از ساعت به مدت

آشنایی با عوامل بروز آرتروز

برنامه "مشاور" چهارشنبه 6 شهریور، با حضور دكتر مهدی خوبی، متخصص فیزیولوژی ورزشی عصب و عضله، به عوامل ایجاد آرتروز پرداخت.

1398/06/06
13:49

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی رادیو ورزش؛ دكتر مهدی خوبی، متخصص فیزیولوژی ورزشی عصب و عضله، درباره بیماری آرتروز و عوامل ایجاد آن گفت: آرتروز یك بیماری چند وجهی می تواند باشد؛ یعنی چند عامل در كنار هم قرار بگیرند و این بیماری را رقم بزنند. یك عامل تغذیه است كه عامل بسیار مهمی است و متأسفانه بسیاری افراد به دلیل كاهش وزن و داشتن رژیم غذایی بد كاری می كنند كه دچار آرتروز می شوند.
دكتر خوبی، ادامه داد: افرادی كه چربی را به طور كامل از رژیم غذایی شان حذف می كنند، در واقع ویتامین های محلول در چربی مثل ویتامین D را از رژیم غذایی خود حذف می كنند. با این اتفاق فرد بعد از یك مدت دچار آرتروز می شود. وقتی فردی با هدف كاهش وزن لبنیات را به طور كامل از رژیم غذایی حذف می كند، مسیر بروز آرتروز را در بدن خود مهیا می كند.
وی، تأكید كرد: افراد به جای رژیم غذایی خودسرانه بهتر است به یك متخصص مراجعه كنند و اجازه بدهند كاهش وزنشان علمی و حساب شده كاهش پیدا كند.
دكتر خوبی به دیگر عوامل بروز آرتروز پرداخت و گفت: دومین عاملی كه می تواند در بروز آرتروز اثر بگذارد، عامل قدرت عضلات، لیگامنت ها و لاغر بودن است. داشتن عضلات قوی می تواند افراد را از ابتلا به آرتروز دور كند یا اگر دچار آرتروز شدند، عوارض آن را به تأخیر بیاندازد. نقطه مقابل لاغر بودن و ضعف عضلانی، چاقی است. بعضی افراد عضلات خوبی دارند؛ اما تركیب بدنی خوبی ندارند و چاق هستند. این چاقی هم به دلیل بار اضافه ای كه روی مفصل وارد می كند، باعث ایجاد درد و آسیب های آرتروزی می شود.
عامل بعدی میزان تحرك است كه یك عامل بسیار مهم برای بروز آرتروز شناخته می شود. پرتحركی و كم تحركی هر دو موجب بروز این عارضه می شوند. تحرك باید متعادل باشد.
برنامه مشاور، با اجرای شهریاری، همه روزه به جز جمعه ها، ساعت 8:30 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.

دسترسی سریع
مشاور