برنامه "همیشه با ورزش" با حضور ژاله فرامرزیان، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ورزش و جوانان به بررسی اقدامات این معاونت پرداخت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو ورزش؛ ژاله فرامرزیان، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ورزش و جوانان پیرامون تخصیص اعتبارات حوزه ورزش در سال جاری اظهار كرد: امسال وضعیت اعتبارات همه دستگاه ها با توجه به شرایطی كه وجود دارد با كاهش ابلاغ اولیه روبرو بوده است. ما سعی كردیم كه فعالیتها را براساس برنامه و زمانبندی مناسب و كاهش حداكثری هزینه های جانبی پیش ببریم. در ردیفهای اعتباری امسال یك درصد رشد داشتیم كه مربوط به افزایش حقوق كاركنان است. بخشی از اعتبارات ما از 9 درصد از 27 صدم درصد مالیات بر ارزش افزوده است كه بخشی به فعالیتهای عمرانی استانها و بخشی به فعالیتهای عمرانی ستاد وزارت ورزش و جوانان برمیگردد. در عدد و رقم اعتبارات افزایش پیدا كرده ولی اینكه چقدر این مبالغ نقد و واریز شود به شرایط اقتصادی بستگی دارد.
وی در ادامه افزود: در سال 97 بالغ بر 544 میلیارد تومان از این محل در اختیار ما قرار گرفت كه 20 درصد متعلق به حوزه جوانان جهت اشتغالزایی و ازدواج و مابقی صرف حوزه ورزش شد. امسال براساس سرفصل قرار است 876 میلیارد تومان تخصیص یابد كه هنوز مبلغی دریافت نكرده ایم و احتمالا در بهترین شرایط می توانیم همان منابع سال گذشته را داشته باشیم.
فرامرزیان درخصوص حسابهای مسدود شده فدراسیونها به دلیل عدم پرداخت مالیات گفت: زمانی كه قانون نهادهای عمومی غیردولتی را ملزم كرد كه اظهارنامه تكمیل و ارائه كنند، متاسفانه اغلب فدراسیونها این كار را انجام ندادند و حالا بعد از گذشت چند سال انباشت و علی الراس شده و حسابهای فدراسیونها مسدود شده است. جلسات متعددی با سازمان مالیاتی و اقتصاد و دارایی داشتیم. تقاضای بخشودگی كردهایم. تا پایان هفته آینده همه حسابها مسدود شده رفع انسداد میشوند. فدراسیونها در جریان ضرورت پر كردن اظهارنامه نبودند چون معاف از مالیات بودند، ضرورتی نمی دیدند.
وی با اشاره به منابع انسانی به عنوان سرمایه اصلی سازمانها در این رابطه عنوان كرد: حضور منابع انسانی قوی ارتباط مستقیم با دریافتی كاركنان دارد. حقوق كاركنان وزارت ورزش از دستگاه های دیگر پائین تر است و یكی از دلایلی كه خیلی از كاركنان وزارت ورزش علاقه دارند به دستگاه های دیگر بروند، حقوق و مزایای بهتر است. وقتی دستگاهی سرمایه انسانی خود را از دست دهد نمی تواند ارتقا سمتها را بخوبی برنامه ریزی كند. همچنین تاكید داریم كه مدیران كل ورزش و جوانان استانها از مجموعه كاركنان آن دستگاه انتخاب شوند. كمتر از یك پنجم مدیران ستادی از دستگاه های دیگر مامور هستند.در حوزه قهرمانی هیچ مدیری خارج از وزارت ورزش نداریم و در همگانی فقط یك مورد هست. همچنین نیروهای جوان فعال را شناسایی می كنیم و كارگاه های آموزش برای ارتقا به سطوح سرپرستی و مدیریت داریم.
