از ساعت به مدت

رادیو ورزش

سلامت باشيم

تجربه كرونا از زبان پزشك متخصص بیماری های عفونی آثار روانی بعد از نقاهت از كرونا

برنامه "سلامت باشیم" سه شنبه 20 خرداد، با حضور دكتر شهاب الدین مشائی، متخصص بیماری های عفونی و رئیس بیمارستان تخصصی عفونی بوعلی زاهدان به پاسخگویی به سوالات شنوندگان درباره كرونا و طی كردن سالم دوران نقاهت پس از كرونا پرداخت.

1399/03/20
12:06

به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر شهاب الدین مشائی، متخصص بیماری های عفونی و رئیس بیمارستان تخصصی عفونی بوعلی زاهدان در پاسخ به سوال شنونده رادیو ورزش كه پرسیده بود: در اثر ابتلا به ویروس كرونا دچار اضطراب شده و حال پس از بهبود و بدست آوردن سلامتی همچنان دچار عدم آرامش روانی است. نمی تواند غذا بخورد و همچنان گمان می كند كه كرونا او را تهدید می كند. در جمع قرار نمی گیرد و ... و حالا كه بهبود یافته چطور می تواند به سلامت روان دست پیدا كند؟ به عنوان پزشكی كه خود نیز به این بیماری مبتلا شده توصیه كرد: ما در روانشناسی اصطلاحی با نام PTSD داریم. این اختلال مثل همان بیماری است كه بعضی از جانبازان ما در جنگ به آن مبتلا شده اند. به این معنی كه شدت استرس عواقبی دارد. با تداعی استرس همان حالت وخیم تداعی می شود و آنها احساس می كنند كه دوباره همان اتفاق در حال رخ دادن است. حتی ممكن است با فكر كردن به كرونا دچار تنگی نفس شوند، قفسه سینه آنها درد بگیرد و احساس كنند كه توانایی ندارند و دوباره دچار ضعف شده اند.
مشائی ادامه داد: من نیز به كرونا مبتلا شدم و حدود دو هفته است كه از این بیماری پاك شده ام. حدود سه هفته درگیر بیماری بودم. كرونا خودش موجب اضطراب و كم خوابی می شود. از طرفی شما مدام فكر می كنید كه آیا جز 5% از افرادی هستید كه خوب نمی شوند و خواهند مرد یا جز 95% كه بهبود پیدا می كنند. این استرس باعث پریشان شدن خواب ها و اضطراب مضاعف می شود. ولی من این نوید را بهبودیافتگان می دهم كه كسانی كه مبتلا شده اند بعد از برطرف شدن علائم و بهبودی اگر عفونت ثانویه ای در خلال بیماری ایجاد نشود؛ بیماری تقریبا بهبود 100% گرفته و دیگر بازنمی گردد.
ممكن است افراد بهبود یافته به دلیل ضعف سیستم ایمنی تا مدتی نسبت به ویروس ضعف نشان دهند و ابتلای خفیف تری داشته باشند. مگر اینكه جهش جدیدی در ژنوم ویروس ایجاد شود كه اینگونه نباشد.بنابراین كسانی كه بهبود یافته اند باید خیالشان آسوده باشد كه احتمال ابتلای مجدد آنها بسیار كم است و اگر هم باشد شدت بیماری مثل حالت اول نمی شود.
شما می توانید از طریق فایل صوتی پیوست شنونده بخشی از برنامه سلامت باشیم رادیو ورزش كه شامل صحبت های این متخصص درباره كرونا و پاسخگویی به سوالات عموم است؛ باشید.
برنامه سلامت باشیم با محوریت آگاهی رسانی در خصوص بیماری كرونا و با اجرای زهرا محمودوند ساعت 8:30 هر روز به مدت 30 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.
لطفا سوالات، ابهامات و نگرانی خود در زمینه بیماری كرونا را از طریق پیامك به شماره 30000306 و یا تماس با شماره تلفن های 22021387 و 22021388 با كارشناسان ما در میان بگذارید تا در ویژه برنامه سلامت باشیم پاسخگوی شما باشند.

دسترسی سریع
سلامت باشیم