برنامه "ورزش و محیط زیست" شنبه 3 آذر، با مهندس كیانی، محیط بان استان گیلان و حسین علی محمدی، از فعالان طبیعت گردی گفتگو كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ مهندس كیانی، محیط بان استان گیلان، درباره منطقه فعالیت كاری خود گفت: بنده اكنون در منطقه اولسبلنگاه از ارتفاعات ماسال هستم. این منطقه در حد فاصل بین اردبیل و گیلان قرار دارد.
كیانی، تصریح كرد: ارتفاعات ماسال علی رغم اینكه منطقه ای بكر و عالی است، متأسفانه یكی از معضلات بزرگ این شهر پسماند زیاد است. پسماندهای حاصل از توریست و گردشگری در جنگل ها و كوه ها بیداد می كند. بنده از مردم خواهش می كنم كه با طبیعت برخورد خوبی داشته باشند.
حسین علی محمدی، از فعالان طبیعت گردی، در خصوص تأثیرات ورزش بر محیط زیست اظهار كرد: همه ما انسان ها عاشق طبیعت هستیم و وقتی وارد آن می شویم، اولین چیزی كه به دنبالش هستیم ریشه خودمان است. در تمام دنیا احترام خاصی به طبیعت قائل هستند. چند سالی است كه این دغدغه برای مردم ما پیش آمده و خداروشكر رو به صعود است.
وی، در پاسخ به این سوال كه با ماشین شخصی خود از كدام كشورها گذر كرده اید، تشریح كرد: كشورهایی كه تا به امروز با ماشین شخصی خودم دیده ام، بالای 58 كشور است و كشورهایی كه بدون ماشین و به صورت جهانگردی بوده، 65 كشور است. تقریباً 70 درصد خاك اروپا و كشورهای همسایه را به صورت كامل با ماشین سفر كرده ام. مجموع سفرهایم در خارج از ایران تقریباً 140 هزار كیلومتر با ماشین شخصی بوده است.
علی محمدی، در ارتباط با نحوه برخورد كشورهای مختلف با طبیعت پیرامون گفت: طبیعت كشوری مثل آلمان فنس كشی شده و بسته است و به منطقه حفاظت شده نمی توان وارد شد؛ اما كشوری مثل جمهوری چك كاملاً آزاد است و می توان تمام نقاط را تماشا كرد. كشور سوئیس بسیار بسیار زیباست؛ اما عملاً یك ویترین شده است و نمی توان طبیعت را به سادگی دید. مردم كشور بوسنی هرزگوین با طبیعت طوری برخورد كرده اند كه بسیار زیباست و می توان هر جایی كمپ زد و آرامش داشت؛ اما در مسیر اروپای شرقی به غربی كه مقدونیه و آلبانی قرار دارند، همه جا كثیف و پر از زباله است و می توان گفت اصلاً طبیعتی وجود ندارد.
علی محمدی، توصیه كرد: در سفر به طبیعت جز رد پا چیز دیگر بر جای نگذاریم؛ حتی اگر 2 سنگ را برای روشن كردن آتش جابجا می كنیم به محل اولیه خود بازگردانیم. در بسیاری از كشورها مثل استرالیا مردم به این مسئله بسیار اهمیت می دهند.
برنامه ورزش و محیط زیست، كاری از گروه علوم ورزشی است كه شنبه ها ساعت 13:35 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش پخش می شود.