از ساعت به مدت

مشاور 15: نكاتی كه برای مقابله با كرونا باید جدی بگیریم

در برنامه "مشاور" سه شنبه 20 اسفند، داوود یادگاری نیا، فوق تخصص بیماریهای عفونی، به ارائه اطلاعاتی درباره ویروس كرونا و نحوه مبارزه به آن پرداخت.

1398/12/20
14:31

به گزارش رادیو ورزش؛ داوود یادگاری نیا، فوق تخصص بیماریهای عفونی، در ارتباط با زمان هایی كه افراد برای تشخیص ابتلا به ویروس كرونا باید به مراكز درمانی مراجعه كنند، اظهار داشت: 80 تا 90 درصد بیماران علائم تنفسی ساده، سرفه، تب، ضعف، گلودرد، درد بدن و بی اشتهایی دارند كه این علائم آنفولانزاست؛ البته ممكن است كرونا ویروس باشد؛ اما به دلیل اینكه بیماری خود محدود شونده است، بهترین كار استراحت در منزل و خودقرنطینگی است. متأسفانه در بررسی هایی كه به عمل آورده ایم، خودقرنطینگی به خوبی انجام نمی شود.
در صورت داشتن علائم خفیف كرونا لازم به مراجعه به پزشك و گرفتن آزمایش و سی تی نیست؛ بلكه باید خودقرنطینگی كرد.
یادگاری نیا، تأكید كرد: هنگامی كه فردی دچار علائمی مثل تنگی نفس، تپش قلب، حال عمومی بد و سرگیجه شد، باید به یكی از مراكز درمانی مراجعه كند. پزشك تشخیص می دهد كه فرد نیاز به بستری دارد و یا در صورت نیاز برای وی دارو تجویز می كند.
وی، در تعریف خودقرنطینگی عنوان كرد: فرد باید در یك اتاق مجزا كه هوای كافی جریان دارد، حضور داشته باشد. تنها یك نفر از او مراقبت كند. مراقب و بیمار هر دو سعی كنند كه ماسك بزنند. دست خود را بشویند. مسائل بهداشتی را رعایت كنند. تماسشان باید حداقل باشد و زمان كمی كنار هم باشند. تنها زدن ماسك دلیل بر ایمن بودن نمی شود.
این متخصص بیماریهای عفونی، به مواردی كه كارمندان در ادارات باید توجه كنند، اشاره كرد و گفت: كارمندان سعی كنند چای نخورند. دستشان را مرتب بشویند و یا حداقل دستكش یكبار مصرف استفاده كنند.
یادگاری نیا، در پاسخ به این سوال كه آیا بیماری كرونا از طریق بزاق دهان منتقل می شود، تصریح كرد: بله؛ ترشحات دهان آغشته به ترشحات تنفسی است و طبیعتاً می تواند باعث انتشار بیماری شود.
برنامه مشاور، امروز با اجرای كاظمی روی آنتن رفت. این برنامه هر روز ساعت 13 به مدت 45 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.

دسترسی سریع
مشاور