از ساعت به مدت

ورزش و بررسی راهبردهای دولت آینده در مناظره رادیو ورزش

برنامه «پاستور شماره 14» از شبكه رادیویی ورزش با موضوع ورزش و بررسی راهبردهای دولت آینده و با حضور نمایندگان كاندیداهای انتخابات به روی آنتن رفت.

1403/04/06
12:45

به گزارش رادیو ورزش؛ برنامه «پاستور شماره 14» در این قسمت از سری مناظره‌های معاونت صدا از شبكه رادیویی ورزش با موضوع ورزش و بررسی راهبرد‌های دولت آینده و با حضور علی دادگر نماینده مسعود پزشكیان، سید میلاد بلادی نماینده مصطفی پورمحمدی، حسین اوجاقی نماینده علیرضا زاكانی، امیرحسین اكبرپور نماینده امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و مهدی محمدباقری نماینده محمدباقر قالیباف به روی آنتن رفت.

اصلاح ساختار فدراسیون‌های ورزشی اولویت دولت مسعود پزشكیان است
علی دادگر در پاسخ به این پرسش كه چه برنامه‌هایی برای تحقق رهنمودهای رهبر انقلاب یعنی ایران قوی؛ ورزش قوی دارید، گفت: ورزش قهرمانی ویترین ورزش كشور و باعث غرور ملی است. به خاطر اینكه در عرصه‌های بین‌المللی بتوانیم از حریم ورزش ایران دفاع كنیم باید ورزش قوی و قهرمانان خیلی خوب داشته باشیم. المپیك بازی‌های آسیایی و جهانی بالاترین سطح ورزش‌های قهرمانی در سطح بین‌المللی هستند و باید عملكرد و حضور بسیار موفقی داشته باشیم.

وی درباره بسترهایی كه به تحقق ورزش قوی منجر می‌شود، عنوان كرد: قهرمانی در سطح بین‌الملل و كسب افتخار میسر نمی‌شود مگر اینكه زیرساخت‌های ورزشی، برنامه‌های مدون و مدیران ورزشی كارآمد وجود داشته باشند.

نماینده مسعود پزشكیان درباره اولویت‌های مدیریتی در حوزه ورزش بیان كرد: یكی از اولویت‌های اصلی، اصلاح ساختار فدراسیون‌های ورزشی است و كارشناسان و متخصصین باید در این زمینه یك بازنگری انجام دهند.
وی با بیان اینكه موضوع كه یكی دیگر از اولویت‌ها، حضور بانوان در ورزش كشور است، اظهار كرد: بیش از 50 درصد مردم ایران را بانوان تشكیل می‌دهند اما تعداد ورزشكاران زن در كشورمان این تعداد نیست و فاصله بسیار زیادی با آقایان وجود دارد. برای رفع این مشكل باید زیرساخت‌های اختصاصی بانوان در كشور ایجاد شود.

دادگر با تأكید بر اینكه اولویت ورزش كشور باید ورزش همگانی باشد، گفت: اگرچه ورزش قهرمانی ویترین ورزش كشور و موجب غرور ملی است اما باید اولویت ورزش را ورزش همگانی قرار داد. متأسفانه در ساختار وزارت ورزش، ورزش همگانی محدود به یك اداره كوچك شده است.

وی افزود: در دنیا سازمان‌های محلی مانند شهرداری‌ها امورات ورزش همگانی را بر عهده دارند. ورزش همگانی این‌گونه نیست كه چهار همایش ایجاد كنیم و تعدادی افراد روزهای جمعه جمع كنیم و با دادن جایزه خودرو، مردم را به سمت ورزش بكشانیم. ورزش همگانی در محلات و مناطق مختلف شهرها، استان‌ها و شهرها و همچنین بخش‌ها با حمایت نهادهای عمومی برگزار می‌شود.

