جهانگیر چراتی

حوزه تخصصی: ورزش

متولد 1334 فیروزكوه هستم، از سال 1364 وارد رادیو شدم ، كارم را با رادیو سراسری گروه ادب و هنر آغاز كردم.

به مدت 4 سال دبیر بخش رادیو- تلویزیون مجله سروش و 4 سال دبیر سرویس ورزشی روزنامه جام جم بودم. مدیر گروه ورزش ، تفریحات شبكه جوان و جزء بنیان گزاران رادیو فرهنگ (رادیو 2 ) سابق بودم. در رادیو فرهنگ به عنوان نویسنده و كارشناس مجری برنامه هایی زیادی از جمله ادبیات جهان، معرفی كتاب و... داشتم. مشاور مدیر شبكه جوان و مشاور مدیر مسئول روزنامه جام جم و مشاور مدیر رادیو ورزش در زمان مجید ندیری بودم. همكاری ام را با رادیو ورزش بعد از رادیو جوان آغاز كردم. عضو شورای نویسندگان، كارشناس مجری، گزارشگر و نویسنده رادیو ورزش بوده ام. از نظر شغل سازمانی ویراستار ارشد هستم. گوینده و كارشناس برنامه جهان دو و میدانی، سردبیر و نویسنده روز ورزش، گوینده برنامه از تندرستی تا افتخار، مجری برنامه واژه های ورزشی، نویسنده برنامه ی فرهنگ و ورزش و كارشناس برنامه پنجره ای رو به شب در رزومه كاری ام دارم.
رشته ورزشی تخصصی ام دو و میدانی است و از 16 سالگی در دوهای استقامت فعالیت داشته ام، 20 سال قبل كتاب جنبه های علمی دویدن را ترجمه كردم . كوهنورد هم هستم و یكی از برنامه هایی كه در شبكه داشتیم برنامه سفر به قله ها بوده است كه بارها از شبكه پخش شده است.
كار در رادیو همه اش خاطره است از جمله خاطراتم اینكه زمانی كه من با شبكه جوان همكاری می كردم. قرار بود تمام بازی های مسابقات جام جهانی 1998 فرانسه از جمله مسابقات ایران و آمریكا به صورت زنده پخش شود، هر شب تا نیمه شب مسابقه بود و من سردبیر برنامه بودم.
به نظرم یك كارشناس موفق در ورزش باید در خصوص رشته ورزشی كه كارشناسی می كند اطلاعات كافی و همه جانبه داشته باشد و برنامه را صمیمی اجرا كند چون صمیمیت در اجرا موجب جذب بیشتر مخاطب می شود، در مسائل مختلف بی طرف باشد و غرض ورزی نكند و از حاشیه پردازی پرهیز كند و اصل قضیه را بگوید. به نظرم اینها مهمترین مشخصه های یك كارشناس ورزشی خوب است .
رادیو ورزش همانطور كه از اسمش مشخص است رادیوی مشخصی است كه برای اهالی و دوستداران ورزش است و یك شبكه تخصصی است كه هر كس می خواهد خبریا مسئله ی ورزشی را پیگیری كند اول به سراغ رادیو ورزش می آید و چون رادیو ورزش هم نگاه نقادانه و هم اطلاع رسانی سریع دارد و بی طرفانه كار می كند مورد توجه قرار گرفته است .
مردم جامعه به مسابقات ورزشی از جمله فوتبال ، والیبال ، كشتی و خیلی از رشته های ورزشی توجه دارند اما متاسفانه ورزش در كشور ما همگانی نشده و بیشتر شعار داده می شود. گرچه آمار می دهیم كه خیلی ها ورزش می كنند اما همانطور كه وزیر ورزش هم گفته بیش از 70 درصد مردم ورزش نمیكنند . ما اگر بتوانیم به عنوان یك رسانه ورزشی مردم را به ورزش ترغیب كنیم و كمك كنیم حتی شمار كمی از مردمی كه ورزش نمیكنند ورزش كنند خیلی بیشتر ارزش دارد تا اینكه مردم را تماشاگر ورزش بكنیم . در حال حاضر حدود چهار میلیون نفر بیمار دیابتی داریم و حدود سه تا چهار میلیون نفر هم در معرض دیابت هستند، بیش از نیمی از كشورمان اضافه وزن دارند و چاق هستند كه علتش هم كم تحركی است و هم تغذیه نادرست. یكی از كارهای مهمی كه ما در شبكه می كنیم آگاه سازی مردم در این زمینه است تغذیه سالم داشته باشند و بروند به سوی ورزش و فعالیت بدنی كنند. هر چه ما بتوانیم در این زمینه كار بكنیم كار هست و بازهم كم كار كرده ایم. من این را كه می گویم برای اینكه خودم هر روز ورزش می كنم جزء عادت همیشگی من است و اگر خودم این كار را نكنم به دیگران هم نمی گویم.

پیاده روی ، دویدن ، كوهنوردی و دوچرخه سواری جزء ورزش های همیشگی من است .

یادمان باشد كه وظیفه اصلی رادیو ورزش ترغیب مردم به ورزش است .


جهانگیر چراتی

كارشناس شبكه رادیویی ورزش

دسترسی سریع