برنامه "مشاور" چهارشنبه 5 تیر، با حضور دكتر مهدی خوبی، متخصص فیزیولوژی ورزشی عصبی عضلانی و عضو هیأت علمی دانشگاه، به بررسی اثرات بعد جسمانی و روانی بر یكدیگر پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر مهدی خوبی، متخصص فیزیولوژی ورزشی عصبی عضلانی، به بررسی ارتباط بعد روانی با بعد جسمانی انسان پرداخت و گفت: به طور كلی انسان ها را می توان به دو دسته تقسیم كرد. یك سری از افراد همیشه افكار منفی دارند و بالعكس یك سری افراد افكار مثبت دارند. آنهایی كه اندیشه های مثبت دارند، همیشه تصور می كنند كه فرد خوش شانسی هستند و افراد با تفكرات منفی از بدشانسی خود گلایه می كنند و واقعاً چنین اتفاقی برایشان رخ می دهد. بسیاری از دردهای مردم به خاطر افكار منفی است و این مسئله از نظر روانشناسی ثابت شده است. اگر ما درست فكر كنیم و انرژیهای مثبت اطراف خودمان را جذب كنیم، مطمئناً برای ما آنقدر مشكلات و درد ایجاد نخواهد شد. درصورتیكه فردی مثبت اندیشی بلد نیست، باید به یك متخصص روانشناسی مراجعه كند.
وی تصریح كرد: بسیاری اوقات كه دردها ذهن انسان را درگیر می كند، محل درد را نیز تحریك می كند. وقتی انسان به ورزش می پردازد به دردش توجه نخواهد كرد. گاهی پیش می آید كه فرد دچار درد دندان است و بعد از انجام فعالیت ورزشی می گوید درد دندانم خوب شد كه این مسئله به چند دلیل است: 1- فكرش درگیر یك سری مسائل دیگر شده و درد را فراموش كرده است. 2- در اثر ورزش یك سری هورمون های شادی آور در بدن ترشح شده است.
دكتر خوبی، افزود: اكسی توسین، آندورفین، بتا آندورفین و دوپامین هورمون های شادی آور هستند كه در ورزش های لذت بخش ایجاد می شوند. دوپامین، هورمون شگفتی آور و لذت است و زمانی ترشح می شود كه فرد انتظار چیزی را ندارد، ولی اتفاق می افتد. لحظه سوپرایز كردن، لحظه ای است كه هورمون دوپامین فرد ترشح می شود و دردهایش فراموش می شود. بنابراین روان و جسم به دلیل تغییرات هورمونی و آنزیمی روی هم اثر می گذارند.
برنامه مشاور، با اجرای محمودوند، روزهای شنبه تا پنج شنبه، ساعت 8:30 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.