شأن بانوان در ورزش كشور حفظ نشده است

در ادامه سید میلاد بلادی شعارزدگی را یكی از آفت‌های ورزش كشور دانست و گفت: سال‌های زیادی است كه افراد مختلف شعار می‌دهند اما وقتی وارد میدان می‌شوند شعارهای خود را فراموش می‌كند.

وی از نبود زیرساخت‌های ورزشی برای ورزش همگانی گفت و بیان كرد: همه زمین‌ها و استادیوم‌های ورزشی كه برای ورزش‌های همگانی وجود دارد تقریباً از بین رفته‌اند و خود شهرداری در این موضوع خیلی دخیل بوده است.
استادیوم‌های ورزشی زیادی وجود داشته است كه در مزایده‌ها به آدم‌های غیر تخصصی و غیر ورزشی داده شده است و متأسفانه امكان استفاده از این استادیوم‌ها برای همگان وجود ندارد.

نماینده مصطفی پورمحمدی به گرانی استفاده از تجهیزات ورزشی برای عموم مردم اشاره و اظهار كرد: ورزشگاه‌های تهران ساعتی سه تا چهار میلیون تومان اجاره داده می‌شود و طبیعتاً خیلی‌ها توان پرداخت این هزینه را ندارند و در نتیجه نمی‌توان انتظار توسعه ورزش همگانی را داشت.

وی درباره جایگاه بانوان در ورزش كشور تصریح كرد: متأسفانه شأن بانوان در ورزش كشور نگه داشته نشده است و فقط شعارهای بیخود داده‌ایم.
بلادی با ذكر مثالی ادامه داد: در ورزش تیراندازی، ورزشكاران بانوی كشورمان با هزینه‌های شخصی اعزام می‌شوند درحالی‌كه هزینه‌های زیادی در این ورزش وجود دارد. متأسفانه در حوزه ورزش به‌گونه‌ای مدیریت كرده‌ایم كه خیلی‌ها از ورزش دور شده‌اند و خیلی از استعدادها خانه‌نشین شده‌اند و خیلی‌ها هم مهاجرت كرده‌اند.

بلادی با اشاره به موضوع ورود بانوان به استادیوم‌های ورزشی بیان كرد: ورود بانوان به استادیوم‌ها از سر مجبوری بود زیرا اگر این كار را انجام نمی‌دادیم فیفا ایران را جریمه و تحریم می‌كرد. متأسفانه این رفتارها موجب شده است خیلی‌ها از ورزش زده شوند.

توزیع نامتوازن امكانات و منابع یكی از چالش‌های ورزش كشور است
در ادامه حسین اوجاقی با بیان اینكه ایران قوی با انسان‌های قوی ساخته می‌شود، گفت: آدم‌ها هرچقدر قوی باشند، بهتر می‌توانیم كشور خود را بسازیم. قدرت نه‌تنها قدرت فیزیكی بلكه قدرت تفكر و روحیه هم می‌تواند باشد و هم‌زمان هرچقدر جوانمردی، اخلاق و تفكر هرچقدر بیشتر باشد، سازندگی بهتر و بیشتر اتفاق خواهد افتاد.

وی درباره اثراتی كه ورزش بر زندگی فردی و جامعه می‌گذارد، بیان كرد: ورزش هم جسم و هم روح انسان را می‌تواند بسازد اما ویترین ورزش كشور ورزش قهرمانی است. وقتی در میادین بین‌المللی پرچم كشورمان به احتزار درمی‌آید، افتخاری برای كشورمان است و در واقع جایگاه بهتری پیدا می‌كنیم.

نماینده علیرضا زاكانی با اذعان به نبود زیرساخت‌های لازم ورزشی در كشور اظهار كرد: برای تحقق قهرمانی ورزشی در سطح بین‌المللی نیازمند زیرساخت‌های خوب، برنامه‌ریزی مناسب و مدیران قوی نیاز داریم. هم‌اكنون كدام ورزش می‌تواند میزبان تمرین یك تیم خارجی در داخل كشورمان باشد. در حوزه امكانات، ابزارآلات و تجهیزات برای تمرین ساده یك تیم ملی مشكل داریم و سالن مجهز و آبرومند كه میزبان تمرین یك تیم ملی خارجی باشیم در كشور نداریم.

