صدای كوهستان جمعه از ساعت 6:10 به مدت 120دقیقه

رادیو ورزش

صداي كوهستان

گفتگو چند رسانه ای خانم نسرین عبدالرحیمی از بانوان ورزشكار فعال در رشته های صعودی

گفتگو چند رسانه ای خانم نسرین عبدالرحیمی از بانوان ورزشكار فعال در رشته های صعودی

خانم نسرین عبدالرحیمی از بانوان ورزشكار فعال در رشته های صعودی مانند: یخ نوردی، صخره نوردی و كوهنوردی در مورد فعالیت خود در این زمینه ابراز كرد: از سال 1380 فعالیت خود را در رشته سنگ نوردی آغاز كرده و صاحب عناوین قهرمانی در سطوح استان و كشوری شدم و در سال 1395 به رشته یخ نوردی علاقه مند شده و به صورت حرفه ای در این زمینه فعالیت می نمایم.
وی دلیل علاقمندی خود به رشته یخ نوردی را اینگونه بیان كردند كه : من در تمامی زیر مجموعه های رشته سنگ نوردی فعالیت داشته ام و پس از سانحه ای كه در پرش از ارتفاع برایم پیش آمد كه در پی آن در چندین ناحیه دچار مصدومیت شدم و به این ترتیب دیگر قادر به ادامه فعالیت در رشته های سنگ نوردی نبودم و به سمت یخ نوردی گرایش پیدا كردم و تنها عضو خانواده هستم كه در این زمینه فعالیت دارم.
خانم عبدالرحیمی درمقایسه بین سنگ نوردی و یخ نوردی گفتند: شباهت این دو رشته تنها در صعود كردن به سمت بالاست ولی این رشته ها كاملا تفاوت دارند، سنگ نوردی با حركات دست و كفش سنگ نوردی انجام میشود ولی در یخ نوردی تبر و كرامپون مورد استفاده ست كه با دو نیش فلزی عمل صعود را میسر می سازد. وی در ادامه افزود: آبشارها یخی اطراف تهران در ماه های بهمن تا اردیبهشت محل های انجام یخ نوردی هستند و درماه های دیگر هم در سالن و صخره های مصنوعی با گیره های مخصوص و با تبر صعود انجام می شود، در پاسخ سوال مربوط به هزینه های این رشته گفتند: رشته های زیر مجموعه كوه نوردی در كل رشته های پرهزینه ای هستند و وسایل یخ نوردی هم وسایل گران قیمتی هستند كه متاسفانه تمام این هزینه ها به عهده ورزشكار بوده و حمایتی نمی شود. هیئت كوهنوردی در زمینه برگزاری مسابقات انتخابی كشوری فعال بوده وكه من سال قبل در مسابقات جام فجر با اعزام هیئت كوهنوردی به مقام سوم این مسابقات نایل شدم. این بانوی سنگ نورد در مورد سختی های ورزش سنگ نوردی برای بانوان افزود: من با توجه به مصدومیت هایی كه دارم نمی توانم به صورت حرفه ای در مسابقات شركت كنم و لذا به صورت تفننی این ورزش را انجام می دهم.
وی در مورد مشكلات این رشته به ویژه برای بانوان گفت: سابق بر این تنها دو سالن دارای صخره برای تمرین وجود داشت، اما در سالهای اخیر سالن های بیشتری اعم از خصوصی یا دولتی ساخته شده ست ولی در رشته یخ نوردی هیچ حمایتی انجام نشده ست و مربی های متخصص خانم در این رشته وجود ندارد و هیچ دوره آموزشی مربی گری برگزار نشده ست. تعداد بانوان فعال در رشته یخ نوردی به دلیل هزینه ها بالا و همچنن خطرات آن حدود 15 نفرست ولی در صخره نوردی بیش از 150 نفر فعالیت دارند. وی در مورد تعداد ساعات تمرین خود گفت: در هفته حدود 6 ساعت در رشته یخ نوردی و حدود 8 ساعت نیز به تمرین ضخره نوردی می پردازم. ایشان در مورد عناوین و قهرمانی های خود گفتند: در سال 82 سه عنوان قهرمانی كشوری و مقام سومی در رشته صخره نوردی بدست آوردم و با آرزوی اعزام به مسابقات برون مرزی به مسابقات ادامه دادم تا در سال 1386 به مقام اولی نایل شدم كه متاسفانه هیچ وقت اعزام نشدم. این بانوی یخ نورد در مورد توقع خود از مسئولین گفت: علاوه بر نیاز به مربی حرفه ای برای آموزش، این رشته به حمایت مالی نیازمند ست با توجه به استهلاك بالای لوازم و قیمت زیاد آنها خیلی از علاقمندان بخاطر هزینه های بالای این رشته نمی توانند در این رشته فعالیت كنند و ورزشكاران با هزینه شخصی و بدون هیچ حمایتی از طرف هیئت صخره نوردی به فعالیت ادامه می دهند.
این بانوی ورزشكار در پایان تصریح كرد: به همه توصیه میكنم كه هر كسی در صورت تمایل یك بار رشته سنگ نوردی را تجربه كند، این رشته فوق العاده پر هیجان بوده و باعث افزایش اعتماد بنفس می شود و عبور از موانع و سختی های مسیر و تصمیماتی كه در حین فعالیت گرفته می شود باعث افزایش اعتماد بنفس در ورزشكار رشته سنگ نوردی می شود.

1396/11/24
|
17:18
دسترسی سریع
صدای كوهستان