محقق نشده و امیدواریم كه این بازگشت به عقب در نظام دانشگاهی صورت نگیرد. البته وقتی می گویم امیدواریم تنها منظور ما نیستیم بلكه استادان دانشگاه و خبرگان این حوزه مدنظرند.
عباس خدایاری، استاد دانشگاه در مدیریت ورزشی در خصوص تخصص گرایی و تربیت نیروی متخصص برای كارآفرینی و وضعیت گرایش ها برای ادغام با یكدیگر بیان كرد: در دنیای امروز وضعیت دانشگا ها بگونه ای است كه وارد دانشگاه های نسل چهارم شده اند و دانشجویان خلاقی را پرورش می دهند كه خلاقیتشان به داد اشتغال كشورشان می رسد. دانشگاه هایی كه مانند نسل های گذشته كار می كنند و تنها آموزش محور یا پژوهش محور هستند؛ با پایان نامه ها و رساله هایی مواجه می شوند كه حجم انبوهی از انبارها را اشغال كرده و ارتباطی هم با صنعت ندارد كه صنعت از آنها استفاده كند.
وی گفت: از این موضوع كه طرحی كه در كشورمان در خصوص گرایش های رشته تربیت بدنی اجرا شد؛ چقدر كارشناسی شده بود و نظر مدیران گروه دانشگاهی و روسای دانشگاه های مادر تربیت بدنی كشور تا چه میزان بر آن تاثیر داشت؛ اطلاع چندانی نداریم. اما شواهد نشان دهنده این است كه كمتر از نظر آنها استفاده شده و طرح با شتاب زیادی انجام شد. پس از گرایش بندی ها بطور ناگهانی با كمبود استاد در گرایش های جدید مواجه شدیم. از طرفی منبع معتبری برای معرفی به دانشجو نداشتیم و تا بحال با آزمون و خطای زیادی پیش رفتیم تا به اینجا رسیدیم.
خدایاری تاكید كرد: باید در ابتدا به تدریج و با بررسی زیرساخت ها گرایش ها را اضافه می كردیم. تمام دانشگاه های دنیا به سمت تخصصی شدن حركت می كنند و ما قصد داریم كاری را كه با آزمون و خطا پیش برده ایم را كنار بگذاریم و به عقب برگردیم و به سمت عمومی كردن این رشته برویم. حتی یك دلیل منطقی برای این كار دیده نمی شود و برای كسانی كه در این رشته تحصیل كرده اند باعث سرخوردگی است كه سال ها در رشته ای تحصیل كرده اند كه امروزه باید كنار گذاشته شود.
برنامه زنده فرهنگ و ورزش دوشنبه 23 مرداد كاری از گروه تفریحات ورزشی و با اجرای حسین شریفی بود. این برنامه در جهت اعتلای فرهنگ ورزش روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت 12 تا 13:30، از رادیو ورزش پخش می شود.

دسترسی سریع
فرهنگ و ورزش