وی افزود: سالن‌های بزرگی كه بتوانیم مسابقات بین‌المللی با استانداردهای جهانی تعریف كنیم در كشور نداریم اما مهم‌تر از این موارد، تفكر و برنامه‌ریزی پشت این زیرساخت‌ها است. در دولت خدمت آقای زاكانی این اعتقاد وجود دارد كه كار باید به دست كاردان سپرده شود و كارشناسان و اهالی ورزش برای ورزش تصمیم‌گیری كنند. ایران قوی و ورزش قوی هرگز ساخته نمی‌شود مگر اینكه مردم مشاركت كنند. مشاركت مردم در تمام عرصه‌ها ازجمله ورزش باید وجود داشته باشد كه البته با حمایت و نه تصدی‌گری دولت صورت می‌گیرد.

اوجاقی در خصوص اولویت‌های ورزشی كشور و چالش‌هایی كه در این زمینه وجود دارد، عنوان كرد: توزیع نامتوازن امكانات و منابع در سطح كشور یكی از چالش‌های اصلی در حوزه ورزشی است. این موضوع با آمایش سرزمینی و سند ملی قابل حل است كه در دولت سیزدهم این كار آغاز شده است و باید پیگیری كرد تا به سرانجام برسد.

وی به دیپلماسی ورزش و ضرورت توجه به این مهم به عنوان یكی از اولویت‌های ورزشی كشور اشاره و بیان كرد: حضور در مجامع بین‌المللی و كسب كرسی‌های بین‌المللی در ورزش‌های قهرمانی بسیار مهم است.

نماینده علیرضا زاكانی درباره چالش دیگری كه در حوزه ورزش وجود دارد، گفت: نبود امكانات و تجهیزات مناسب یك چالش است و در این راستا حتماً باید فناوری در ساخت ابزار و امكانات داخلی در حوزه ورزش تقویت شود.
وی با تصریح بر این موضوع كه در سه سال گذشته ورزش بانوان رشد قابل‌توجهی داشته است، اظهار كرد: بانوان در رشته‌های مختلف افتخارات زیادی كسب كرده‌اند و در كنار این موضوع تعداد ورزشكارانی كه بیمه شده‌اند نشان می‌دهد دختران در حوزه ورزش فعالیت بیشتری داشته‌اند.

اوجاقی با بیان اینكه محور خانواده بانوان بوده و دارای یك جایگاه ویژه هستند، عنوان كرد: اگر در خانواده‌ای امنیت برای مادر وجود داشته باشد، آرامش در كل خانواده وجود دارد. رشد و تعالی خانواده بر عهده مادر خانواده است و به همین جهت باید برای مادران و همسران امكانات ورزشی وجود داشته باشد كه این موضوع در شهرداری تهران مورد توجه قرار گرفته است.

توسعه زیرساخت‌های ورزشی نیازمند سرمایه‌گذار داخلی و خارجی است
در ادامه امیرحسین اكبرپور با اشاره به رهنمودهای رهبر انقلاب درباره ایران قوی و ورزش قوی گفت: این سخن بدین معنا است كه با ورزش قوی می‌توانیم ایران قوی را بسازیم. امروزه كشورهای پیشرفته جهان به ورزش به عنوان یكی از ابزارهای توسعه اقتصادی نگاه می‌كنند و می‌توان به ورزش به عنوان سیاست‌های اصلی جهت رشد اقتصادی بهره گرفت.

