مناظره ورزشی پنج شنبه از ساعت 18:30 به مدت 85دقیقه

رادیو ورزش

مناظره ورزشي

مناظره داغ گوش شكسته ها درباره عملكرد كشتی گیران در المپیك توكیو

برنامه مناظره رادیو ورزش به عملكرد كشتی گیران در المپیك توكیو اختصاص داشت.

1400/06/04
21:41

به گزارش رادیو ورزش؛ برنامه مناظره رادیو ورزش كه روزهای پنجشنبه از ساعت 19 الی 20:30 دقیقه پخش میشود این هفته به ورزش كشتی اختصاص داشت.

محمد دلیریان از پیشكسوتان كشتی، محمدابراهیم امامی سخنگوی فدراسیون كشتی، محسن كاوه رئیس سازمان تیمهای ملی كشتی آزاد و مجید حاتمی كارشناس كشتی و روزنامه نگار میهمانان حاضر در این مناظره بودند.

دلیریان در ابتدای این مناظره گفت: اینكه میگویند چرا كشتی جوركش ورزش كشور و ورزش اول كشور است اصلا این گونه نیست چون ورزش اول فوتبال است. فوتبال را باید از ورزش به دلیل اقتصادی و تماشاچی جدا كنیم. یك زمانی كشتی آنقدر تماشاچی داشت مردم پشت درب ورزشگاهها میماندند، اما امروز درب ورزشگاه را برای مردم باز میگذاریم مردم نمی آیند.

وی ادامه داد: آقای دبیر میگفت در دهه 70 یك میلیون كشتی گیر داشتیم البته یك میلیون نبود بلكه سیصد الی چهارصد هزار تا بود، اما امروز نهایتا 45 هزار تا كشتی گیر داریم. كسی كه ورزش میكند شاید اول نداند برای سلامتی است اما وقتی در لاین قهرمانی می افتد میخواهد خود را نشان دهد. سالهاست كه به دلیل برنامه ریزی غلط قشر حامی كشتی را از دست دادیم و برگزار نشدن مسابقات انتخابی و غیره را نیامدیم آسیب شناسی كنیم حالا میگوییم چرا به این روز افتادیم. اگر همین روند پیش برود باید چراغ برداریم و گلخونه ای از كشتی گیران حمایت كنیم تا او تا برای ما مدال بگیرد.

امامی سخنگوی فدراسیون كشتی پس از دلیریان اظهار كرد: هر كاری كنیم كشتی ورزش اول كشورمان است چون مدال آور است، اما شاید ار لحاظ بودجه به آن بودجه مناسبی نمیدهند. جمعیت آماری كشتی به پایین سوق پیدا كرده قبلا بالای یك میلیون كشتی گیر داشتیم. آقای طالقانی میگفت در زمان ریاستش در فدراسیون بالای یك میلیون بوده، اما امروز این تعداد كم شده است.

دلیریان در ادامه صحبتهایش بیان كرد: با توجه به اظهارات دبیر كه گفته بود از ما توقع مدال نداشته باشید كه نمیدانم چرا این حرف را زده، این چهار مدال كشتی در المپیك توكیو به نظرم موفقیت نسبی با توجه به شیوع كرونا بوده است.

وی افزود: چند ماه پیش گفتم برادران گرایی بوی مدال میدهند و ساروی هم طلا میگیرد و میرزازاده هم اگر به لوپز نمیخورد شاید مدال میگرفت، اما نجاتی چهل به شصت بود. مدال طلا را از محمدعلی گرایی انتظار داشتم و برادرش در گروهی بود كه در حالت خوش بینانه سوم میشد. اگر استابلر دو بنده اش را نمیگرفت و دو امتیاز را نمیگرفت همه چیز عوض میشد. ساروی تا چهار دقیقه كشتی را به خوبی اداره كرد‌. از تیم فرنگی انتظار حداقل سه مدال میرفت. ما در طول سال برای چی اردو داریم. كشتی گیر در شهر خود تمرین میكند، اما می آوریمش در اردو و انگیزه برایش نمیماند. ما مسابقات انتخابی را با مسابقات تورنمنت برای انتخاب كشتی گیر جایگزین میكنیم كه این درست نیست.

امامی در ادامه این مناظره گفت: ما در كشتی فرنگی در پنج وزن سهمیه گرفتیم كه حاصل آن یك مدال طلا و برنز بود. اتحادیه جهانی المپیك نتایج كشتی را آنالیز كرد و با توجه امتیازات، تیم ما در جایگاه دوم قرار گفت و روسیه و كوبا اول و سوم شدند‌. از نظر رنگ مدال توقع ما بالاتر بود و علی گرایی میتوانست مدال بگیرد، اما تیم این موفقیت را كسب كرد.

وی ادامه داد: دلیل برگزاری اردوهای بلندمدت این بود كه چاره ای نداشتیم چون در شرایط كرونایی بودیم. آقای دبیر در فدراسیون قانونمندی را دستور كار خود قرار داد. چرخه انتخابی تیم ملی برای فرنگی و آزاد طراحی شد، اما به دلیل شیوع كرونا به مشكل خوردیم. دلیل نتایجی كه قبل از آمدن آقای دبیر در مسابقات 2018 در مجارستان گرفتیم كه در آن تیم فرنگی یازدهم و تیم آزاد ششم شد اینست كه قبل از آمدن دبیر این سهمیه ها كسب شده است و كسانی آن موقع بودند كه الان برخی میگویند آنها چرا الان نیستند.

