برنامه "مشاور" دوشنبه 6 خرداد، با حضور دكتر بیتا بردبار آذری، متخصص فیزیولوژی ورزش، درباره بحث سرطان سینه و فعالیت ورزشی بانوان شیرده توضیحاتی را ارائه كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر بیتا بردبار آذری، متخصص فیزیولوژی ورزش، در ارتباط با نقش ورزش در پیشگیری از سرطان سینه عنوان كرد: افراد با توجه به اینكه در چه درجه ای از بحث سرطان سینه قرار دارند، می توانند یك سری از فعالیت ها را انتخاب كنند؛ اما حتماً باید نوع فعالیتشان تحت نظر یك متخصص باشد؛ زیرا این افراد به لحاظ داروهایی كه دریافت می كنند و شرایط خاص روحی و روانی شان می طلبد كه به صورت تخصصی تر با آنها برخورد شود.
دكتر بردبار آذری، افزود: عملاً فعالیت ورزشی می تواند برای این بیماران مفید باشد. فعالیت ورزشی می تواند كنترل كننده باشد و حتی بیماری را بهبود دهد. در این بیماران بحث روحی و روانی بسیار اهمیت دارد و ورزش نقش بسیار مهمی در این زمینه دارد. فعالیت ورزشی باعث می شود افراد بیمار خیلی راحت تر با مشكل خود كنار بیایند و قویتر شوند.
وی، در پاسخ به این سوال كه بعضی از بانوان شیرده تصورشان بر این است كه نباید ورزش انجام بدهند و فعالیت ورزشی بر تغذیه فرزند و سلامتی خودشان تأثیر می گذارد، آیا این باور درست است یا خیر، بیان كرد: این یكی از باورهای بسیار غلط است؛ زیرا بهترین زمانیكه بانوان می توانند بدن را از تغییرات ایجاد شده در دوران بارداری اصلاح كنند، بعد از دوران بارداری است و نباید زیاد فاصله بیافتد.
بهترین زمان فعالیت ورزشی برای زایمان های طبیعی، 4 هفته بعد از زایمان و برای سزارین 8 هفته بعد از تولد فرزند است. البته منظور این نیست كه نمی توانند پیاده روی داشته باشند؛ بلكه فعالیت های تخصصی را می توانند به بعد از ریكاوری بدن موكول كنند.
وی، تصریح كرد: یكی از موادی كه در بافت شیر ممكن است ترواش شود، لاكتیك است كه می تواند برای نوزادان بی قراریهایی را ایجاد كنند. بانوان می توانند قبل از فعالیت ورزشی مقداری شیر را بدوشند و در داخل یخچال نگهداری كنند و در موارد نیاز به فرزند بدهند. بانوان باید مایعات زیاد مصرف كنند؛ زیرا دفع اسیدلاكتیك را بیشتر كرده و مادر شرایط بهتری پیدا می كند.
برنامه مشاور، امروز با اجرای شهاب اولیایی روی آنتن رفت. این برنامه هر روز ساعت 14:30 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.