وی از رویكردهای فرهنگی كه در ورزش مستتر است گفت و بیان كرد: می‌توانیم با استفاده از ورزش یك وفاق ملی را در كشور ایجاد كنیم. امروزه كشورهای حاشیه خلیج‌فارس سرمایه‌گذاری‌های میلیارد دلاری روی ورزش انجام داده‌اند و هدف آن‌ها پیشبرد و توسعه اقتصادی و فرهنگی است.

نماینده امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینكه توسعه فرهنگی در توسعه اقتصادی هم نمود دارد، عنوان كرد: زمانی كه رویكردهای جهانی نسبت به یك كشور بهبود پیدا كند، كشورهای دیگر می‌توانند انگیزه سرمایه‌گذاری آن كشور را برای خود ببینند كه این مهم موجب توسعه سرمایه‌گذاری كشورهای دیگر در كشورمان می‌شود.

وی جذب توریست را یكی دیگر از ابعاد مهم ورزش عنوان و اظهار كرد: برنامه‌های «دولت مردم، دولت خانواده» در حوزه ورزش دارای ابعاد مختلفی است؛ یكی از این ابعاد و جنبه‌ها دیپلماسی ورزش است تا بتوانیم سفیران ورزشی را برای تبلیغ ظرفیت‌های كشور داشته باشیم. یكی از ظرفیت‌های كشور در این حوزه ورزش پهلوانی است كه در فرهنگ چند هزارساله كشورمان مطرح است.

اكبرپور افزود: از طرف دیگر باید زیرساخت‌ها را برای توسعه ورزش‌های قهرمانی ایجاد كنیم كه این مهم نیازمند سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی داشته باشیم. در حقیقت باید بتوانیم سرمایه‌های خارجی را جهت توسعه زیرساخت‌های ورزشی كشور مانند استادیوم‌ها و اقامتگاه‌ها برای ورزشكاران خارجی جذب كنیم.

وی یكی از مهم‌ترین چالش‌های اصلی موجود در حوزه ورزش را توزیع امكانات ورزشی دانست و گفت: امكانات ورزشی باید به صورت عادلانه بین شهرها و كلان‌شهرها و همچنین روستاها توزیع شود تا همه مردم بتوانند از امكانات ورزشی استفاده كنند زیرا معتقد هستیم جسم سالم زمینه‌ساز روح سالم است و روح سالم می‌تواند باعث ایجاد جامعه مترقی شود.

ضرورت فعالیت دولت در تشویق و ترویج ورزش بانوان

در ادامه نماینده امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی از وجود عدالت در استفاده از امكان ورزشی در بانوان در دولت سیزدهم گفت و بیان كرد: مردم این موضوع را به‌خوبی احساس كردند و زمینه‌های زیرساختی برای ورود بانوان به ورزشگاه‌ها فراهم شد كه البته باید در دولت بعدی توسعه پیدا كند.

وی از فضیلت ورزش همگانی گفت و تصریح كرد: ورزش همگانی تأثیر بسیار زیادی در ارتقاء نشاط و سلامت جامعه دارد و ضرورت ایجاد بسترهای لازم برای استفاده همگانی مردم از ورزش اجتناب‌ناپذیر است.

اكبرپور با تأكید بر اینكه دولت باید در تشویق و ترویج ورزش بانوان فعالیت كند، گفت: ترویج ورزش همگانی در سبد خانوار به عنوان یك اصل تعریف شده است. شعار دولت دكتر قاضی‌زاده هاشمی، دولت خانواده و دولت مردم است و مركزیت خانواده بر عهده بانوان عزیز است و به همین جهت به بانوان در حوزه ورزش همگانی و قهرمانی توجه ویژه‌ای صورت خواهد گرفت.