دلیریان در ادامه اظهار كرد: پژمان درستكار از كشتی جدا نبوده است. مربی در هر سطحی كه باشد اگر خیلی در روند كشتی تاثیرگذار باشد نهایتا 15 درصد است. از چوب نمیتواند قهرمان بسازد. مربی فقط تیم را از لحاظ جسمانی و روحی آماده میكند. شاید درستكار قهرمان جهان نشده باشد، اما همه مربیان مثل حاج فعلی و غفوریان هم قهرمان جهان نشده بودند. مربی شوروی مگر قهرمان جهان شده بود كه همه شاگردانش قهرمان شدند. باید این فرصت دو ماهه را بدهیم. پنج طلای جوانان امروز حاصل برنامه ریزی دوران مدیریت آقای خادم است. ما یا باید گلخونه ای عمل كنیم یا اینكه باید به انتخابی اهمیت بدهیم كه نیاز به آمایش سرزمینی دارد تا ببینیم در كجا ظرفیت و استعداد وجود دارد‌.

امامی در پاسخ به دلیریان گفت: درستكار در آسیا طلا گرفته و در مسابقات جهانی و المپیك حضور داشته و در بحث مربیگری تیمش در لیگ قهرمان و تیم ناشنوایان با او قهرمان المپیك و جهان شده است، اما فرصت مناسبی تا كنون نداشته كه در مربیگری خود را نشان دهد.

مجید حاتمی كارشناس كشتی و روزنامه نگار در ادامه این مناظره به روی خط برنامه آمد و بیان كرد: اتفاقاتی كه در سه دقیقه دوم در كشتی برای ورزشكاران اتفاق افتاد فقط در توكیو نبود. در مسابقات فرانسه در سال 2016 برای گرایی و عطری این اتفاق افتاد در 2015 حسن رحیمی در لاس وگاس به همین شكل باخت.

وی افزود: این ایراد یا در مدارس كشتی است یا در بدنسازی است. باید ببینیم راست كه مربی بدنسازی برای تیم ملی می آید و بعد 10 ماه غیبت دارد و بعد دوباره برمیگردد. ما تاكتیك و پول داریم اما استراتژی كلانی برای پیروزی كشتی گیر نداریم. كشتی گیر میگوید از گوشت تنم آب كردم، اما پیروز نشدم. پنج كشتی گیر از آمریكا آمد هر پنج تا مدال گرفتند لذا اصلا نمیتوان كرونا را بهانه كرد.

این كارشناس كشتی و روزنامه نگار تصریح كرد: عباس حاج كناری در سال 2003 میگفت در سال 1997 در كراسنویارسك در حال كم كردن وزن بودیم، اما اعضای تیم آمریكا یك مشت قرص میخوردند و موادی كه بدن نیاز به كالری دارد را از قرص تامین میكردند و دیگر غذای سنگین نمیخوردند. آفت معلمی اینست كه شاید معلم كمتر خود را آپدیت میكند. ما چند بار دكتر امیر ساسان را فرستادیم كلینیكهای مجهز دنیا و باید متد جدیدی را دنبال كند.

امامی در ادامه مناظره گفت: در ارتباط با فرمایشات آقای دلیریان در ارتباط با اینكه مسابقات بین المللی ملاك عمل برای انتخاب نفرات نیست من فكر میكنم آقای دلیریان شما در زمانی كه عضو شورای فنی بودید این اعتقاد را داشتید كه عملكرد كشتی گیران در مسابقات بین المللی میتواند ملاك عمل باشد.

دلیریان در واكنش به این سخنان امامی بیان كرد: من تنها فردی در شورای فنی بودم كه نظرم همیشه مخالف بود.

امامی در پاسخ به دلیریان گفت: من مستند صحبت میكنم برای مثال قبل از مسابقات قهرمانی 2018 كه تیم نتیجه نگرفت در وزن 72 كیلوگرم علی گرایی نفر دوم انتخابی تیم ملی بود و علی ارسلان نفر اول بود، اما نتیجه شورا فنی این بود كه گرایی در مسابقات بین المللی بهتر عمل كرده بود. در وزن 82 كیلوگرم سعید عبدولی كارنامه اش بهتر بوده و در 97 كیلوگرم مهدی علیاری بدون مسابقه انتخابی آمد كه در شورای فنی گفته شد مجوز پزشكی نداشته و كارنامه مناسبتری در مسابقات بین المللی داشته است. آقای دلیریان آن موقع چطور مسابقات بین المللی ملاك بود، اما امروز نباید باشد.

