از ساعت به مدت

نه به فست فود!

برنامه مشاور چهارشنبه 8 آبان با حضور دكتر شهاب اولیایی، رژیم شناس و مشاور تغذیه به ارائه نكاتی در رابطه با مصرف فست فودها توسط ورزشكاران پرداخت.

1398/08/11
08:22

به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر شهاب اولیایی، رژیم شناس و مشاور تغذیه در خصوص رواج مصرف فست فود در میان مردم بیان كرد: به دلیل شهرنشینی افراد و كمبود وقت برای تهیه غذا استفاده از فست فودها رایج شده است. فست فودها ارزش انرژی زایی بسیار زیادی دارند. زیرا حاوی مقدار زیادی چربی و كربوهیدارت هستند. با توجه به ادویه های متعددی كه طعم جذابی به آنها می بخشند؛ محبوبیت زیادی پیدا كرده اند و این قضیه موجب مصرف بیش از حد و چاقی افراد می شود.
اولیایی اعلام كرد: بیشتر از 80٪ از كسانی كه از فست فودها استفاده می كنند دچار اضافه وزن یا درجاتی از چاقی هستند. چاقی دلیل بسیاری از بیماری هاست. سكته، دیابت، كبد چرب، فشارخون بالا و ... نشات گرفته از اضافه وزن هستند. فست فودها دارای مقدار زیادی چربی هستند زیرا برای تهیه آنها معمولا از مقدار زیادی روغن استفاده می شود. اسیدهای چرب ترانس، مواد مضری هستند كه به قلب و عروق آسیب می رسانند و باعث سكته می شوند.
ضمن اینكه بخش كربوهیدارتی فست فودها كه از نان تشكیل شده است در روغن با دمای زیاد تولید تركیبات شیمیایی بسیار خطرناكی می كند كه به آكریلامیدها مشهورند. این آكریلامیدهای سمی موجب سرطان می شوند. ماده ای كه در سیب زمینی های سرخ شده به وفور یافت می شود.
مصرف زیاد فست فودها موجب ریفلاكس یا برگشت محتویات معده به بخش های فوقانی هم می گردد.
فست فودها علی رغم انرژی بسیار بالایی كه دارند؛ از نظر مواد مغذی مورد نیاز بدن بسیار فقیر هستند. این نوع غذاها معمولا شور و دارای مقدار زیادی نمك اند كه باعث پرفشاری خون می شوند. سوسیس و كالباس ها هم مقدار زیادی نیترات دارند كه خاصیت ضدباكتریایی دارد و تركیبشان با هموگلوبین گوشت باعث ایجاد رنگ صورتی در این فراورده های گوشتی می شود. نیترات در بدن به ماده ای به نام نیتروز آمین تبدیل می شود كه ماده سرطان زا و عامل تومورهای بدخیم است. در سالهای اخیر مصرف فست فودها آمار سرطانهای گوارشی را به شدت بالا برده است.
چاقی، دیابت، انواع سرطانها خصوصا سرطانهای معده، روده و سینه، افسردگی، بیقراری، كاهش ضریب هوشی،اختلالات كیسه صفرا، بیماریهای قلبی و عروقی، تضعیف سیستم ایمنی بدن، مشكلات كبدی و خصوصا كبد چرب مرتبط با مصرف فست فودها است.
برنامه مشاور با رویكرد پاسخگویی به سوالات ورزشی و سلامت محور ساعت 8:30 هر روز بجز جمعه ها از رادیو ورزش پخش می شود.

دسترسی سریع
مشاور