ورزش ایران (تیراندازی) دوشنبه از ساعت 15 به مدت 50دقیقه

رادیو ورزش

ورزش ايران(تيراندازي)

ذوالفقاری: تیم ملی تیراندازی به افرادی سپرده شده كه از تجربه بزرگان استفاده نمی‌كنند

سرمربی اسبق تیم ملی تیراندازی گفت: تیم ملی تیراندازی به افرادی سپرده شده است كه جای خود را با یكدیگر عوض می كنند و در یك حلقه بسته جابجا می شوند و از تجربه بزرگان این ورزش استفاده نمی شود.

1402/08/03
08:13

حسن ذوالفقاری، سرمربی اسبق تیم ملی تیراندازی در گفت و گو با برنامه جهان ورزش رادیو ورزش به وضعیت فعلی ورزش تیراندازی كشور و نتایج بسیار ضعیف آن در بازی های آسیایی هانگژو پرداخت و اظهار كرد: بعد از بازی های آسیایی اینچئون، عملكرد تیم ملی تیراندازی به تدریج و سال به سال در حال ضعیف شدن است.

وی افزود: مربی گری، حرفه ای است كه نیاز به تخصص و اطلاعات بسیار زیادی دارد .یكی از دلایل افت تیراندازی ما این است كه در سال های گذشته به ورزشكاران بازنشسته تیراندازی به عنوان مربی تكیه شده است و این مربیان هم تجربه كافی نداشته‌اند و روش های تمرینی و متدهای آموزشی درستی را اجرا نكرده‌اند و دیدیم كه حتی از روش های شبیه سازی مسابقات در تمرین ها اطلاعی ندارند.

ذوالفقاری ادامه داد: دلیل دیگر، ماندگاری چندین ساله بعضی از تیراندازان در تیم ملی است. این افراد كه زمانی تیراندازان شاخصی بوده اند، با توجه به یارگیری‌هایی كه كرده اند، نفوذی در كمیته های مختلف به دست آورده اند كه دیگر نمی توان آنها را جابجا كرد. به عنوان مثال می بینید كه یك تیرانداز در چندین دوره، كمترین امتیاز را می آورد ولی كسی جرات تغییر آن را ندارد. بارها درخواست كردیم به جای فردی كه عملكرد ضعیفی در تیم ملی داشته است، فرد دیگری اعزام شود ولی در پاسخ به ما گفته می شد كه نمی توان چنین كاری كرد.

وی تصریح كرد: تیم ملی تیراندازی به افرادی سپرده شده است كه جای خود را با یكدیگر عوض می كنند و در یك حلقه بسته جابجا می شوند و از تجربه بزرگان این ورزش استفاده نمی شود.

پیشكسوت تیراندازی بیان كرد: در زمان ما كه امكانات این رشته بسیار كم بود و هر لباس، دستكش یا اسلحه ای توسط چند نفر استفاده می شد، تیم ملی، عملكردی بدون انتقاد داشت و به هر ترتیبی مسیر رشد را طی می كرد.

وی اضافه كرد: در سالهای اخیر ما خیلی افت كردیم ولی كشورهای دیگری مانند هند و یا دیگرانی كه جایگاه پایینی داشتند، پیشرفت كردند به صورتی كه در این دوره از بازی های آسیایی، كشور هند، تنها در رشته تیراندازی 22 مدال می گیرد زیرا در این كشور با تشكیل آكادمی های تیراندازی و برگزاری مسابقات مختلف و از همه مهمتر استفاده از مربیان موجه، به رشته تیراندازی اهمیت داده شد.

این كارشناس تیراندازی گفت: افت ما در رشته تیراندازی در شرایطی به وقوع پیوسته است كه بعضی از مربیان ما در خارج از كشور، مربی‌گری می‌كنند. تیراندازی ما در گذشته دارای رتبه‌های یك رقمی بوده و حتی برای یك سال رتبه یك جهان بوده است. تیراندازان ما، رنك‌های یك رقمی داشته اند و الهه احمدی، رنك یك جهان بوده است.

وی ادامه داد: هر كسی كه مربی شده است برای آنكه بتواند در مدت كوتاهی نتیجه بگیرد به تیراندازان دارای ركورد، اتكا كرده است در حالی كه باید جرات استفاده از افراد جدید را داشته باشیم همچنان كه شرمینه چهل امیرانی در اولین اعزام به خارج از كشور، سهمیه المپیك گرفت.

سرمربی اسبق تیم ملی تیراندازی اظهار كرد: شرایط مسابقه باید پیش‌تر در تمرینات، شبیه سازی شده باشد و ورزشكاران با آن اشنا شده باشند. این كه تیرانداز، در تیرهای اول امتیاز كامل می‌آورد ولی پس از آن دچار غرور می‌شود و در راندهای بعدی افت می‌كند نشان دهنده ضعف تمرینات تیرانداز است.

وی تاكید كرد: ریشه مشكلات ما در بودجه نیست زیرا ما بیش از گذشته اعزام داشته ایم.

برنامه جهان ورزش سه شنبه ها در ساعت 15:00 با موضوع ورزش تیراندازی، موج اف ام 92 مگاهرتز تقدیم شنوندگان رادیو ورزش می شود.

انتهای پیام/

دسترسی سریع
ورزش ایران(تیراندازی)