در برنامه "مشاور" جمعه 16 اسفند، دكتر جمال میرزایی، فوق تخصص بیماریهای عفونی و نیز دكتر محمد اوركی، روانشناس، درباره ویروس كرونا و استرس های به وجود آمده ناشی از آن توضیحاتی را بیان كردند.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر جمال میرزایی، فوق تخصص بیماریهای عفونی، در خصوص نگرانی مردم از ابتلا به ویروس كرونا گفت: یكی از مشكلاتی كه اكنون گریبانگیر آن هستیم، نگرانیهای بیش از حد مردم درباره ابتلا به ویروس كروناست و بعد از آن دنبال انجام تست هستند كه خیالشان راحت شود. در این میان ممكن است سوء استفاده هایی از جریان شود.
وی، در پاسخ به این سوال كه آیا لازم نیست خودمان به آزمایشگاه ها مراجعه كنیم و درخواست تست بدهیم، بیان كرد: اولین اقدامی كه فرد مشكوك به ابتلا بیماری انجام می دهد، مراجعه به پزشك است. پزشك بیماران را غربال می كنند و مواردی كه نیاز به تست دارند را آزمایش می گیرد و افرادی كه نیاز ندارند را به منازل راهنمایی می كند.
دكتر میرزایی، در پاسخ به این پرسش مخاطب برنامه كه آیا سرماخوردگی می تواند ارتباطی با ویروس كرونا داشته باشد، تصریح كرد: ویروس كرونا یكی از عوامل ایجاد سرماخوردگی در سالهای گذشته بوده است و همه ما احتمالاً به آن مبتلا شده ایم. ویروسی كه امسال شایع شده است، یك دسته از خانواده ویروس كروناست؛ منتها دردسرهای این دسته خیلی بیشتر از موارد قبلی بوده است.
در بسیاری از موارد افراد همان علائم سرماخوردگی (تب، سرفه خفیف، سوزش گلو و آبریزش بینی) را تجربه می كنند و ظرف 3 تا 5 روز از بین برود. مواردی كه علائم شدید دارند، اغلب دارای بیماریهای زمینه ای یا سنین بالا هستند.
وی، درباره سفر به نقاط مختلف كشور گفت: توصیه ای كه داریم این است كه افراد در شرایط فعلی از سفر كردن پرهیز كنند. درست است كه تعطیلات عید نزدیك است؛ اما همه ما باید دست به دست هم دهیم و این بیماری را با نشستن در منازل كنترل كنیم.
دكتر محمد اوركی، روانشناس، در ارتباط با استرس ناشی از امكان ابتلا به ویروس كرونا اظهار كرد: معمولاً وقتی با یك بحران زیستی یا محیطی مواجه می شویم، طبیعتاً یكی از پیامدهای مسئله استرس و تنیدگی است. این استرس بعضاً می تواند مشكل را بیشتر كند.
هانسلی كه مفهوم استرس را در روانشناسی وارد كرده، این جمله جالب را مطرح می كند كه «من نمی توانم استرس را حذف كنم و نباید چنین كاری كنم؛ بلكه باید بیاموزم كه از آن لذت ببرم»؛ یعنی استرس حتی می تواند لذت بخش هم باشد؛ البته یك شرط دارد و آن شرط این است كه بتوانیم مدیریتش كنیم.
وی، نیز عنوان كرد: افرادی كه هیچ گونه نگرانی نداشته باشند، ممكن است اقدام پیشگیرانه ای را انجام ندهند و شاید یكی از دلایل شیوع نسبتاً بالای این ویروس در جامعه چنین تفكری باشد.
دكتر اوركی، درباره چگونگی غلبه بر استرس زیاد نكاتی را ارائه كرد و گفت: كاهش استرس راه حل های مختلفی دارد كه یكی از این روش ها ارتباط با دیگران است. ارتباط با دیگران تنها فیزیكی نیست و می تواند ارتباط تلفنی و شبكه های اجتماعی باشد. دیگر روش مثبت اندیشی و كاهش استرس، نوشتن افكار منفی است كه در مدیریت آن بسیار مؤثر است. خواندن كتاب ها و نوشته های مثبت نیز از استرس می كاهد.
برنامه مشاور، با اجرای محمودوند، هر روز ساعت 13 از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.