برنامه "مشاور" شنبه 22 تیر، با حضور دكتر مهدی خوبی، متخصص فیزیولوژی ورزشی عصبی عضلانی و عضو هیأت علمی دانشگاه، به بررسی علل دردهای شانه، گردن و دستها پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر مهدی خوبی، متخصص فیزیولوژی ورزشی عصبی عضلانی و عضو هیأت علمی دانشگاه، در ارتباط با دلایل ایجاد درد در ناحیه شانه، گردن و دست ها گفت: امروزه به دلیل اینكه استفاده از موبایل، كامپیوتر و رانندگی زیاد شده است، بسیاری از افراد، به ویژه افرادی كه از نظر عضلانی ضعیف هستند، دچار دردهایی در ناحیه گردن، كمربند شانه ای و دست ها می شوند. این دردها معمولاً با دردهای ارجاعی و تیركشنده در ناحیه بازوها، پشت بازو، ساعد و حتی بی حس شدن انگشتان دست همراه هستند. ممكن است افراد اینگونه دردهای ارجاعی را با آسیب های گردن اشتباه بگیرند. در چنین شرایطی فرد احساس میكند كه دچار آسیبهای دیسك گردنی شده است. بسیاری افراد بعد از ام آر آی متوجه می شوند دیسك مشكلی ندارد و فقط اعصابی كه از این مسیر رد می شوند، دچار گیرافتادگی شده اند.
دكتر خوبی، خاطرنشان كرد: كسانی كه دچار ناهنجاری سر به جلو، كایفوز پشتی و سینه فرو رفته میشوند، معمولاً افرادی هستند كه از نظر عضلانی و به خصوص در ناحیه كمربند شانهای ضعیف هستند. غالباً كارمندان و رانندگان دچار سندروم TOS میشوند؛ یعنی عصب براكیال آنها تحت فشار قرار میگیرد و باعث كرختی و بی حسی در ناحیه دست ها و انگشتان میشود.
توصیه میشود كه اینگونه افراد در مرحله اول به رفع ناهنجاریهای خودشان بپردازند؛ تمرینات اصلاحی و ماساژ را جدی بگیرند و از انجام كارهای تكراری در یك پوزیشن تا جای امكان بپرهیزند.
وی، در پاسخ به این پرسش كه آیا خود شخص می تواند تشخیص بدهد كه آسیب ناشی از دیسك مهره ای است یا حتماً باید به پزشك مراجعه كند، اظهاركرد: در شرایطی كه درد خیلی زیاد باشد، توصیه می شود به پزشك مراجعه كند؛ اما اگر فرد با فشار دست دچار درد در عضلات اطراف گردن تا ناحیه استخوان پس سری شود، نشان دهنده تنش، گرفتگی و كوتاهی عضلات است. همچنین وقتی فرد با فشار دست در ناحیه كول یا تراپزیوس دچار درد شود، می تواند تشخیص دهد كه تریگرپوینت ها باعث اینگونه دردها شده است. ناهنجاری سر به جلو هم از دیگر علائم این دردهاست.
برنامه مشاور، روزهای شنبه تا پنج شنبه، ساعت 8:30 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.