زمانی كه از كودكی صحبت می شود كه در نخستین سال های زندگی هر 2 پای خود را از دست داده بود ولی در نهایت توانست به سكوی معتبرترین تورنمنت آسیایی برسد نام «راضیه شیر محمدی» در ذهن ها متصور می شود.
دختر بچه جوان مشهدی كه در هجده ماهگی كه به خاطر شیطنت های كودكانه هر 2 پای خود را از دست داد، داستان زندگیش را تلخ و شیرین توصیف می كند تلخی كه معلولیت ناخواسته او را در همان نخستین سال های زندگی زمین گیر می كند اما اراده اش هیچگاه تسلیم این حادثه نمی شود بلكه از دل مشكلات تصادفی زندگی به دنبال راهی برای بازگشت به زندگی اجتماعی است. استعداد و هوش بالای شیرمحمدی بر معلولیت غلبه می كند و او در كنار دیگر افراد سالم دوران تحصیل را خواهد گذراند.
هر چند كه شیرمحمدی پیش از بازی های پاراآسیایی 2014 ینچئون كره جنوبی از آن دوران به سختی یاد می كند اما می گوید مشكلات مسیر مدرسه تا خانه در سرمای سخت شهر مشهد و زمین خوردن هایم در میان برف ها موجب شد تا یاد بگیرم هر افتادنی به معنای پایان نیست بلكه سرآغازی برای ایستادن است.
بنا به گفته خود و اطرافیانش فعال بود و ورزش یكی از تفریحاتش به شمار می رفت تا جایی كه در مدرسه به عضویت تیم ورزشی والیبال درآمد و در نهایت با آموختن اصول اولیه این ورزش به والیبال نشسته رفت؛ رشته ای كه در ایران یكی از پرافتخارترین رشته های ورزشی به شمار می رود و معلولان زیادی را از كُنج خانه ها به میدان های بزرگ ورزشی معرفی كرده است. شیرمحمدی نیز از این دسته معلولان است كه با وجود سختی های زندگی به والیبال نشسته روی آورد.
ستاره بخت دارنده مدال نقره بازی های آسیایی زمانی در رشته والیبال نشسته افول كرد كه او پس از هفت سال حضور در این رشته سرانجام به دلیل ساییدگی كمر مجبور به رها كردن والیبال نشسته شد. دوران پس از كناره گیریش از والیبال سخت به نظر می رسید و خانه نشین شد اما اراده این معلول بر بسیاری از سختی ها غلبه خواهد كرد.
شیرمحمدی با ورزش وداع نكرد بلكه روی به رشته جدیدی آورد روی آوردن او به رشته تیر وكمان معلولان در نهایت این معلول مشهدی را به یكی از شناخته شده ترین ورزشكاران پارالمپیكی تبدیل كرد. ورزشكاری كه مدال برنز پارالمپیك لندن 2012 و مدال نقره 2018 جاكارتا را از آن خود كرد. شیرمحمدی در چشم انداز خود بازی های پارالمپیك 2020 توكیو را هدف قرار داد و توانست در رقابت های جهانی هلند جواز حضور در توكیو را كسب كند.
البته رسیدن به افتخارات جهانی و المپیك برای شیرمحمدی آسان نبود بلكه مشكلات اقتصادی پیش روی این ورزشكار موجب شده بود تا او همواره از میزان كمك مسوولان در زمینه های اقتصادی گلایه هایی داشته باشد.
شیرمحمدی كه در كنار ورزش قهرمانی از وظایف مادری چشم پوشی نكرد و در تربیت دخترانش نهایت تلاش را به خرج داد سرانجام در شامگاه روز چهارم خرداد ماه بر اثر سكته قلبی درگذشت.
منبع: ایرنا