پیشكسوت رادیو ورزش گفت: جشنواره صدای ورزش با جذب استعدادها باید نقش بسزایی در پرورش گزارشگران خوب ایفا كند.
غلامعلی پیرایرانی تهیه كننده، گوینده و كارشناس پیشكسوت شبكه رادیویی ورزش در گفت و گو با رادیو ورزش درباره جشنواره صدای ورزش گفت: ما میزبان این جشنواره هستیم و میزبان همیشه سعی میكند سفره ای برای میهمان بچیند كه خالی از اشكال باشد ما هم برای برنامه ها باید حق میزبانی را ادا كنیم یعنی بهترین برنامه را برای شنونده در نظر بگیریم.
وی ادامه داد: باید سعی كنیم همه برنامه های ما جشنواره ای باشد. برای شركت در جشنواره باید نام تهیه كنندگان را بپرسیم و وقتی قرار شد در جشنواره شركت كنند یكی از برنامه های آنان را در طول سال را از آرشیو خارج كنیم تا در جشنواره بگنجانیم. آن وقت میتوانیم بگوییم كه برنامه های جامعی را برای شنوندگان تدارك دیده ایم.
این پیشكسوت رادیو ورزش اظهار كرد: در زمانی كه تهیه كننده بودم نمیدانستم كدام اثرم در جشنواره حضور دارد چون من در جشنواره شركت نكرده بودم، اما دیدم برنده تندیس طلایی جشنواره شدم.
پیرایرانی بیان كرد: معتقدم در دوره بعدی جشنواره باید از هر تهیه كننده یكی از برنامه های آرشیوی او را بدون اینكه آن تهیه كننده خبر داشته باشد برداریم و بررسی كنیم و هر كس برنده شد به وی جایزه دهیم.
وی تصریح كرد: جشنواره سعی میكند اعلام كند در چه رشته های ورزشی به گزارشگر نیاز دارد تا شركت كنندگان آثار خود را بر اساس علاقه خود و نیاز شبكه ارسال كنند.
این پیشكسوت رادیو ورزش ادامه داد: رادیو ورزش به گزارشگرانی نیاز دارد كه میتوانند شبكه را در رشته هایی مثل چوگان، ژیمناستیك و سایر رشته های ورزشی كه كمتر از آنها در رسانه ها یاد میشود، یاری كنند.
وی بیان كرد: در گزارشگری صرف نام بردن از چند ورزشكار كافی نیست تا خود را گزارشگر تلقی كنیم و اطلاعاتی را با داد و فریاد برای شبكه بفرستیم بلكه باید یكسری مهارتها را در گزارشگران ببینیم مثل صدای خوب، فهم درست از رشته ورزشی و آنچه باید در مهارتها به كار گیرند و بر زبان آورند مهم است.
پیشكسوت رادیو ورزش اضافه كرد: هم اكنون شاهد هستیم برخی گزارشگران اسم بازیكنان را می آورند بدون اینكه منطقه زمین را برای شنوندگان رادیو بگویند بدون اینكه بگویند توپ كجاست، بدون اینكه از حواشی بگویند میروند یكسری اطلاعات از كامپیوتر میگیرند و میگویند مثلا رونالدو در فلان تاریخ فلان كار را كرد.
پیرایرانی تاكید كرد: برای گزارش اول باید به تخصص خود در آن رشته ورزشی توجه داشته باشیم و به رشته هایی بپردازیم كه كمتر شبكه رادیویی ورزش در آن گزارشگر دارد.
وی با بیان اینكه متاسفانه اكثر گزارشگران بدون تخصص گزارشگر شده اند، بیان كرد: من سعی كردم چند گزارشگر را معرفی كنم مثل آقایان خیابانی و عطاران و سایر عزیزان همچنین با یك گزارشگر از بانوان كار كردم كه الان در دوبلاژ فعالیت هم دارد. بنده اول سعی میكنم مهارتها را به شاگردان بیاموزم سپس از آنها امتحان بگیرم.
پیشكسوت رادیو ورزش تصریح كرد: جشنواره صدای ورزش با جذب استعدادها باید نقش بسزایی در پرورش گزارشگران خوب ایفا كند.
پیرایرانی اضافه كرد: با شناسایی استعدادها در گوشه و كنار كشور باید آنها را در یك كلاس حداقل دو ماه و حداقل 24 جلسه ای شركت دهیم تا فوت و فن گزارش را به آنها بیاموزیم سپس آنها را به زمین مسابقه ببریم تا ببینیم چقدر با آن رشته ورزشی آشنا هستند سپس عملكرد آنها را جمع بندی كنیم و در صورت امكان در رادیو ورزش جذب كنیم.
پیشكسوت رادیو ورزش تاكید كرد: هر روز تلاش میكنم تا مطالب جدیدی بیاموزم و باید در جهت تقویت زبان انگلیسی، تركی و روسی تلاش كنیم.
انتهای پیام/