برنامه "مشاور" یكشنبه 25 فروردین، با حضور دكتر مهدی خوبی، متخصص فیزیولوژی عصبی عضلانی، پاسخگوی سوالات پزشكی ورزشی مخاطبان بود.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر مهدی خوبی، متخصص فیزیولوژی عصبی عضلانی، در پاسخ به این سوال مخاطب كه 28 سال سن دارم؛ در 18 سالگی رباط و مینیسك پایم در ووشو پاره شد؛ عمل كردم و دیگر به ورزش نپرداختم؛ اكنون قدم چند سانتیمتر كوتاه شده و پزشك فرموده كه نشست مفصلی دارم؛ آیا می توانم با ورزش قدم را به قبل برگردانم، اظهار داشت: هیچگاه نباید قدی كه در یك مركزی اندازه می گیرید را با قدی كه چند سال قبل در یك مركز دیگری اندازه گرفته اید، مقایسه كنید. ممكن است خطا در اندازه گیری هر مركز وجود داشته باشد. شما نباید تصور كنید كه طی 10 سال 7،8 سانت كوتاه قدتر شده اید.
فردی كه ناهنجاریهایش زیاد می شود، قدش كاهش خواهد یافت. گاهی فرد دچار لوردوز كمری، كایفوز بسیار شدید و یا كوتاهی عضلات است كه با تمرینات كششی می تواند به خود كمك كند.
وی، به تأثیر افزایش سن در قد افراد تأكید كرد و گفت: با افزایش سن قد افراد كاهش پیدا می كند و میزان آن بستگی به خود فرد، شغل، تحرك و تغدیه دارد.
این متخصص فیزیولوژی عصبی عضلانی، عنوان كرد: قد و طول استخوان های شما دیگر بلندتر نخواهد شد. طول استخوان ها شكل گرفته و تغییراتی كه باید رخ می داده، صورت گرفته است. از این پس شما می توانید با تمرینات كششی در جهت افزایش فضای مفاصل و نیز در جهت كاهش ناهنجاریهای خود تلاش كنید، چه بسا كه ممكن است این اتفاق بیافتد و قد شما 2 تا 4 سانتیمنتر افزایش پیدا كند.
دكتر خوبی نیز یادآور شد: معمولاً گفته می شود عصرها نسبت به صبح قد انسان نیم تا یك سانت كوتاهتر می شود.
برنامه مشاور، با اجرای شهاب اولیایی، هر روز ساعت14:30 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.