از ساعت به مدت

رادیو ورزش

*پارالمپيك 2020

ترویج روح معنویت با ورزش حرفه‌ای در پارالمپیك توكیو

برگزاری برنامه‌های فرهنگی در كاروان سردار دل‌ها در پارالمپیك توكیو نشان داد ترویج این برنامه‌ها منافاتی با ورزش حرفه‌ای ندارد.

1400/06/13
12:45

به گزارش رادیو ورزش؛ اخباری كه این روزها از شهر توكیو به رسانه‌های ایران مخابره می‌شود حكایت از موفقیت چشمگیر كاروان ایران دارد؛ موفقیتی كه با سیاست كیفی‌گرایی به دست آمده و اكنون می‌رود تا به یك الگو برای ورزش ایران تبدیل شود. الگویی كه ملاك اعزام را نه در كسب سهمیه بلكه در نتیجه نهایی تعریف خواهد كرد و نتیجه این الگو نیز كسب 10 مدال خوش‌رنگ تا پایان روز دهم بازی‌های پارالمپیك است.

اما یا تمام موفقیت كاروان ایران را تنها باید در كسب مدال و رسیدن به سكو قلمداد كنیم؟ بی‌تردید پاسخ به این پرسش خیر است، زیرا مسوولان كاروان ورزشی كشورمان برای ترویج روحیه فداكاری و ایثار در بین قهرمانان ملی اقداماتی را انجام دادند كه اكنون مورد تمجید اقشار مختلف قرار گرفته است. اقداماتی كه از شعارهای انقلابی سرچشمه گرفته و با فرهنگ ایثار و مقاومت گره‌ خورده است.

بر كسی پوشیده نیست كه شاكله اصلی ورزش پارالمپیكی ایران در چند دهه گذشته توسط جانبازان و ایثارگرانی شكل گرفت كه اكنون نه تنها در عرصه قهرمانی بلكه در عرصه مدیریت این ورزش در سطح جهان حرف برای گفتن دارند. حضور یادگاران جنگ در راس مدیریت ورزش‌های پارالمپیكی موجب شده تا روح ایثار در كاروان اعزامی ایران در ادوار مختلف حاكم بوده و همواره فرزندان یا والدین شهدا به‌ عنوان مدیر معنوی كاروان در اعزام‌ها حضور داشتند.

نمونه این كار نیز «وهب همدانی» فرزند سردار مدافع حرم شهید «حسین همدانی» و «كونیكو یامامورا» مادر شهید بابایی است. در گذشته نیز فرزندان شهید علیمحمدی و شهید صیاد شیرازی به‌عنوان سرپرست معنوی كاروان فعالیت داشتند. وهب همدانی سرپرست نمادین كاروان اعزامی ایران به جاكارتا بود و مادر شهید بابایی نیز كاروان سردار دل‌ها را سرپرستی می‌‍كند.

البته اقدامات فرهنگی كاروان ایران تنها به زنده نگه‌داشتن یاد شهدا نیست بلكه مسوولان در روزهای برگزاری بازی‌ها برای ترویج فرهنگ نماز و عبادت مراسم‌های ویژه برای ورزشكاران برگزار كردند و برخی از آنان نیز مورد قدردانی قرار خواهند گرفت. اقداماتی كه مورد ستایش نهادهای فرهنگی و خانواده معظم شهدا نیز قرارگرفته است.

موفقیت كاروان ورزشی ایران در پارالمپیك توكیو نشان داد كه ترویج این اقدامات نه‌تنها منافاتی با ورزش حرفه‌ای ندارد بلكه خط بطلانی بر نظریه‌های سكولار است كه ورزش حرفه‌ای را جدا از مذهب و دین تعریف خواهد كرد.

انتهای پیام/

دسترسی سریع
*پارالمپیك 2020