از ساعت به مدت

دستاوردهای فرهنگی و اجتماعی لیگ هجدهم


برنامه "ورزش و جامعه" این هفته (28 اردیبهشت تا 1 خرداد) به موضوع بررسی دستاوردهای فرهنگی و اجتماعی لیگ برتر فوتبال اختصاص دارد.

1398/02/29
08:10


به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر مصطفی مقدس، دكترای مدیریت ورزش، در خصوص تأثیر لیگ برتر هجدهم بر تماشاگران فوتبال از لحاظ فرهنگی و اجتماعی، اظهار داشت: فوتبال یكی از مهمترین پدیده های اجتماعی است كه جامعه آماری زیادی را دربرمی گیرد. علاوه بر كسانی كه به شیوه مستقیم درگیر آن هستند، از تماشاگران هم به عنوان یكی از حلقه های متصل به فوتبال می توان نام برد كه هم به شكل مستقیم در استادیوم ها و هم به شكل غیرمستقیم در منازل از آن بهره مند می شوند.
در خصوص تأثیرات فرهنگی می توان گفت كه اصلاً باشگاه های فوتبال در كشور ما برنامه ای در این زمینه ندارند. فقط در برخی مواقع، آن هم به شكل كاملاً زودگذر درباره مسائل فرهنگی اقداماتی را انجام می دهند. البته شاید باشگاه ها هم برای خود دلایلی داشته باشند و به علت نبود امكانات نتوانند خیلی در فضای فرهنگی مانور بدهند.
وی، تصریح كرد: فوتبال در كشور ما و به خصوص در باشگاه ها خیلی برنامه محور نیستند و اغلب اشخاص تعیین كننده بسیاری از امورات در باشگاه ها هستند. تا وقتی صحبت از فرهنگ می شود، باشگاه ها مدعی می شوند كه مراسم مذهبی می گیرند و در كارهای خیر شركت می كنند. گرفتن مراسم مذهبی و آن هم در ایام خاص وظیفه ما مسلمانان و به خصوص شیعیان است؛ اما سوال من این است كه در مورد تغییر رفتار تماشاگران یا رفتارهای نامناسب در فوتبال چه كاری انجام داده ایم.
دكتر مقدس، به مقایسه مسابقات داخلی در كشورمان و كشورهای اروپایی پرداخت و گفت: وقتی به مسابقات فوتبال به خصوص در قاره اروپا نگاه می كنیم، می بینیم كه تیم ها با پرچم بازی جوانمردانه وارد زمین می شوند؛ 90 دقیقه روبروی هم می جنگند؛ در نهایت بعد از بازی از هم دلجویی می كنند؛ تماشاگران هم از این صحنه لذت می برند. تماشاگرانی كه تیمشان باخته است؛ باز هم در استادیوم می ایستند و از تیمشان حمایت می كنند.
متأسفانه در كشور ما فقط تا قبل از سوت آغاز بازی همه چیز خوب است. از دقیقه یك بازیكنان و مربیان به داور معترض هستند و تا بعد از بازی این شرایط ادامه دارد. وقتی تماشاچی چنین صحنه هایی را می بیند؛ او هم شروع می كند به رفتارهای ناپسندانه، احتمالی و معترضانه.
وی، در پایان افزود: تا زمانیكه شرایط استادیوم ها از لحاظ فیزیكی و ساختاری درست نشود و باور نداشته باشیم با داشتن برنامه می توانیم بسیاری از مشكلات را شناسایی و حل كنیم؛ نمی توانیم بگوییم در حوزه فرهنگ سازی و تغییر رفتارهای نامناسب موفق هستیم. لیگ هجدهم با تمام فراز و نشیب هایش تمام شد؛ اما به نظر من خیلی نتوانسته ایم در جامعه هدف خودمان اثرگذار باشیم.
برنامه ورزش و جامعه، با اجرای درخشنده، شنبه هر هفته ساعت 12:30 به مدت 60 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.

دسترسی سریع
مشاور