برنامه یك فنجان چای داغ یكشنبه 22 مرداد ماه میزبان دكتر پوریا سهرابی، پژوهشگر بازی های بومی و محلی و مسئول كمیته آموزش فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی و محلی بود.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر پوریا سهرابی، پژوهشگر بازی های بومی و محلی و مسئول كمیته آموزش فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی و محلی در معرفی خود گفت: من پوریا سهرابی متولد سال 64 هستم. پدرم 50 سال بطور پیوسته كوهپیمایی می كرد و من هم از بچگی علاقمند و جذب ورزش شدم. به سمت رشته دوومیدانی رفتم و 15 سال در دوومیدانی فعالیت كردم. در مسابقات مختلف كشوری و بین المللی شركت داشتم. رشته تخصصی من 7 گانه بود و در اواسط دوران ورزش قهرمانی وارد دوی سرعت 200 متر و 400 متر شدم و موفقیت های نسبی هم كسب كردم.
به پیشنهاد مربیانم تحصیلاتم را به سمت تربیت بدنی بردم و در سال 78 وارد هنرستان ورزش شدم. در سال 81 در رشته تربیت بدنی و علوم ورزش در گرایش دبیری ورزش در مركز آموزش سازمان تربیت بدنی پذیرفته شدم. بلافاصله كارشناسی را در دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) ادامه دادم. دوره كارشناسی ارشد را در رشته مدیریت ورزشی در دانشگاه ارومیه گذراندم. پایان نامه من موضوع جدیدی به عنوان مكان یابی اماكن ورزشی بود. یك سال و نیم برای آن وقت گذاشتم و در دانشگاه ها و نمایشگاه های مختلف به دنبال منابع گشتم. پایان نامه ام را با نمره 20 دفاع كردم و چند مقاله از پایان نامه ام استخراج شد و برترین آنها در ژورنالی در لندن چاپ شد كه منجر به تالیف كتاب در حوزه مناسب سازی اماكن ورزشی شد.
در آن سال به عضویت بنیاد ملی نخبگان درآمدم. در آن زمان طرحی بود كه نخبگان به جای خدمت سربازی می توانستند برای سازمان نیروهای مسلح كار تحقیقاتی انجام دهند. طرحی را برای ناجا انجام دادم كه در مورد توسعه ورزش همگانی و ارتقا وضعیت سلامت و آمادگی جسمانی نیروی مسلح بود كه منجر به تغییراتی در بحث تربیت بدنی نیروی انتظامی شد. با كمك بنیاد ملی نخبگان در سال 91 در مقطع دكترا در پژوهشگاه تربیت بدنی وزارت علوم پذیرفته شدم.
به دلیل مشغله علمی دیگر نتوانستم بحث قهرمانی را دنبال كنم. درجاتی از مربیگری دوومیدانی را گرفتم. از میان دروسی كه در دانشگاه گذراندم؛ درسی با نام تاریخ تربیت بدنی بود كه نشان می داد؛ بسیاری از ورزش های كلاسیك ریشه در بازی های سنتی اقوام مختلف كشورها دارد. این موضوع برایم جالب بود و به مطالعه در این زمینه و تبارشناسی پرداختم.
هم اكنون در كمیته آموزش فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی و محلی فعالیت می كنم و در اینجا كارهای مختلفی مانند دوره های آموزشی، تربیت مربی و داور و معرفی بازی های بومی و محلی ایران به كشورهای دیگر را انجام داده ام.
سهرابی در مورد بزرگترین آرزویش بیان كرد: در كشور ما اطلس یا دایره المعارف بازی های بومی و محلی ثبت شده وجود ندارد. 2 سال است كه درگیر این پروژه هستم. با ارتباط با اقوام و اقلیت های متعدد و سفر به شهرها و استان های مختلف حدود 50 درصد این راه را طی كرده ام و چند صد بازی بومی و محلی ایران را گردآوری كردم. آرزوی من تكمیل شدن این پروژه است. یك ریال كمك مالی دریافت نكردم ولی برای ادامه كار نیاز به پشتوانه مالی دارم تا گنجینه ای از بازی های بومی و محلی ایران كه میراث ناملموس فرهنگی كشور است را گردآوری نمایم.
برنامه یك فنجان چای داغ یكشنبه 22 مرداد ماه كاری از گروه علوم ورزشی بود كه به تهیه كنندگی عبادالله رضایی و با اجرای منصوریان پخش شد. این برنامه هر روز (بجز جمعه) ساعت 11:35 تقدیم شنوندگان رادیو ورزش می شود.