از ساعت به مدت

قبادی: بیش از 70 درصد فعالیت و افتخارات تیراندازی با كمان آذربایجان شرقی متعلق به بانوان است


همزمان با دهمین رویداد ملی «ایران جان، آذربایجان شرقی ایران»، رئیس هیئت تیراندازی با كمان آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با ویژه‌برنامه «ایران جان» شبكه رادیویی ورزش، از سهم بیش از 70 درصدی بانوان در فعالیت‌ها و افتخارات این هیئت خبر داد و گفت آذربایجان شرقی در سال‌های اخیر در جمع سه هیئت برتر فدراسیون قرار داشته است.

1405/06/26
16:13

به گزارش رادیو ورزش؛ كاظم قبادی، رئیس هیئت تیراندازی با كمان آذربایجان شرقی، در گفت‌وگو با ویژه‌برنامه «ایران جان» شبكه رادیویی ورزش كه به مناسبت دهمین رویداد ملی «ایران جان، آذربایجان شرقی ایران» برگزار شد، درباره وضعیت این رشته در استان، توسعه زیرساخت‌ها، فعالیت بانوان و حضور نمایندگان آذربایجان شرقی در بازی‌های آسیایی ناگویا توضیح داد.

قبادی تیراندازی با كمان را یكی از رشته‌های پرافتخار آذربایجان شرقی دانست و گفت هیئت استان طی چند سال اخیر در رده‌بندی فدراسیون همواره در جمع سه هیئت برتر كشور قرار داشته است.

رئیس هیئت تیراندازی با كمان آذربایجان شرقی افزود برنامه‌های این هیئت بر چهار محور آموزش، قهرمانی، استعدادیابی و توسعه زیرساخت‌ها دنبال شده و در حال حاضر 17 شهرستان استان در این رشته فعال هستند.

به گفته قبادی، در این 17 شهرستان سایت‌های تخصصی تیراندازی با كمان ایجاد شده و مربیان و ورزشكاران فعال در آنها حضور دارند. او همچنین با استناد به آمار ارائه‌شده از سوی فدراسیون و هیئت پزشكی ورزشی استان گفت آذربایجان شرقی از نظر تعداد ورزشكاران سازمان‌یافته این رشته در رتبه دوم كشور قرار دارد.

قبادی در عین حال تأكید كرد كه با وجود توسعه زیرساخت‌ها، هنوز در برخی نقاط استان كمبود امكانات وجود دارد. او گفت پنج شهرستان آذربایجان شرقی همچنان غیرفعال هستند و هیئت تلاش می‌كند به تدریج فعالیت تیراندازی با كمان را در این شهرستان‌ها نیز راه‌اندازی كند.

رئیس هیئت تیراندازی با كمان آذربایجان شرقی با اشاره به تجهیزات‌محور بودن این رشته اظهار كرد توسعه زیرساخت‌های فنی نیازمند همكاری وزارت ورزش، فدراسیون، استانداری، فرمانداری‌ها و بخش خصوصی است و ورود این مجموعه‌ها می‌تواند به توسعه امكانات و فعالیت‌های تخصصی تیراندازی با كمان كمك كند.

قبادی همچنین از وجود 6 سایت تخصصی تیراندازی با كمان در شهرستان تبریز خبر داد و گفت این سایت‌ها به صورت اختصاصی در اختیار این رشته قرار دارند و تلاش شده است در هر شهرستانی كه هیئت فعال می‌شود، ایجاد یك سایت تخصصی نیز در اولویت قرار گیرد.

او با اشاره به وضعیت بانوان در تیراندازی با كمان آذربایجان شرقی گفت بیش از 70 درصد فعالیت‌ها و افتخارات هیئت در حوزه بانوان است و تمامی تجهیزات موجود هیئت در اختیار ورزشكاران زن و مرد قرار می‌گیرد.

قبادی افزود از نظر تعداد داوران، مربیان و ورزشكاران نیز بانوان آذربایجان شرقی در این رشته از نظر آماری سهم بیشتری نسبت به آقایان دارند.

رئیس هیئت تیراندازی با كمان آذربایجان شرقی درباره حضور ورزشكاران استان در بازی‌های آسیایی ناگویا نیز گفت صادق اشرفی در رشته ریكرو و بیتا عاشق‌زاده در رشته كامپوند نمایندگان آذربایجان شرقی در تیم ملی هستند و لیلا سخائی‌فر نیز سرمربی تیم ملی ریكرو است.

به گفته قبادی، تیم تیراندازی با كمان ایران بر اساس برنامه زمان‌بندی كاروان ایران، روز دوشنبه عازم بازی‌های آسیایی ناگویا خواهد شد.

قبادی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به موضوع ثبت و معرفی چهره‌های شاخص ورزش آذربایجان شرقی پرداخت و گفت در سال‌های گذشته جای ثبت اساطیر، الگوها و قهرمانان ورزش استان در قالب یك مجموعه مدون خالی بوده است.

او افزود طی حدود 10 سال، ورزشكاران آذربایجان شرقی حاضر در بازی‌های آسیایی، مسابقات جهانی و المپیك از سال 1948 لندن شناسایی شده‌اند و با ورزشكاران در قید حیات و خانواده ورزشكاران درگذشته برای گردآوری اطلاعات و نگارش زندگی‌نامه آنها گفت‌وگو شده است.

قبادی از تهیه مجموعه‌ای شش‌جلدی با عنوان «مشاهیر آذربایجان شرقی» خبر داد و گفت دو جلد نخست این مجموعه به ورزشكاران حاضر در بازی‌های آسیایی، مسابقات جهانی و المپیك اختصاص دارد؛ جلدهای سوم و چهارم درباره جانبازان و معلولان، مربیان، داوران و سرپرستان حاضر در این سطح از رقابت‌هاست و جلدهای پنجم و ششم نیز به افرادی اختصاص دارد كه در ورزش اقدامات خاص و شایسته‌ای انجام داده‌اند.

رئیس هیئت تیراندازی با كمان آذربایجان شرقی گفت در مجموع 168 ورزشكار برای این مجموعه شناسایی شده و زندگی‌نامه آنها گردآوری شده است. به گفته او، دو جلد نخست این مجموعه آماده چاپ است، اما هزینه‌های انتشار كتاب مانع از چاپ آن شده و برای انتشار این مجموعه به حمایت نیاز است.

قبادی در توضیح اهمیت ثبت این چهره‌ها به مرحوم حسین صدقیانی، نخستین لژیونر فوتبال ایران، و امانوئل پادگورنی اشاره كرد و گفت برخی افراد ممكن است به مدال یا عنوان بین‌المللی نرسیده باشند، اما با اقدامات خود مسیر توسعه یك رشته ورزشی را در ایران هموار كرده‌اند.

او در پایان درباره فعالیت‌های ورزشی دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز گفت این دانشگاه در كنار فعالیت‌های تخصصی خود در حوزه هنر، از ورزش غافل نبوده و دانشجویان دختر و پسر در رشته‌های مختلف ورزشی فعالیت دارند. قبادی به حضور هفت دانشجوی این دانشگاه در المپیاد ورزشی دانشجویی و كسب مدال توسط ورزشكاران مرد دانشگاه در مسابقات پاورلیفتینگ اشاره كرد و گفت این دانشگاه در برگزاری رویدادهای ورزشی نیز فعال است.

دسترسی سریع
1 مناسبت