برنامه "ورزش در آینه قانون" یكشنبه 20 اسفند، با حضور دكتر بهبو و دكتر رادمان، كارشناسان حقوق ورزشی، پیرامون داوری بین المللی ورزش به گفتگو پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر رادمان، كارشناس حقوق ورزشی، در پاسخ به این سوال كه حضور اصحاب اختلاف در سازمان داوری بین المللی ورزشی به چه نحو است، بیان كرد: با توجه به اینكه نحوه رسیدگی در این دادگاه غیر رسمی و غیر تشریفاتی است و از آیین خاصی تبعیت نمی كند، افراد می توانند هم خود شركت داشته باشند و هم اینكه نماینده ای را به دادگاه بفرستند. حتماً هم لازم نیست كه آن نماینده وكیل دادگستری باشد.
وی، تصریح كرد: ما در ایران یك نهاد تخصصی و مستقل در این خصوص نداریم؛ به همین جهت اتاق داوری یا مركز داوری ایران گاهی اوقات به این مسئله ورود می كند. مشكلی هم كه وجود دارد این است كه داوران مركز داوری فقط تخصص در امور تجاری دارند. هر چند كه یك وجه پررنگ و آشكار ورزش، تجاری است؛ مخصوصاً در قسمت برندینگ ها، اسپانسرها، پخش های تلویزیونی و پخش تصاویر قهرمانان؛ اما ماهیت حقوق و قوانین ورزشی بسیار منحصر بفرد است؛ زیرا با انسان سروكار دارد و اخلاقیات در آن دخیل است.
مركز داوری اگر بخواهد ورود كند؛ به دلیل اینكه داوران ما با حقوق ورزشی آنچنان آشنایی ندارند، فقط وجه تجاری را در نظر می گیرند و این مسئله ممكن است باعث شود به نتایج عادلانه ای نرسیم؛ به همین جهت وزارت ورزش و جوانان در اولین همایش حقوق ورزشی در سال 1394 تبیین كرد كه ما باید مركز حكمیت داوری ورزشی را تأسیس كنیم و به صورت تخصصی داورانی تربیت شوند كه با مسائل ورزشی به صورت حرفه ای برخورد كرده و آراء خود را صادر كنند.
دكتر رادمان، در پاسخ به این پرسش كه به نظر شما در این حوزه چطور باید فعالیت كرد؛ آیا صرفاً حضور حقوقدان ها به صورت تخصصی و مجزا كفایت می كند، بیان كرد: تربیت متخصص و نیروی كارآمد مستلزم این است كه ما بتوانیم با فضای بین المللی همراه و همگام باشیم. مادامی كه ما به كنوانسیون های ورزش نپیوندیم و عضو آن ها نشویم، نمی توانیم در جامعه بین المللی نقش پررنگی داشته باشیم و در تعامل با آنها ورزش حرفه ای و مخصوصاً حقوق حرفه ای را كارآمد و به روز كنیم. بنابراین تربیت افراد متخصص و حرفه ای در چارچوب مرزهای ایران نمی تواند ما را به سر منزل مقصود برساند. به اعتقاد من اولین قدم این است كه از طریق سیاست مداران رده بالا و با رعایت تمام موازین شرعی و عرفی به كنوانسیون های بین المللی بپیوندیم و بعد از آن به تربیت نیروی حرفه ای كه در چارچوب كنوانسیون ها فعالیت می كنند، مشغول شویم.
برنامه ورزش در آینه قانون، به تهیه كنندگی محسن افضلی و اجرای زهرا محمودوند، كاری از گروه علوم ورزشی است كه یكشنبه ها ساعت 13:35 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.