برنامه فرهنگ و ورزش این هفته (4 تا 9 دیماه) به موضوع اقتصاد و ورزش خواهد پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ اقتصاد و ورزش از دهه 60 میلادی به واسطه گسترش رسانه ها با یكدیگر به تعامل پرداختند. این تعامل سودمندی های متقابلی برای هر دو نهاد ورزش و اقتصاد به همراه داشت. از یك سو اقتصاد به كمك مخاطب پرشمار عرصه ورزش توانست بازار مناسبی برای تبلیغ و ترویج فراورده های خود دست و پا كند و از دیگر سو ورزش توانست با بهره گیری از سرمایه گذاری های اقتصادی ضمن افزایش توانمندی در عرصه زیرساخت ها و رشد و گسترش كمی و كیفی، وضعیت اقتصادی ورزشكاران را متحول سازد و فضای جدیدی موسوم به حرفه ای شدن ایجاد كند.
صنعت ورزش به مجموعه ای از فعالیت های مرتبط با تولید و بازاریابی كالاها و خدمات ورزشی گفته می شود كه در ارتقاء ارزش افزوده هم تاثیر دارد. از نقش رویدادهای ورزشی در جذب گردشگر، پوشش رسانه ای، نقل و انتقال بازیكن، صدور مربی، فروش بلیط، تبلیغات میادین ورزشی، ایجاد امكانات و تأسیسات ورزشی و جذب حامیان مالی به عنوان اصلی ترین محصولات این صنعت یاد می شود.
مصطفی افشاری، استادیار مدیریت ورزشی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی پیرامون برنامه ریزی صحیح اقتصاد ورزشی در شرایط ركود اظهار كرد: ایجاد تفكر درآمدزایی در مدیران ورزشی ما باید در راس امور قرار گیرد. متاسفانه شرایط تحریم و ركود اقتصادی كه در كشور ما وجود دارد موجب شده كه مدیران اقتصادی نتوانند برنامه ریزی صحیحی داشته باشند. ولی در ركود اقتصادی نیز می توان با رعایت موازین اقتصاد مقاومتی مانند: رعایت برخی اصول اخلاقی و ساختاری، صرفه جویی ها، نگاه به درآمدزایی داخلی، افزایش صادرات و كاهش واردات برنامه ریزی درستی در صنعت ورزش داشته باشیم.
جدا از تفكر درآمدزایی، در این شرایط توجه ویژه به بحث بازاریابی ورزشی، شفاف سازی و اصلاح رویه پولی و مالی در باشگاه ها، تربیت متخصصان علوم اقتصاد ورزش و اصلاح ساختار اقتصادی باید در دستور كار قرار گیرد.
برنامه زنده فرهنگ و ورزش كاری از گروه تفریحات ورزشی با اجرای محمد درخشنده در جهت اعتلای فرهنگ ورزش روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت 11:35 تا 13، از رادیو ورزش پخش می شود.