رادیو جام جهانی، ارمغان صدای ملی كه به سلیقه شنوندههایش احترام گذاشت.
حسن عبدالهاشمپور، تهیه كننده و نویسنده ورزشی در یادداشتی برای رادیو ورزش نوشت:
در هنگامه بیست و دومین دوره رقابتهای جام جهانی در قطر 2022، موقعیتی نو برای دوستداران ورزش ایجاد شد تا علاوه بر شبكه اختصاصی ورزشی رادیو؛ رادیو ورزش، مهمترین رویداد ورزشی جهان را كه به تعبیر كارشناسان و صاحب نظران و بر اساس آمار و اطلاعات از سطح درآمد میزبان و استقبال تماشاگران و پوششهای رسانهای، حتی از پیكارهای المپیك جذابتر و پرطرفدارتر است، تعقیب كنند.
با گشایش موقت رادیو جام جهانی امكان ویژهای برای مخاطبان مشتاق صدای ملی فراهم آورد تا از منبعی مستقل، بدون واسطه و تنها از یك رویداد بشنوند و آنچه برای پیگیری یك رویداد منحصر به فرد نیاز دارند، دریافت كنند.
جهان شمولی فوتبال تثبیت شده و این رشته عالمگیر تنها پدیده آشنایی است كه در قریب به یك ماه تمامی فعالیتهای جهانی حتی جنگ میان كشورها را تحت الشعاع خود قرار میدهد و كشورها را بر پایه نتایجی كه به دست میآورند موفق در صحنههای جهانی قلمداد میكنند.
فوتبال در جهان به این سمت و سو رفته كه كشورهای صاحب سبك با هزینههای قابل توجه در صدد نشان دادن پیشرفتهای خود هستند و به گونهای معرف قابلیتهای شركت كننده در جام جهانی است.
ایران ما هم در این پیكارها حضور یافت تا در صحنهای جهانی و در حضور تمامی كشورهای دستچین و گلچین شده كه به جز قطر میزبان، مابقی از بستر دیدارهای مقدماتی و انتخابی پیش آمدند، در چشمگیرترین جشنواره ورزشی دنیا شركت كند.
شوق فوتبال معطوف به یك یا چند كشور و یا همین 32 تیم نیست، بلكه به واسطه تعلقاتی كه ایجاد كرده در تمام دنیا مخاطبان زیادی دارد و در كشورمان هم به شدت مورد توجه است و ناگفته پیداست هم حجم فعالان فنی و رسمی به آن زیاد است و هم میزان مشتاقان و تعقیب كنندگان به آن نسبت به تمامی رشتههای ورزشی بیشتر و غیر قابل قیاس است.
فوتبال با رغبت انگیزی شگرفی كه در نسل نو دارد، در كشورهایی نظیر ایران كه صاحب پیشینه ورزشی زیاد و ریشه قدیمی فوتبالی و جمعیت قابل ملاحظه است، رسانههایی پویا و بالنده با قابلیتهای همسانی و نزدیكی با كیفیت برتر رسانههای جهانی را نیاز دارد كه در انتقال خبرها و تحلیلها در مسابقاتی همچون جام جهانی، كارآیی حرفهای و مطلوب را داشته باشد.
اگر چه رادیو ورزش همانند همیشه به شكل پیوسته و شایسته و با نگاهی نافذ و جامع، جام جهانی را به گوش مخاطبان رساند اما ایده داشتن یك شبكه رادیویی مستقل، ولو به شكل كوتاه و همزمان با بازیها؛ در حقیقت احترام گذاشتن به خواست مخاطب و دعوت از وی برای همراه شدن با موج جام جهانی و صرفا از همین رویداد بود.
این اتفاق برای نخستین بار و با ابتكار خوب صورت پذیرفت كه رادیو جام جهانی در كنار رادیو ورزش كه رسالت و ماموریت پرداخت به تمامی رشتههای ورزشی را دارد، با فعالیت محدود به یك جام ولی با گستردگی عظیم در حد تمام جهان، با حضور و همراهی بهترین گزارشگران و مجریان و تهیه برنامه.هایی ناشنیده و جذاب، مخاطبان و مشتاقان وفادار رادیو و جام جهانی قطر را سیراب كند.
در ساعات متمادی پوششهای ویژه، اختصاصی و زنده از جام جهانی صورت پذیرفت و بسیاری از رقابتها و مسابقات مستقلا از رادیو جام جهانی پخش شد كه بدون اغراق، كیفیت برنامهها با نمونههای مشابه در قاب تلویزیون از حیث تنوع بخشها، كیفیت گزارشها و تحلیلها، برتر نبوده باشد؛ كمتر نبود.
رادیو جام جهانی با هدفی مخاطب محور پدید آمد و اثرش را گذاشت به خصوص اینكه صرفا از زمان شروع پیكارها آمد و با اتمام پیكارها به پایان كارش میرسد ولی دستاورد بزرگ دیگرش، علاوه بر احترامی كه برای شنوندهاش قائل شده و انتقال و انعكاس حرفهای رویدادهای جام جهانی؛ امتحان احسنی است كه داد تا در دیگر زمانهای مشابه، به شكلی چنین گسترده، در قالبی یكپارچه و انحصاری، رادیوی ملی به پخش برنامههای مختص آن بپردازد.
رادیو جام جهانی یك موفقیت آشكار بود كه حتما سنگ بنایی خواهد بود برای نوآوریهای دیگر از سوی صدای جمهوری اسلامی ایران و خلق ساعات و لحظاتی شنیدنی برای آنان كه ورزش را دوست میدارند.
انتهای پیام/