برنامه "مشاور" شنبه 6 مهر در گفتگو با دكتر وجیه الله چشمه سری، متخصص پزشكی ورزشی به موضوع تنگی نفس در هنگام فعالیت ورزشی پرداخت.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی رادیو ورزش؛ دكتر وجیه اله چشمه سری، كارشناس پزشكی ورزشی در خصوص تنگی نفس توضیح داد: باید توجه كرد كه تنگی نفس هنگام ورزش و فعالیت بروز پیدا می كند یا در حالت استراحت هم فرد دچار مشكل می شود؟ اگر شخص در حالت استراحت تنگی نفس پیدا می كند؛ شرایط كمی سخت تر است. باید سابقه استفاده از دخانیات و احتمال آسم او بررسی شده و در نهایت برای درمان اقدام شود. در حالتی كه تنگی نفس و تنفس تند و سریع ناشی از اضطراب بیش از حد است؛ می توان از یك كیسه پلاستیكی كمك گرفت و با نفس گرفتن و فوت كردن در آن به آرامش و نظم نفس كشیدن كمك كرد.
وی تاكید كرد: بطور كلی هر شخصی برای ورود به فعالیت های ورزشی باید از لحاظ سلامت قلب و عروق و تنفس مورد بررسی قرار گیرد. زیرا برخی از افراد دارای بیماریهای نهفته قلبی و تنفسی هستند كه ممكن است ورزش باعث بروز آنها و آسیب جسمی خطرناكی شود كه با انجام معاینات پزشكی قبل از شروع ورزش به صورت حرفه ای یا حتی مبتدی می توان از آسیبهای احتمالی آن جلوگیری كرد.
چشمه سری در ادامه عنوان كرد: بعضی از افراد به هنگام ورزش نفسشان تنگ شده و یا تنفسشان با صدای «ویز» انجام می شود و گاهی از شدت نفس تنگی كبود می شوند. آنها ممكن است دچار آسم ناشی از ورزش شده باشند كه در سرما و استرس تشدید می گردد. در این خصوص ابتدا باید یكسری آزمایشات، عكسبرداری از ریه و اسپیرومتری برای تشخیص انجام شود. سپس اسپری هایی برای تنفس راحت تر در ورزش برایشان تجویز می شود.
چشمه سری افزود: بسیاری از افراد وقتی بعد از مدتها شروع به ورزش می كنند؛ با شدت گرفتن فعالیت اغلب این جمله را اظهار می كنند كه «دیگر نفسمان بالا نمی آید». دلیل این تنگی نفس عادت نداشتن ریه به فعالیت ورزشی شدید و واكنش بصورت تنگی نفس است. اینگونه افراد به مرور كه در فعالیت های ورزشی شركت می كنند؛ وضعیتشان در ورزش های هوازی بهتر شده و مشكلشان برطرف می گردد.
برنامه "مشاور" شنبه 6 مهر با اجرای شهریاری پخش شد. این برنامه همه روزه بجز جمعه ها ساعت 8:30 صبح به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.