دلیریان در پاسخ به امامی اظهار كرد: قد من در سال 1973 در مسابقات مینسك از همه بلندتر بود و برای كم كردن دو كیلوگرم واقعا مشكل داشتم. از كشتی گیران خارجی پرسیدم چگونه بدون مشكل 12 كیلوگرم وزن كم میكنید كه میگفتند قرصهایی كه به فضانوردان میدهند را به ما میدهند و حالا باید ببینید الان چكار میكنند. در سه مورد با تصمیم شورای فنی مخالف بودم و با آمدن گرایی به وزن 72 كیلوگرم مخالف بودم و به دلیل عضویت در شورای فنی این تصمیم گرفته شد، اما امضای من هست كه مخالف بودم.

حاتمی در ادامه مناظره بیان كرد: باید به درستكار فرصت داده میشد چون سالهاست مدعی مربیگری بود. آقایان كاوه و غلام محمدی شایسته مربیگری بودند چون پله پله از باشگاهی به جوانان و غیره كار كردند. درباره آقای درستكار آقای دبیر از بدو حضور تمایلی به همكاری با آقای محمدی نداشت و اگر هماهنگی نهادهای دیگر نبود تا الان هزار بار بود كه آقای محمدی بركنار شده بود و رنگ المپیك توكیو را نمیدید.

محسن كاوه رئیس سازمان تیمهای ملی كشتی آزاد در پاسخ به حاتمی گفت: اصلا این مسئله نیست. ما آقای محمدی را حمایت كردیم و اگر در المپیك به خواسته هایمان نرسیدیم دلایل دیگری دارد و نباید یك طرفه صحبت كرد. ما با معضلی به نام كرونا درگیر هستیم و باید تمام فعالیتهای ورزشی تعطیل شود و ورزشكار نمیتواند در باشگاه خود تمرین كند. آیا چاره دیگری هست كه نرویم در اردو تمرین كنیم. ما برای مسابقات كوچك انتخابی چقدر زیر سوال رفتیم. الان شرایط ایده آل نداریم.

وی ادامه داد: ورزشكاران ما بعد از قهرمانی آسیا دچار افت بدنی شدند و بعد دكتر بهرامی نژاد را اضافه كردیم. یكی از بحثهای ما بحث روحی و روانی بود كه محمدحسین محمدیان این گونه در مقابل كشتی گیر گرجستانی كشتی گرفت. ضعفهایی داشتیم و همه با هم باید آن را برطرف كنیم.

امامی در ادامه مناظره اظهار كرد: عقیده شخصی من اینست بچه های فرنگی از لحاظ بدنی كم نیاورند و تمرینات خوبی با آقای بنا كه از نوابغ مربیگری كشورمان هستند، داشتند. امیدواریم آقای بنا در المپیك بعد حضور داشته باشند. میانگین سنی تیم فرنگی زیر 23 سال است و امیدوارم در المپیك بعدی بهتر نتیجه بگیرند.

دلیریان بیان كرد: ما باید آمایش سرزمینی داشته باشیم. چرا از لحاظ تعداد كشتی گیر مشكل داریم. تهران زمانی 80 درصد تیم ملی را داشت و چرا باشگاههای مطرح ما جمع شده است. مثلا طرف از انتهای خیابان پیروزی میخواهد برود تمرین كند كه روزی چهار ساعت در مسیر است و باید كلی پول كرایه ماشین بدهد. الان در تهران مشكل كمبود مربی داریم.

حاتمی گفت: من وقتی در فدراسیون قبلی انتقاد میكردم همسنگر آقای كاوه بودم اما الان كاوه گناه مرا شستند و گفتند در فضای مجازی فعالیت میكند. خوب بود اعلام میشد موفقیت جوانان ما حاصل تلاش فدراسیون قبلی بوده است‌.

كاوه در پاسخ به حاتمی اظهار كرد: الان درگیر كرونا هستیم، اما آیا اوضاع در تركیه و روسیه مثل كشور ما است. ما باید جوانان را به بزرگسالان وصل كنیم. ما اگر خوب برنامه ریزی كنیم میتوانیم تیم بزرگسالان را پشتیبانی كنیم و این موفقیت برای فدراسیون قبل است و ما ادعایی نداریم. یكسری از بچه های جوانان را به تركیه و اوكراین فرستادیم و چند روز دیگر به مینسك اعزام میشوند‌.‌

امامی تصریح كرد: آقای دلیریان به درستی اشاره كردند باید آمایش سرزمینی انجام شود كه چرا تعداد كشتی گیران كم شده است. وقتی آقای دبیر آمد بحث توسعه كشتی را در پیش گرفت. فدراسیون از روز اول به دنبال جمع كردن نظرات صاحبنظران بود و اگر امروز آقای دبیر میگوید تعداد كشتی گیرها 45 هزار تا است بر اساس تحقیق بوده است و در سفرهای استانی سالنهای نیمه‌كاره را خواست تا به كشتی اختصاص یابد.

دلیریان در پایان مناظره اظهار كرد: من اگر جای رئیس فدراسیون بودم در موقعی كه استان مازندران سرپا است و بیشترین تعداد مدال آور را دارد بودجه بیشتری برایش در نظر میگرفتم مثل داغستان كه بیشترین میزان كشتی گیر را در روسیه دارد.

انتهای پیام/


دسترسی سریع
مناظره ورزشی