گرامی باد هفته ی وحدت، كه درآن میثاق ها تحكیم می شود
هفته وحدت مبارك باد
پبروزی انقلاب اسلامی مان را مدیون " وحدت" امت اسلامی هستیم و به ثمررسیدن خون شهیدان نهضت را در سایه یكپارچگی ملت ایران بر محور " ولایت فقیه" و رهبری امام بزرگوارمان می دانیم، كه ما را در سایه ی اسلام وبر پایه ی ایمان، جمع كرد و هدایت نمود.
گرامی باد هفته ی وحدت، كه درآن میثاق ها تحكیم می شود ، پبمان ها استوارتر می گردد ، خون ها در هم می جوشد ، دست ها وبازوها درهم قرار می گیرد ، چهره ها بر یكدیگر لبخند پبروزی و صفا می زند ، قشرها همه باهمند ، امت، یكپارچه و منسجم است و شیعه و سنی، به یاد سالروز میلاد رسول گرامی اسلام، با هم و در كنار هم، در یك راه و به سوی یك هدف سرود وحدت می خوانند.
قبله ی مشترك، رسول مشترك، كتاب واحد و رهبر واحد، وحدت بخش قشرهای این امت شهید است.
گرامی باد هفته وحدت، سالروز ولادت پبامبر رحمت و مربی انسانها و سفیر گرانقدر الهی به سوی مردم.
گرامی باد هفته وحدت كه در بردارنده ولادت ششمین پبشوای شیعه است. گرامی باد هفته ی وحدت، كه خنثی كننده ی توطئه های دشمنان، درمسیر تفرقه افكنی است.
گرامی باد هفته وحدت، كه هفته نور و سرور، و ایام شادی و همبستگی است.
گرامی باد هفته وحدت كه ملت ما را منسجم تر می كند،
و امتمان را با رهبر خود پبوندی مجدد می زند،
گرامی باد این هفته كه بازوها را با هم گره زده ، توان ها را درجهت واحد و بر ضد دشمن متجاوز به كار می گیرد.
گرامی باد هفته وحدت ، كه پبام" رسالت" و ندای " امامت" رابه گوش متجاوز، به كار می گیرد.
هفته ی وحدت ، چتری مبارك ازایثار و فداكاری بر مردم است.
چشمه ساری از معرفت و شعور، در كام تشنه ی خلق خداست.
سایه ساری آرامش بخش ، دل انگیز و روح پرور برای هموطنان مسلمان ماست.
الهام بخش حركت و انسجام و اخلاص است.
زداینده ی كینه ها ، كدورت ها ، خودخواهی ها ، گروه گرائی ها ، تعصب ها ، ملیت پرستی ها ، فرقه بازی ها و تفرقه جوئی هاست.
هفته ی وحدت، ایام میثاق با خون شهیدان است.
هفته ی پبمان با راه اسلام و خط امام فقیدمان ، حضرت روح الله (ره ) و مقام معظم رهبری است.
هفته ی درس آموزی از كلاس معلم بشریت ، حضرت ختمی مرتبت(ص) است كه به بركت میلادش چهره ی جهان دگرگون شد ، شرك ها به توحید مبدل گشت ، عبادت خدا جای اطاعت از طاغوت ها را گرفت ، نفاق ها به یكرنگی گرائید و خصومت ها و دشمنی های چندین ساله، به " اخوت اسلامی" تبدیل شد ، مهاجر و انصار، برادر شدند و عرب و عجم، یار هم گشتند و سفید و سیاه برابر گردیدند.
دراین هفته ، رسالتمدار بزرگ، حضرت محمد بن عبدالله (ص) دیده به جهان گشود تا نعمت خدا، بربندگان تكمیل شود ، راه از چاه باز شناخته گردد و مردم در سایه نبوتش ، از ضلالت به هدایت ، از ظلمت به نور و از تفرقه به وحدت برسند.
اكنون نیز، كه هزار و چهارصد و اندی از آن تاریخ می گذرد ، ملت ما ، در سالگرد این میلاد مقدس، پرشكوهترین مراسم ، گرم ترین مجالس و باصفا ترین تجمعات را به پا می دارند تا روح اخوت اسلامی درپبكره ی اجتماع ، بیش از پیش زنده شود.
اسلام به عنوان آخرین و كاملترین دین الهی برای نجات بشریت از گمراهی و جهل، توسط پیامبراكرم(ص) به بشریت عرضه شد. اما از آنجا كه روشنگری و آگاهی بخشی آن موجب میشد تا مردمان از بردگی خلاصی یابند، همواره دشمنان دین برای نابود كردن آن تلاش كرده و با انواع ترفندها، از آغاز نبوت پیامبر تا امروز قصد داشتند با ایجاد تفرقه بین مسلمین از اشاعه و رشد اسلام جلوگیری نمایند. در این میان مهمترین و بزرگترین دست آویز مخالفان حقیقت، بحث شیعه و سنی و اختلاف میان این دو مذهب از مسلمانان است. بنابراین لزوم حفظ وحدت میان مسلمین از جمله اموری است كه همواره از سوی بزرگان و رهبران مذهبی مسلمان مورد توجه قرار گرفته است.
