از ساعت به مدت

بیستم ذی الحجه سالروز ولادت امام موسی كاظم (ع)

بیستم ذی الحجه سالروز ولادت امام موسی كاظم (علیه السلام) ایران اسلامی مسرور از این ولادت با سعادت است.

1401/04/29
12:42

به گزارش رادیو ورزش؛ موسی بن جعفر (127 یا 128-183ق) معروف به امام موسی كاظم و ملقب به كاظم و باب الحوائج، هفتمین امام شیعیان دوازده امامی است.

ایشان در سال 128قمری، همزمان با انتقال قدرت از امویان به عباسیان متولد شد و در سال 148ق پس از شهادت پدرش، امام صادق (ع)، به امامت رسید. دوران 35ساله امامت او با خلافت منصور، هادی، مهدی و هارون عباسی همزمان بود. او چندین بار از سوی مهدی و هارون عباسی زندانی شد و در سال 183ق در زندان سندی بن شاهك به شهادت رسید. با شهادت او، امامت به فرزندش علی بن موسی (ع) منتقل شد.

القاب و كنیه امام موسی كاظم (ع)

مهم‌ترین و معروف‌ترین لقب امام موسی كاظم علیه السلام، «كاظم» است. كظم به معنی بیرون آمدن نَفَس است. كَظوم كسی است كه نَفَس خود را حبس می‌كند و این كنایه از سكوت است و كاظم یعنی فرو خورنده خشم و غضب. از دیگر القاب آن حضرت می‌توان به عالم، صالح، باب الحوائج، صابر، امین و زین المجتهدین اشاره كرد. مهم‌ترین كنیه آن حضرت عبدصالح و ابوالحسن می‌باشد كه در میان اهل حدیث به ابوالحسن اول معروف است.

نجمه همسر امام

نجمه، مادر بزرگوار امام رضا (علیه السلام) و از زنان مؤمنه، پارسا، نجیب و پاكیزه بود. حمیده، همسر امام صادق (علیه السلام)، او را كه كنیزى از اهالى مغرب بود، خرید و به منزل برد.

نجمه در خانه امام صادق (علیه السلام)، حمیده خاتون را بسیار احترام مى كرد و به خاطر جلال و عظمت او، هیچ گاه نزدش نمى نشست! روزى حمیده در عالم رویا، رسول گرامى اسلام (صلی الله علیه وآله) را دید كه به او فرمودند: اى حمیده! نـجـمـه را به ازدواج فرزند خود موسى درآور، زیرا از او فرزندى به دنیا خواهد آمد كه بهترین فرد روى زمین باشد. پس از این پیام، حمیده به فرزندش امام كاظم (علیه السلام) فرمود: پسرم! نـجـمـه بانویى است كه من هرگز بهتر از او را ندیده ام، زیرا در زیركى و محاسن اخلاق، مانندى ندارد.

من او را به تو مى بخشم، تو نیز در حق او نیكى كن. ثـمـره ازدواج امـام مـوسـى بـن جعفر (علیه السلام) و نجمه، نورى شد كه در شكم مادر به تسبیح و تهلیل مـشـغـول بـود و مـادر از آن، احـسـاس سنگینى نمى كرد و چون به دنیا آمد، دست‌ها را بر زمین گذاشت، سر را به سوى آسمان بلند كرد و لب هاى مباركش را به حركت درآورد: گویا با خدایش راز و نیاز مى كرد. پس از تولد امام هشتم (علیه السلام)، این بانوى مكرمه با تربیت گوهرى تابناك، ارزشى فراتر یافت.

انتهای پیام/

دسترسی سریع
1 مناسبت