از ساعت به مدت

رادیو ورزش

سلامت باشيم

متخصص تغذیه در گفتگو با رادیو ورزش؛ پیشگیری از كرونا با مصرف ویتامین D

برنامه "سلامت باشیم" رادیو ورزش، دوشنبه 22 اردیبهشت با دكتر احمد اسماعیل زاده، متخصص تغذیه، درباره كرونا و تغذیه گفتگو كرد.

1399/02/22
11:10

به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر احمد اسماعیل زاده، متخصص تغذیه، در خصوص تازه های تغذیه و كرونا گفت: درباره كرونا شواهد علمی چندان زیادی در رابطه با مواد مغذی نداریم؛ اما با توجه به اینكه كرونا یكی از بیماریهایی است كه در آن ویروس به سیستم ایمنی بدن حمله می كند و اگر سیستم ایمنی ضعیف باشد، احتمال ابتلا به كووید 19 زیاد می شود. بنابراین عمده نگاهی كه متخصصین تغذیه به این موارد دارند، در راستای پیشگیری است.
وی، خاطرنشان كرد: در طی هفته اخر یكی، دو مطالعه در زمینه تغذیه و كرونا منتشر شده است. امروزه تا حدودی به این نتیجه رسیده اند افرادی كه سطح ویتامین D پایینی دارند، احتمال بروز بیماری كرونا با شدت بالا در آنها بسیار زیاد است. مطالعات دیگری در حال انتشار هستند كه نشان می دهند میزان مرگ و میر ناشی از كرونا در افرادی كه سطح ویتامین D كمتری دارند به مراتب بیشتر از دیگر افراد است.
این متخصص تغذیه تصریح كرد: ویتامین D یكی از ویتامین های محلول در چربی است كه متأسفانه در اغلب نقاط دنیا كمبود آن شایع است. در كشور ما هم با توجه به آمارهایی كه وجود دارد، می توان تخمین زد حدود 65 تا 80 درصد افراد جامعه به كمبود ویتامین D مبتلا هستند. این كمبود مخصوص گروه سنی و جنسی خاصی نیست و در همه گروه ها وجود دارد.
وی ادامه داد: كمبود ویتامین D عوارض و بیماریهایی را می تواند با خود به همراه بیاورد؛ اما فعلاً كه بحث كرونا وجود دارد به افراد توصیه می كنیم اگر شك می كنند كه دچار كمبود ویتامین D هستند، حتماً یا از منابع غذایی این ویتامین استفاده كنند یا با قرار گرفتن در معرض نور آفتاب سعی كنند سطح ویتامین D بدنشان را بالا ببرند. در صورتی هم كه نمی توانند هیچ یك از این دو روش را به كار بگیرند، از مكمل های ویتامین D تحت نظر متخصص استفاده كنند.
دكتر اسماعیل زاد با اشاره به اینكه متأسفانه ویتامین D منابع غذایی زیادی ندارد، افزود: از مواد غذایی كه حاوی ویتامین D هستند، می توان به زرده تخم مرغ، لبنیات، ماهی و جگر اشاره كرد. با مصرف این مواد غذایی نمی توانیم مطمئن باشیم كه سطح ویتامین D بدن را به حد كافی برسانیم؛ زیرا میزان ویتامین D در این مواد غذایی بسیار اندك است. توصیه می كنیم افراد علاوه بر مصرف مواد غذایی ذكر شده، در معرض نور آفتاب قرار بگیرند.
وی، یادآور شد: مطالعات متعددی كه در زمینه ویتامین D و سنتز پوستی آن در دنیا انجام شده، نشان می دهد كه اگر دست ها و ناحیه صورت به مدت 15 تا 20 دقیقه از ساعت 10:30 تا 16 در مقابل نور آفتاب قرار بگیرند، ویتامین D در بدن فرد ساخته می شود و نیازی به اقدامات دیگر نیست.
شما می توانید از طریق فایل صوتی پیوست شنونده صبحت های این متخصص باشید.
برنامه سلامت باشیم با محوریت آگاهی رسانی در خصوص بیماری كرونا ساعت 8:30 هر روز به مدت 30 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شوندگان می شود.
لطفا سوالات، ابهامات و نگرانی خود در زمینه بیماری كرونا را از طریق پیامك به شماره 30000306 و یا تماس با شماره تلفن های 22021387 و 22021388 با كارشناسان ما در میان بگذارید تا در ویژه برنامه سلامت باشیم پاسخگوی شما باشند.

دسترسی سریع
سلامت باشیم