حقیقت مفهوم «وحدت» و به عبارت صحیحتر «اتحاد» آن است كه با حفظ عقاید قطعی و مسلم خود، در مقابل دشمن مشترك موضع واحدی داشته و از او غافل نباشیم. شهید مطهری(ره) قائل است وحدت اسلامی متوقف بر این نیست كه فرق و مذاهب از میان برود.
با وقوع انقلاب اسلامی در سال 1357، حساسیت دشمنان اسلام برای ایجاد اختلاف و پراكندگی در میان مسلمانان بیشتر شد. بنابراین حضرت امام خمینی(ره) با درك این موضوع كه دو مذهب تشیع و تسنن كه از پیروان زیادی در سراسر جهان برخوردار هستند، هر اندازه بتوانند دیدگاههای خود را به یكدیگر نزدیك كنند، تأثیر بسیار مهم و ارزشمندی در اعتلا و عزت و سربلندی مسلمان در جهانی كنونی خواهند داشت و توطئههای هر روزه آنها را نقش بر آب خواهند كرد، روزهای دوازدهم تا هفدهم ربیع الاول را تحت عنوان «هفته وحدت» نام گذاری كردند. و یكی از مهمترین راههای ایجاد وحدت میان جامعه مسلمین را عرضه نمودند.
مقام معظم رهبری در خصوص هفته وحدت و لزوم اتحاد مسلمانان میفرماید:
«این هفته وحدت، این هفته مشترك الاحترام بین مسلمین را قدر بدانید، همه سعی كنند وحدت و اتحاد نیروها و در یك جبهه قرار گرفتن نیروهای مسلمین را كه رمز سعادت و مایه سربلندی مسلمین و بزرگترین حربه ملتها در مقابل استكبار جهانی است مغتنم بشمارند و قدر بدانند».
شهید مطهری (ره) در خصوص اهمیت وحدت مسلمانان مینویسد:
«چه خوب گفته است علامه فقیه كاشف الغطاء «بنی الاسلام علی كلمتین: كلمه التوحید و توحید الكلمه» یعنی اسلام بر روی دو اصل و دو فكر بنا شده است. یكی اصل پرستش خدای یگانه است، دیگر اصل اتفاق و اتحاد جامعه اسلامی است».
مسلمانان از نظر اختلافات مذهبی طوری نیستند كه نتوانند وحدت داشته باشند، نتوانند با یكدیگر برادر و مصداق «انما المؤمنون اخوه» بوده باشند، زیرا خدایی كه همه پرستش میكنند یكی است. همه میگویند: «لا الله الا الله» همه به رسالت محمد(ص) ایمان دارند و نبوت را به او پایان یافته میدانند و دین او را خاتم ادیان میشناسند. همه قرآن را كتاب مقدس آسمانی خود میدانند و آن را تلاوت میكنند و قانون اساسی همه مسلمین میشناسند، همه به سوی یك قبله نماز میخوانند و یك بانگ به نام اذان بر میآورند، همه در یك ماه معین از سال كه ماه رمضان است روزه میگیرند، همه روز فطر و اضحی را عید خود میشمارند، همه مراسم حج را مانند هم انجام میدهند و با هم در حرم خدا جمع میشوند. و حتی همه خاندان نبوت را دوست میدارند و به آنها احترام میگذارند. اینها كافی است كه دلهای آنها را به یكدیگر پیوند دهد. و احساسات برادری و اخوت اسلامی را در آنها برانگیزد
بدون شك هفته وحدت و طرح این مسئله و ضرورت آن میتواند گام مهمی در راستای وحدت مسلمانان باشد. تمامی مسلمانان باید با توجه به موارد اتفاق خویش اتحاد و انسجام خویش را حفظ كنند و با اتحاد خویش توطئههای دشمنان را نقش بر آب كنند خصوصاً ما شیعیان باید با الگو قرار دادن ائمه اطهار(ع) باید ثابت كنیم كه پیرو واقعی آن بزرگواران هستیم. موسی بن جعفر(ع) میفرماید:
«چنان رفتار كنید كه هر كس شما را ببیند بگوید: خدا رحمت كند جعفر بن محمد را كه چه خوب یارانش را تربیت كرده است»
در جای دیگری میفرماید:
«شما شیعیان موجب آبرومندی ما باشید، نه مایه آبرو ریزی ما».
هفته وحدت مبارك باد