برنامه "ورزش ایران، ورزش جانبازان و معلولین" روز چهارشنبه 11 اردیبهشت با حضور دكتر حمید علی صمیمی، رئیس فدراسیون جانبازان و معلولان به بررسی وضعیت آماده سازی ورزشكاران جانباز و معلول برای كسب سهمیه المپیك 2020 پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر حمید علی صمیمی، رئیس فدراسیون جانبازان و معلولان پیرامون وضعیت آماده سازی ورزشكاران جانباز و معلول برای كسب سهمیه المپیك 2020 اظهار كرد: در جاكارتا هدف ما این بود كه جایگاه قبلی را حفظ و در صورت امكان ارتقا دهیم كه به رتبه سومی كه هدف ما بود رسیدیم و دومی نیز دور از دسترس نبود. بعد از جاكارتا كار را برای المپیك 2020 توكیو شروع كردیم. در والیبال مردان قهرمان جهان شدیم و كسب سهمیه كردیم. در مسابقات تیراندازی كره جنوبی 3 سهمیه تیراندازی گرفتیم. در ضمن مسابقاتی مثل والیبال نشسته قهرمانی آسیا، جام جهانی وزنه برداری قزاقستان، دوومیدانی، بسكتبال با ویلچر را نیز در پیش داریم.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط ارزی قصد داریم صرفه جویی كنیم و ورزشكاران را تنها به مسابقاتی كه سهمیه توزیع می شود، اعزام كنیم. همچنین جهت بازی تداركاتی بعضی كشورها را دعوت كنیم و یا رشته های توانمندمان با تقبل هزینه از طرف كشورها اعزام شوند.
صمیمی عنوان كرد: سیاست كلی این است كه در 2020 ارتقا داشته باشیم. در ریو رتبه پانزدهم را كسب كردیم و در توكیو رتبه تك رقمی مد نظر است كه دور از دسترس نیست. كمیته ملی المپیك نگاه حمایتی از ورزشكاران طلایی دارد. برای شانسهای نقره و برنز خودمان باید برنامه ریزی كنیم كه دور از رقابتها قرار نگیرند و فرصت برایشان فراهم شود. چه بسا شانسهای نقره و برنز بتوانند طلا بدست آورند.
وی تصریح كرد: فدراسیون جانبازان و معلولین با 4 رشته كار خود را شروع كرد. الان به 18 رشته رسیده است. قصد داریم كه امسال 3 رشته اضافه كنیم.
رئیس فدراسیون جانبازان و معلولین در رابطه با پیوستن بعضی رشته ها به فدراسیونهای تخصصی خود و نقاط ضعف و قوت این رخداد گفت: فدراسیون جهانی چند سالی است كه درخواست كرده رشته های پارا در فدراسیون تخصصی خود قرار گیرند. كمیته ملی پارالمپیك تا سال گذشته این موضوع را عملی نكرد. از سال گذشته قرار شد این اتفاق بیفتد. ولی فضایی كه در فدراسیونهای تخصصی وجود دارد مناسب معلولین نیست و نیازهای ورزشكاران سالم و معلول متفاوت است. این امر ممكن است باعث آسیب به ورزشكاران معلول ما شود و من نگران این موضوع هستم. البته ما هنوز حمایت خود را بر نداشته ایم. توصیه هم كرده ایم كه رشته های مدال آور برگردند و تا 2020 با ما باشند و بعد این اتفاق بیفتد.
صمیمی در مورد تولید تجهیزات ورزشی معلولین در كشور بیان كرد: ورزش جانبازان و معلولین هزینه بالایی دارد و تجهیزات محور است كه با توجه به نرخ ارز هزینه بالایی دارد. از سال گذشته تلاش كردیم در بعضی رشته ها با مهندسی معكوس تولید تجهیزات داشته باشیم و بخش خصوصی و دانش بنیان وارد این كار شدند. خوشبختانه ویلچر تولید و در جاكارتا هم امتحان شد. در تولید وزنه، نیزه و بوچیا نیز كار كرده ایم. از بخشهای خصوصی درخواست می كنم كه حمایت مالی از ورزش جانبازان و معلولین داشته باشند تا ورزشكاران ما در كشور و جهان بدرخشند و هم خیلی از معلولین توانمند شوند.
برنامه زنده "ورزش ایران، ورزش جانبازان و معلولین" روز چهارشنبه 11 اردیبهشت با اجرای ارمنده بود. این برنامه ساعت 15:05 روزهای چهارشنبه به مدت 55 دقیقه بروی آنتن شبكه رادیویی ورزش می رود.