برنامه "دانشكده استعدادیابی" سه شنبه 28 خرداد، با حضور طناز حسینیون، ملی پوش اسبق تیم دو و میدانی و مدرس فدراسیون جهانی دو ومیدانی، به بحث استعدادیابی و استعدادپروری اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ طناز حسینیون، ملی پوش اسبق تیم دو و میدانی و مدرس فدراسیون جهانی دو ومیدانی، در تشریح تفاوت بین استعدادیابی و استعدادپروری گفت: استعدادیابی كشف یك استعداد است كه این استعداد می تواند یك قهرمان، مربی، مدیر و یا داور ورزشی باشد. استعدادپروری به پرورش و نگهداری این استعدادها اشاره دارد. اینكه برای مربی شرایطی فراهم كنیم كه رشد علمی داشته باشد و در قبال زحمتی كه می كشد به وی انگیزه بدهیم تا پویاتر عمل كند، به نوعی استعدادپروری مربیان ورزشی است.
وی، تصریح كرد: بخشی از استعدادپروری به خانواده و بخشی از آن به زمانی برمی گردد كه كودك هنوز وارد ورزش جدی نشده است. اگر راه رفتن افراد را مورد تجزیه و تحلیل قرار بدهیم، متوجه می شویم حتی در حركات پایه و اساسی مان كه اولین حركت راه رفتن است، اكثراً با مشكل مواجه هستند و یا دارای اختلالاتی هستند كه می تواند روی سلامتی آنها تأثیر بگذارد.
بسیاری افراد پس از كشف استعدادشان، متوجه می شوند كه در حركات پایه دچار اشكال هستند و متأسفانه بعد از كشف استعداد تازه باید این حركات پایه اصلاح شود و سپس فرد وارد آن رشته ورزشی شود و یا اگر خیلی پیش رفته باشد، حتماً در آن رشته قهرمانی اختلال ایجاد خواهد كرد. در این زمینه نقش مربیان پایه بسیار مهم است كه در مهدكودك ها و مدارس حضور دارند. این مربیان باید به خوبی حركات را آموزش ببینند و سپس به شاگرد و والدین آموزش بدهند.
حسینیون، در پاسخ به این پرسش كه آیا می توان بین استعدادیابی و استعدادپروری مرزی قائل شد، بیان كرد: لزوماً نمی توانیم این موضوع را مطرح كنیم. اگر بخواهیم مرزی قائل شویم، از هم جدا خواهند شد. عقیده من بر این است كه این دو همیشه باید در كنار هم قرار داشته باشند تا چرخه پویا و فعال باقی بماند.
برنامه دانشكده استعدادیابی، روزهای سه شنبه، ساعت 11:30 به مدت 30 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.