برنامه "همیشه با ورزش" سه شنبه 12 اردیبهشت، با حضور مهران شاهین طبع، مربی بسكتبال و عباس رضوی، مربی فوتبال به بررسی روند مربیگری در ایران و جهان پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ مهران شاهین طبع، مربی بسكتبال پیرامون آموزش مربیگری و شاخصه های مورد نیاز یك مربی اظهار كرد: در مجموع در كشور ما كار تخصصی در زمینه مربیگری وجود ندارد و در دانشگاه ها نیز بشكل كلی مطرح شده است؛ درحالیكه در كشورهایی كه ورزش از اهمیت خاصی برخوردار است این موضوع تخصصی تر مورد بررسی قرار می گیرد.
آنچه كه مربیان را از هم متمایز می كند ویژگی و خصوصیت شخصیتی یك مربی است. امروزه از مربی انتظار می رود صبورتر و قوی تر باشد و پیش نیاز همه اینها ظرفیت فردی خود مربی است.
شاهین طبع درخصوص مدت زمان لازم برای تغییر فرهنگ مربیگری بیان كرد: حلقه مفقوده ورزش ما آموزش است كه باید خیلی بدان پرداخته شود. این یك مسئله كیفی است و شاید نتوان برایش مدت زمان تعیین كرد. ما در این حوزه نیاز به دوره های تعریف شده و آكادمیك داریم.
عباس رضوی، مربی فوتبال در رابطه با فرآیند مربیگری در كشورهای اروپایی توضیح داد: در كشورهای اسكاندیناوی شكلگیری ورزش در تمام رشته ها از 6 سالگی و در مدارس آغاز می شود و بطور حرفه ای در باشگاه ها رشد پیدا می كند. مربیان دوره های آموزشی لازم را طی كرده و نقطه شروع كار مربیگری رده های پایه است. برای مثال باشگاه بایرن مونیخ دارای تیم های محلی زیادی است كه مربیان محلی در آن به آموزش مشغول هستند. بعلاوه بطور مرتب كلاس های مختلفی نیز از طرف فدراسیون برای مربیان برگزار می شود. كمیته فنی باشگاه پس از بررسی های دقیق مربیانی را برای سطح پایه انتخاب می كند كه این افراد زیر نظر یك گروه با تجربه كار در رده پایه را شروع می كنند.
رضوی در مورد تجربه اش در كار در مدارس كشور سوئد گفت: در كشور سوئد از 4 سالگی كار تعادلی را روی بدن كودك شروع می كنند و بچه ها در كلاس ششم می توانند روی چوب موازنه بالانس بزنند. با این آمادگی زمانی كه این افراد در پایه فوتبال بازی می كنند زمین نمی خورند ولی بچه 12 ساله ما وقتی می خواهد پاس بدهد بدنش نامتعادل است.
برنامه همیشه با ورزش سه شنبه 12 اردیبهشت با اجرای خسرو والی زاده و مازیار مهرانی تقدیم شنوندگان شد. این برنامه همه روزه به جز جمعه ها ساعت 18:30 به مدت یك ساعت و سی دقیقه از شبكه رادیویی ورزش پخش می شود.