از ساعت به مدت

امام خمینی(ره): این محرم و صفر است كه اسلام را زنده نگه داشته است

امام خمینی(ره) تاكید زیادی بر اهمیت ماه‌های محرم و صفر در سخنرانی‌ها و كتاب‌هایشان داشته‌اند.

1402/04/29
10:16

به مناسبت فرا رسیدن ماه‌های محرم و صفر بخشی از سخنان امام خمینی(ره) در اهمیت ماه‌های عزاداری را می‌خوانید.

محرّم ماهی است كه عدالت در مقابل ظلم و حق در مقابل باطل قیام كرده و به اثبات‏‎ ‎‏رسانده است كه در طول تاریخ، همیشه حق بر باطل پیروز شده است. امسال در ماه‏‎ ‎‏محرّم، نهضت حق در مقابل باطل تقویت می شود. من امیدوارم كه نهضت اسلامی‏‎ ‎‏ایران، در این ماه محرّم مراحل آخر خود را طی كند.‏

(صحیفه امام جلد 5، صفحه 177)

ماه محرّم، ماه حماسه و شجاعت و فداكاری آغاز شد؛ ماهی كه خون بر‏‎ ‎‏شمشیر پیروز شد، ماهی كه قدرت حق، باطل را تا ابد محكوم و داغ باطل بر جبهۀ‏‎ ‎‏ستمكاران و حكومتهای شیطانی زد، ماهی كه به نسلها در طول تاریخ، راه پیروزی بر سر‏‎ ‎‏نیزه را آموخت، ماهی كه شكست ابر قدرتها را در مقابل كلمۀ حق به ثبت رساند، ماهی‏‎ ‎‏كه امام مسلمین، راه مبارزه با ستمكاران تاریخ را به ما آموخت، راهی كه باید مشت گره‏‎ ‎‏كردۀ آزادیخواهان و استقلال طلبان و حق گویان بر تانكها و مسلسلها و جنود ابلیس غلبه‏‎ ‎‏كند و كلمۀ حق، باطل را محو نماید. امام مسلمین به ما آموخت كه در حالی كه ستمگر‏‎ ‎‏زمان بر مسلمین حكومت جائرانه می كند، در مقابل او اگر چه قوای شما ناهماهنگ باشد‏‎ ‎‏بپاخیزید و استنكار كنید و اگر كیان اسلام را در خطر دیدید، فداكاری كنید و خون نثار‏‎ ‎‏نمایید.

‏(صحیفه امام جلد 5، صفحه 75)

همه روز باید ملت ما این معنا را داشته باشد كه امروز روز عاشوراست و ما باید مقابل ظلم بایستیم؛ و همین جا هم كربلاست و باید نقش كربلا را ما پیاده كنیم، انحصار به یك زمین نداشته؛ انحصار به یك افراد نداشته. قضیه كربلا منحصر به یك جمعیت هفتاد و چند نفری و یك زمین كربلا نبوده. همه زمینها باید این نقشه را اجرا كنند، و همه روزها غفلت نكنند.

(صحیفه امام، ج 10، ص 120 – 122 )

ما باید حافظ این سنتهای اسلامی، حافظ این دستجات مبارك اسلامی كه در عاشورا، در محرم و صفر، در مواقع مقتضی به راه می افتند، [باشیم؛] تأكید كنیم كه بیشتر دنبالش باشند. محرم و صفر است كه اسلام را نگه داشته است. فداكاری سید الشهدا- سلام الله علیه- است كه اسلام را برای ما زنده نگه داشته است

( صحیفه امام؛ ج 15، ص 333 )

حضرت سید الشهدا- سلام الله علیه- به همه آموخت كه در مقابل ظلم، در مقابل ستم، در مقابل حكومت جائر چه باید كرد. با اینكه از اول می دانست كه در این راه كه می رود، راهی است كه باید همه اصحاب خودش و خانواده خودش را فدا كند و این عزیزان اسلام را برای اسلام قربانی كند، لكن عاقبتش را هم می دانست. اگر نبود این نهضت؛ نهضت حسین- علیه السلام- یزید و اتباع یزید اسلام را وارونه به مردم نشان می دادند. و از اول، اینها اعتقاد به اسلام نداشتند و نسبت به اولیای اسلام حقد و حسد داشتند. سید الشهدا با این فداكاری كه كرد، علاوه بر اینكه آنها را به شكست رساند و اندكی كه گذشت، مردم متوجه شدند كه چه غائله ای و چه مصیبتی وارد شد. و همین مصیبت موجب به هم خوردن اوضاع بنی امیه شد، علاوه بر این، در طول تاریخ آموخت به همه كه راه همین است. از قلت عدد نترسید، عدد، كار پیش نمی برد، كیفیت اعداد، كیفیت جهاد، اعدای مقابل اعدا، آن است كه كار را پیش می برد. افراد ممكن است خیلی زیاد باشند، لكن در كیفیت ناقص باشند یا پوچ. و افراد ممكن است كم باشند، لكن در كیفیت توانا باشند و سرافراز.

(صحیفه امام؛ ج 17، ص 52 – 56 )

اربعین سید مظلومان و سرور شهیدان ـ صلواة الله و سلامه علیه ـ رسید. بر ملت‏‎ ‎‏رشید و آگاه ما «اربعین»های سودمندی گذشت.... گویی خون شهیدان ما امتداد خون پاك شهیدان كربلاست... اربعین امسال استثنایی و نمونه‏‎ ‎‏است؛ راهپیمایی و تظاهرات پرشور در این اربعین وظیفۀ شرعی و ملی است.

‏( صحیفه امام جلد 5، صفحه 477 )

همان مقداری كه فداكاری حضرت ارزش پیش خدای تبارك و تعالی دارد و در پیشبرد نهضت حسین- سلام اللَّه علیه- كمك كرده است، خطبه ‏های حضرت سجاد و حضرت زینب هم به همان مقدار یا قریب آن مقدار تأثیر داشته است. آنها به ما فهماندند كه در مقابل جائر، در مقابل حكومت جور، نباید زنها بترسند و نباید مردها بترسند. در مقابل یزید، حضرت زینب- سلام اللَّه علیها- ایستاد و آن را همچو تحقیر كرد كه بنی امیه در عمرشان همچو تحقیری نشنیده بودند.

( صحیفه امام، ج‏17، ص: 54 )

انتهای پیام/

دسترسی سریع
1 مناسبت