رهبر انقلاب اسلامی در دیدار مدالآوران ایران در رقابتهای المپیك و پارالمپیك توكیو: پیام قهرمانی شما پیام امید، نشاط و امكان تحقق كارهای بهظاهر نشدنی است
به گزارش رادیو ورزش؛ رهبرمعظم انقلاب اسلامی صبح امروز (شنبه) در دیدار مدالآوران بازیهای المپیك و پارالمپیك توكیو، با قدردانی صمیمانه از قهرمانان كشورمان گفتند: مهمترین پیام قهرمانی ورزشكاران افتخارآفرین كشور در صحنه های بین المللی، امكان تحقق كارهای به ظاهر نشدنی و انتقال پیام ایستادگی و امید و نشاط به جامعه و جوانان است.
حضرت آیتالله خامنهای این پیام را برای جامعه، آورده بسیار مهمی خواندند و افزودند: در حالیكه دستگاههای بسیاری مشغول برنامهریزی برای سلب امید و نشاط از جامعه بویژه از جوانان هستند، قهرمانی ورزشكاران ایرانی، پیام امید را به كل جامعه تزریق میكند و این موضوع بسیار ارزشمند است.
ایشان با اشاره به پیامهای كوتاه تشكر خود بعد از قهرمانی ورزشكاران، خاطر نشان كردند: بدانید این پیامها از عمق جان است و قدر و اهمیت حركت شما را میدانیم.
رهبر انقلاب با اشاره به قهرمانی ورزشكاران با وجود برخی محدودیتها، گفتند: اینكه با وجود این محدودیتها پرچم كشور بالا برده و سكوهای جهانی فتح میشود، نشان از اراده قوی و عزم راسخ است و این عزم، اراده و قهرمانی و امیدآفرینی نه تنها در ورزش بلكه در عرصههای علم، فناوری، هنر و ادبیات نیز وجود دارد كه یكی از وظایف مهم مسئولان نشان دادن صادقانه این افتخارآفرینیها است.
ایشان در ادامه به نمونههایی از قهرمانیها و مدال آوریهای ناسالم در ورزش جهان اشاره كردند و افزودند: علاوه بر ناداوریها، رشوه و زد و بندهای سیاسی و استفاده از مواد نیروزا، كسب مدال بهواسطه وطنفروشی و خود فروشی نیز از نمونههای قهرمانیِ ناسالم است.
حضرت آیتالله خامنهای تجلی ارزشهای انسانی و دینی و معنوی در كنار قهرمانی را بسیار ارزشمند خواندند و با اشاره به نمونههایی از این موارد در رقابتهای المپیك و پارالمپیك گفتند: نامگذاری كاروان ورزشی به نام شهیدان بویژه شهید سلیمانی، اهدای مدال از طرف چند قهرمان به شهیدان خاص، استفاده از چفیه بهعنوان نماد ایثار و مقاومت و سجده برآن، رعایت حجاب و پوشش بخصوص استفاده از چادر در پرچمداری كاروان، ابراز عشق و محبت به پرچم ایران، صحنه های نماز خواندن، درآغوش گرفتن حریف مغلوب و صحنه احترام تیم والیبال پارالمپیك به مادر شهید بابایی، جلوههایی از ارزشهای اسلامی و معرّف هویت ملت ایران هستند.
ایشان تأكید كردند: بانوان ورزشكار ایرانی در این رقابتها ثابت كردند كه حجاب اسلامی مانع درخشش در عرصه ورزش نیست همانگونه كه این موضوع را در عرصههای سیاست و علم و مدیریت نیز ثابت كردهاند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطر نشان كردند: حجاب ورزشكاران زن ایرانی، راه را برای ورزشكاران زن كشورهای اسلامی نیز هموار كرده است بهگونهای كه اكنون بانوان ورزشكار بیش از 10 كشور اسلامی، با رعایت حجاب در میادین ورزشی حاضر میشوند.
حضرت آیتالله خامنهای موضوع به رسمیت نشناختن رژیم جنایتكار صهیونیستی در میادین ورزشی را موضوعی بسیار مهم دانستند و گفتند: رژیم سفّاك، نسلكُش و نامشروع صهیونیستی تلاش دارد با حضور در میدانهای بینالمللی ورزشی برای خود كسب مشروعیت كند و مستكبرین جهانی نیز به او كمك میكنند اما مسئولان محترم ورزشی و ورزشكاران نباید در این حوزه، به هیچ وجه منفعل شوند.
ایشان با اشاره به اقدامات متقابل رژیم صهیونیستی و حامیانش برای محروم كردن ورزشكاران، تأكید كردند: وزارت ورزش و وزارت امور خارجه و دستگاههای حقوقی باید این موضوع را از راههای حقوقی دنبال و از ورزشكاران كشور و حتی ورزشكاران مسلمان دیگر كشورها همچون ورزشكار الجزایری كه اخیراً محروم شد، حمایت كنند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأكید بر اینكه ورزشكار سربلند ایرانی نمیتواند بخاطر یك مدال با نماینده رژیم جنایتكار دست بدهد و عملاً او را به رسمیت بشناسد، افزودند: این موضوع سابقه دارد و در گذشته هم ورزشكاران كشورها از مسابقه با نمایندگان رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی امتناع میكردند و بعد از مدتی هم آن رژیم از بین رفت و رژیم صهیونیستی نیز نابود خواهد شد.
حضرت آیتالله خامنهای چند توصیه نیز به مسئولان ورزشی داشتند.
«كیفیسازی ورزش بینالمللی و تكیه به اعزام ورزشكار در رشتههای مدال آور»، «برنامهریزی برای ارتقاء رتبه ایران در المپیك»، «تجلیل از درخشش یك نشان ایرانی پوشاك در المپیك و لزوم حمایت از تولیدكنندگان تجهیزات ورزشی در داخل»، «توجه بیشتر به ورزشهای اصیل ایرانی همچون چوگان و استفاده از این موقعیت برای جذب گردشگران خارجی»، «استفاده از مربیان ایرانی تا جای ممكن»، «رسیدگی جدی به مسائل و مشكلات كاری و معیشتی قهرمانان» و «ارتقاء عدالت ورزشی» جزو توصیههای رهبر انقلاب به مسئولان ورزش كشور بود.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، آقای سجادی وزیر ورزش و جوانان گزارشی از كاوران اعزامی ایران به بازیهای المپیك و پارالمپیك، مدالهای كسبشده و جایگاه كشورمان در این رقابتها بیان كرد.
همچنین خانم هاشمیه متقیان قهرمان پارالمپیك در پرتاب نیزه و آقای جواد فروغی قهرمان المپیك در تیراندازی، نكات و پیشنهادهایی درباره حمایت برابر از قهرمانان، توسعه فعالیتهای فرهنگی در ورزش، و بومیسازی ورزش قهرمانی بر اساس مناطق، بیان كردند.