از ساعت به مدت

زارعی: تجربه رضا علیپور مدال خوشرنگ سنگ نوردی را برای ما گرفت

رئیس فدراسیون كوهنوردی گفت: با زیرساخت‌هایی كه داریم نمیتوانیم صاحب مدال‌های جهانی باشیم و فقط تجربه علیپور بود كه این مدال را برای ما گرفت.

1402/07/12
13:00

رضا زارعی رئیس فدراسیون كوهنوردی در گفت‌وگو با برنامه از این سو تا هانگژو رادیو ورزش ضمن تبریك مدال طلای رضا علیپور در بازیهای آسیایی بیان كرد: به دلیل تغییراتی كه در زیرساخت‌های سنگ نوردی ایجاد شده بود، كار را برای ما سخت كرده بود و علیپور دو سال از مدال دور بود. امسال با پشتیبانی كمیته المپیك و وزارت ورزش توانستیم امكانات مورد نیاز مانند سنسور سرعت را فراهم كنیم كه رضا علیپور یك ماه بر روی این سنسور سرعت كار كرد و توانست در این مسابقات مدال طلا را بگیرد.

زارعی ادامه داد: تفاوت رشته سرعت با دیگر رشته‌های سنگ‌نوردی دیواره مرتفع 15 متری است كه در سالن‌ها نصب می‌شود كه زیرساخت این دیواره‌ها در سطح كشور ما وجود ندارد و ما در حد انگشتان یك دست دیواره استاندارد داریم.

رئیس فدراسیون كوهنوردی افزود: این رشته به رغم اینكه یك رشته المپیكی است هنوز در كشور ما جا نیفتاده است. هزینه‌های این رشته نسبت به رشته‌های دیگر كوهنوردی بالاتر نیست ولی در فضای باز نصب كردن این دیواره‌ها بسیار سخت است و ما نیاز به سالن داریم.

زارعی گفت: در زنجان یك دیواره سه ماه است كه نصب شده و با همین دیواره بود كه علیپور و دیگر بچه‌ها در 6 مسابقه جهانی شركت كردند.

زارعی اعلام كرد: این رشته ذاتاً برای اندونزی و چین است و اگر بخواهیم صادقانه صحبت كنیم تجربه رضا علیپور این مدال را برای ما گرفت. هنوز دیواره سنگ نوردی قزوین به ثمر نرسیده و در زمستان علیپورها در فضای باز تمرین می‌كنند.

وی ادامه داد: با این شرایط نمی‌توانیم بگوییم صاحب مدال‌های جهانی هستیم. كشور چین روی ورزش و همچنین بر روی ورزش سنگ نوردی سرمایه گذاری كرده است. درهانگژو كشور چین برای كمپ تیم ملی 5 میلیون دلار هزینه كرده است ولی سهم ما واقعاً چقدر است؟ ما باید تلاش كنیم زیرساخت‌ها را ایجاد كنیم و بعد متوقع باشیم كه مدال بگیریم.

زارعی در مورد جذب اسپانسر برای رشته كوهنوردی گفت: 400 ورزشكار بین 6 تا 12 سال در مسابقات نونهالان در همدان شركت كردند كه همین مسائل باعث می‌شود كه اسپانسر هم جذب شود. ما باید استعدادیابی در ماده سرعت را بهتر و بیشتر انجام دهیم و باشگاه‌ها هم باید در این موضوع به ما بیشتر كمك كنند.

برنامه از این سو تا هانگژو هر روز از ساعت 5 از شبكه رادیویی ورزش موج اف ام ردیف 92 مگاهرتز تقدیم شنوندگان خواهد شد.

انتهای پیام/

دسترسی سریع
1 مناسبت