برنامه "مشاور" چهارشنبه 25 اردیبهشت، با حضور دكتر مهدی خوبی، متخصص فیزیولوژی عصبی عضلانی و مدرس دانشگاه، درباره افطار صحیح و فعالیت ورزشی در ماه مبارك رمضان مطالبی را عنوان كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر مهدی خوبی، متخصص فیزیولوژی عصبی عضلانی، در خصوص افطار صحیح كه به فعالیت ورزشی لطمه نزد، گفت: بهترین راه این است كه ابتدا یك نوشیدنی ولرم با یك خرما مصرف كنید؛ سپس نماز بخوانید؛ مجدداً یك لیوان دمنوش، شربت یا شیر با یك خرما مصرف كنید و نماز بعدی را بخوانید. آرام آرام وارد شدن غذا و مایعات به معده احساس خوبی به انسان می دهد؛ اما بالعكس آن، اگر فرد به یكباره و یكجا شروع به خوردن كند، معده ورم می كند و یك احساس بسیار بدی در فرد ایجاد می شود كه دیگر توان انجام ورزش را نخواهد داشت.
وی، ادامه داد: بعضی از افراد به این نكته اشاره می كنند كه ما تا قبل از افطار چنین تصمیمی داریم كه بعد از افطار به باشگاه برویم و ورزش كنیم؛ اما همین كه افطار كردیم، انگار تیر خوردیم؛ می افتیم و خوابمان می برد. دلیل این اتفاق پرخوری است.
دكتر خوبی خاطر نشان كرد: افطار مختصر می تواند یك غذای سبك مثل یك پیاله یا یك بشقاب آش یا سوپ با مقدار كمی نان باشد یا یك تیكه نان با مقداری پنیر، نعناع خشك، 2 عدد گردو و یك مقدار سبزی و ریحان یا خیار و گوجه باشد. دیگر افطار می تواند یك تكه نان در حد یك یا دو كف دست با یك مقدار حلوا یا ارده شیره باشد. این یك افطار سبك است كه زود جذب بدن می شود و فرد بعد از یك ساعت می تواند ورزش كند. این فرد دیگر احساس خستگی و خواب آلودگی هم نخواهد داشت.
سعی كنید برای افطار تخم مرغ نخورید كه سنگین است و مانع از ورزش كردن شما می شود. همچنین توصیه می شود بین افطار تا ورزش كه معمولاً یك تا یك و نیم ساعت بعد از افطار باید باشد، یك فنجان یا یك لیوان شیر مصرف كنید. حتماً شیر را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
برنامه مشاور، با اجرای شهاب اولیایی، هر روز ساعت 14:30 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم علاقه مندان می شود.