فرامرزیان در رابطه با ملاك و معیار اختصاص بودجه به فدراسیونهای ورزشی توضیح داد: براساس برنامه هایی كه فدراسیونها به معاونت ورزش قهرمانی ارائه می كنند، توزیع منابع صورت می گیرد. در زمانهای مختلف، پرداختهای متنوع داریم. فدراسیون در زمان مسابقات بیشترین پرداخت را دارد. در ماه های بعد مبالغ كمتر اختصاص می یابد. امسال سال كسب سهمیه المپیك است. برای فدراسیونهای المپیكی منابع ویژهای در نظر گرفته شده است. افرادی كه هم كسب سهمیه كرده اند پرداخت ماهیانه خواهند داشت تا دغدغه هزینه های جاری را نداشته باشند.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ورزش و جوانان درخصوص تعداد اماكن ورزشی در اختیار وزارت ورزش بیان كرد: وزارت ورزش بیش از 8 هزار اماكن ورزش در اختیار دارد. تعداد 2 هزار مكان در اختیار هیئتهای ورزشی است كه با پرداخت مبلغ اجاره صرف فعالیت ورزشی میكنند.
وی در پاسخ به این سوال كه چگونه ریاست 8 كمیته را برعهده دارد، گفت: 10 برنامه تحول اداری به دستگاه ها تكلیف شده است. برمبنای 10 برنامه تحول اداری این 8 كمیته تكلیف ذاتی معاونت توسعه مدیریت و منابع است.
فرامرزیان در مورد طلب بلوكه شده فدراسیونها به دلیل تحریمها اعلام كرد: با ذیحساب وزارت ورزش و ذیحساب امور خارجه نشستی داشتیم و اعلام آمادگی برای هماهنگی با سفارتخانه ها صورت گرفت. به همه فدراسیونها اعلام كردیم كه درصورتی كه مطالبه ای دارند از طریق سفارتخانه می توانیم همكاری كنیم كه تاكنون هیچ فدراسیونی پاسخ نداده است.
وی در مورد عضویت كاركنان وزارت ورزش در هیئت مدیره باشگاه استقلال و پرسپولیس عنوان كرد: عضویت كاركنان دولت در شركت دولتی بصورت عضو غیرموظف قبل از الحاق سال 98 بلامانع بود. براساس الحاق دو در سال 98 اعلام شد كه عضویت كاركنان دستگاه ها در شركتها دولتی نباید صورت گیرد. اینكه چه افرادی می توانند عضو هیئت مدیره شركتهای دولتی شوند در قالب دستورالعمل اعلام می شود كه هنوز این دستورالعمل نیامده و به این دلیل فعلا عضویت قانونی است. بعد از اینكه دستورالعمل آمد تغییرات صورت می گیرد.
فرامرزیان با اشاره به روند استخدام قهرمانان افزود: تا به امروز ١٠٠ نفر استخدام شدند و از میان آنها ٨٦ نفر جذب ادارات كل استان ها شدند. فقط ١٤ نفر جذب سایر دستگاه ها شدند در حالی كه ٢٠٩ نفر درخواست استخدام دادند اما سایر نهادها همكاری نمی كنند این در حالیست كه سازمان اداری استخدامی در این زمینه تاكید كرده است.
وی در رابطه با نحوه تخصیص پاداش قهرمانان توضیح داد: پاداش قهرمانان براساس دستورالعمل پرداخت میشود. پرداخت پاداش ریالی با وضعیت اعتباری ارتباط پیدا میكند ولی اگر براساس سكه باشد با نوسانات قیمت روبرو می شود. یك هزینه سنگینی در سال 97 وجود داشت كه مرتبط با قیمت سكه و افزایش تورم بود. روزی كه سكه برای مدال آوران در نظر گرفته شد، دو میلیون تومان بود، ولی در زمان توزیع به پنج میلیون تومان رسید. سعی كردیم از هزینهها كم كنیم و 82 میلیارد تومان اعتبار بین مدالآوران آسیایی و پاراآسیایی توزیع شد. كه 52 میلیارد به ورزشكاران پاراآسیایی اختصاص یافت و اختلاف بین پاداش مدال آوران آسیایی و پاراآسیایی وجود نداشت.
برنامه "همیشه با ورزش" روز سه شنبه 5 شهریور با اجرای سبحان اكرامی و كارشناسی خسرو والی زاده پخش شد. این برنامه همه روزه به جز جمعه ها ساعت 18:35 به مدت 80 دقیقه تقدیم علاقمندان ورزش می شود.