آمارها از افت ایران در ورزش قهرمانی خبر می‌دهند

در ادامه مهدی محمدباقری در ادامه با بیان اینكه از فقدان سند ملی توسعه ورزش و تربیت‌بدنی در كشور رنج می‌بریم، تصریح كرد: نبود این سند به دلیل عدم همراهی منسجم دستگاه‌های كشور و جزیره‌ای كار كردن آن‌ها است. همچنین در ورزش كشور از فقدان نظام جامع باشگاه‌داری رنج می‌بریم كه نتوانستیم تسهیل گری لازم را انجام دهیم تا بخش خصوصی بتواند در عرصه باشگاه‌داری وارد شود و مقررات به نحوی باشد كه ضمن حمایت و سیاست‌گذاری در این عرصه، آن‌ها بتوانند در حوزه‌های اقتصادی ورزش فعالیت كنند.

وی از افول جایگاه رقابتی ایران در رویدادهای بزرگ ورزشی گفت و بیان كرد: آمار و ارقام نشان می‌دهد از جنبه كیفی و كمی دچار افت هستیم زیرا كسب مدال‌های آسیایی و جهانی به كیفیت و تعداد گذشته نیست.

نماینده محمدباقر قالیباف با اشاره به عدم دسترسی آسان و ارزان به ورزش به عنوان یكی از چالش‌های موجود در عرصه ورزش كشور یاد كرد و گفت: موضوع ورزش همگانی اهمیت بسیار زیادی دارد اما در این مسیر نتوانسته‌ایم امكانات و خدمات را به نحو مطلوب در دسترس قرار دهیم. نتیجه این عدم توسعه، افزایش هزینه‌های درمانی در بین اقشار مختلف به دلیل فقر حركتی شده است.
وی مهم‌ترین چالش امروز را عدم توزیع عادلانه زیرساخت‌ها عنوان و بیان كرد: اصلی‌ترین رویكرد در دولت آتی رفع این ناعدالتی است تا همه جامعه به طور برابر از زیرساخت‌های ورزشی استفاده كنند.

محمدباقری عدالت جنسیتی در توزیع زیرساخت‌ها و بهره‌مندی بانوان را اولویت دولت محمدباقر قالیباف عنوان و اظهار كرد: هم موضوع زیرساخت‌ها و هم موضوع امكان بهره‌مندی برای آقایان و بانوان به صورت همسان و برابر وجود داشته باشد. در زمانی كه در شهرداری تهران حضور داشتیم، استخرهای دوقلو را در تهران ایجاد كردیم تا خانواده‌ها در زمان واحد و در دو استخر مجزا بتوانند از فعالیت‌های ورزشی بهره‌مند شوند.

نماینده محمدباقر قالیباف با بیان اینكه «دولت خدمت و پیشرفت» در پی ایجاد زندگی خوب برای مردم است، اشاره كرد: یكی از شرایط زندگی خوب این است كه مردم در نشاط و شادابی باشند و جامعه بانشاط باشد و نقش‌آفرینی ورزش همگانی در تحقق این هدف مهم غیر قابل انكار است.

وی افزود: یكی از مؤلفه‌های اصلی در توسعه ورزش همگانی آن است كه با حداقل امكانات و بهبود زیرساخت‌های اولیه قابلیت توسعه وجود داشته باشد و این كار را در شهرداری تهران پیاده كردیم.

محمدباقری بانوان را پیشران توسعه و پیشرفت ایران در دولت خدمت و پیشرفت آقای دكتر قالیباف عنوان كرد و گفت: جایگاه ورزش بانوان در دولت آتی تابعی از توجه واقعی به بانوان خواهد بود. كاش همان‌قدر كه جوش حضور بانوان در سكوهای ورزشی را می‌زدیم تلاش می‌كردیم زیرساخت‌ها، اعتبارات و تصمیمات در این حوزه متناسب و عادلانه توزیع شود.

برنامه پاستور شماره 14، مناظره میان نمایندگان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از شبكه رادیویی ورزش با اجرای خسرو والیزاده 4 تیرماه از ساعت 13 تا 16:30 به روی آنتن رفت.

انتهای پیام/

دسترسی سریع
1 مناسبت